naar top
Menu
Logo Print

WIE WIL EEN BEPERKT MAAR EFFICIËNT GAMMA KRANTEN & MAGAZINES VERKOPEN?

 

Vangrootloon

NIKS DAN POSITIEVE REACTIES OP INITIATIEF VAN MEDIALAAN - DE PERSGROEP PUBLISHING

MEDIALAAN - De Persgroep Publishing, uitgeverij van o.a. de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen en weekbladen als Dag Allemaal, Story, Humo en Primo, krijgt steeds vaker de vraag van bakkers, superettes en delicatessenzaken naar de mogelijkheden om een beperkt aantal kranten en magazines te verkopen. Dat gebeurt dan via doorleveringen via een krantenwinkelier of rondeman.

 

HOE WERKT HET SYSTEEM?

Een doorlevering bestaat eruit dat u als bakker een levering krijgt van een lokale krantenwinkel. Elke dag ontvangt u van de krantenwinkel de kranten en tijdschriften van MEDIALAAN - De Persgroep Publishing.Het voordeel voor een bakker is dat men op minder dan 1 meter een beperkt assortiment kan aanbieden met enkele titels met hoge rotatie. Daarbovenop komt dat er amper workload en geen risico's zijn aan dit systeem. Alle onverkochte exemplaren mogen immers terug naar de krantenwinkel.Maandelijks ontvangt de bakker een factuur van de krantenwinkel. De commissie bedraagt 10% en u betaalt geen transport- of andere kosten.

NIKS DAN POSITIEVE REACTIES

Bakkerij Vangrootloon

Bakkerij Vangrootloon (foto boven), met 22 filialen in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant, startte met doorleveringen in september 2016. Jan Massa, schoonzoon van 1 van de 3 oprichtende broers: “We hebben eerst gekeken of er krantenwinkels in de buurt lagen van onze zaken, en dan enkel de 7 winkels waar dat niet het geval was laten starten met dit initiatief. Een 8ste zaak start er volgende maand mee. Ik kan er alleen maar positief over spreken. De leveringen en de retours zijn stipt en gecentraliseerd aan onze hoofdzaak in Sint-Truiden. De bijverdienste zal voor een éénmanszaak misschien wel mooier zijn dan voor ons, vermits wij voor de handling in al die 8 zaken toch wel wat personeel moeten inzetten. En in het begin is het soms wat moeilijk inschatten welke magazines in welke zaak goed zullen verkopen en welke niet. Dus daar moeten we soms wel wat bijsturen, maar al bij al ben ik zeer tevreden dat we ermee gestart zijn."

t Pleintje

't Pleintje

Willem Sterckx van 't Pleintje (foto onder) uit Ourodenberg, een deelgemeente van Aarschot: “Ik heb deze zaak in augustus 2018 overgenomen en ben meteen in dit systeem gestapt", vertelt hij. “En tot nu heb ik daar nog geen spijt van. Mijn zaak is ook een kleine buurtwinkel geworden, de klant kan hier voor meer terecht dan enkel brood en patisserie. Een krant is bovendien een ideaal impulsproduct. Het valt mij ook op dat er in het weekend meer kranten gekocht worden dan tijdens de week. Men zal dan meer tijd hebben om een krant te lezen, veronderstel ik." Willem laat zijn kranten en tijdschriften leveren en ophalen door Dirk Mattheus, al 27 jaar rondeman in de regio rond Aarschot. “Ik lever bijvoorbeeld aan bakkers, superettes, tankstations … in regio's waar geen krantenwinkels meer te vinden zijn. Een warme bakker is alle dagen open en als de klant dan nog even moet aanschuiven, begint hij uit nieuwsgierigheid toch al de voorpagina te lezen. In enkele seconden is dan de beslissing genomen om de krant of het tijdschrift te kopen of niet. Diezelfde klant gaat daar nooit 5 kilometer voor omrijden. Ik zorg voor de leveringen en het ophalen van de onverkochte exemplaren, Willem moet de producten enkel uitzetten. De klant krijgt natuurlijk alleen de titels van De Persgroep, maar voor deze zaken is dat ruim voldoende."

DPG MEDIA SERVICES

DPG MEDIA SERVICES

MEDIAPLEIN 1
2018 ANTWERPEN
+3224542583
-