naar top
Menu
Logo Print

HVD wafelijzerHVD BELGIUM MAAKT DE ROLLS ROYCE VAN DE WAFELIJZERS

Voor botergaletten tot eigen creaties

Denkt u nu ‘ik bak geen wafels’, leest u dan vooral verder. Bij de toestellen die HVD Belgium bedenkt en produceert, zitten inderdaad de klassiekere wafelijzers voor Brusselse wafels bijvoorbeeld. Maar Benny Pitteurs maakt er zaak van ook toestellen te bedenken volgens de wensen van de klant. Une gaufrette Saperlipopette uit Luik bakt ijshoorntjes met hartjes op en voor topchef Adrià werd de squeezer bedacht, waarmee de bakker/patissier flinterdunne creaties kan maken om taarten mee te decoreren.

ALLE MOGELIJKE MODELLEN VAN WAFELIJZERS VOOR DE PROFESSIONAL

HVD Belgium bedenkt en produceert alle mogelijke types wafelijzers en baktoestellen, uitsluitend voor de professional. Bakkerijen, patisserieën, biscuiterieën en horecazaken hebben bij HVD de keuze uit een breed gamma elektrische en op gas aangedreven toestellen. En als u al eens een event organiseert met een mobiele stand, is werken met een bakinstallatie van HVD Belgium voor u een optie.

TOESTEL VOLGENS DE WENSEN VAN DE KLANT

Van Brusselse wafel tot ijshoorntje …

Denkt u dus gerust aan welk soort wafelijzer dan ook. Er zijn de wafelijzers voor de klassiekers als: Brusselse wafels, Luikse wafels, fruitwafels, vanillewafels, boterwafels, stroopwafels, botergaletten, fijne galetten, galette de Flandre, galette Parisienne, ijshoorntjes enzovoort. En de wafelijzers voor wafels die met hartige zaken worden gevuld als kaas en ham.

…en zelfs wafelijzers volledig op maat

Om en bij de 150 modellen wafelijzers zijn standaard te koop bij HVD Belgium. Heeft u een eigen idee? Geen probleem. Benny Pitteurs, zaakvoerder van HVD Belgium: “Ik luister met veel plezier naar de wilde ideeën van ondernemers. Hebben ze een special vorm in gedachten, willen ze een wafel produceren met hun naam op, willen ze een wafel verkopen op een stokje? We vinden wel een oplossing en ontwerpen en maken dan een toestel volledig op maat.”

Wafelijzer HVD hoorntjes gaufrette Saperlipopette
HVD ontwerpt ook toestellen volledig naar de wens van de klant.
Voor Une Gaufrette Saperlipopette (Luik) ontwierp hij
een wafelijzer met hartjesdesign

FROM LIÈGE, WITH LOVE

De beste ingrediënten, de beste machines

De rues des Mineurs en Airs in Luik … Goede adresjes voor een van de betere wafels, baguettes, croissants, broden en ijsjes. In het weekend is het daar soms lang aanschuiven bij Une gaufrette Saperlipopette. De zaak werkt enkel met de beste ingrediënten en kiest ook voor de beste machines. Standaardmachines van HVD Belgium hadden ze al daar in Luik. Maar toen ze de ijshoorntjes wilden personaliseren, zochten ze samen met HVD Belgium naar een manier om dat te doen.

Gemaakt met veel liefde

Bénédicte Goffin: “We wilden bijvoorbeeld onze naam op het ijshoorntje, maar ‘Une gaufrette Saperlipopette’ was nogal lang. Omdat we in onze communicatie veel werken met een hartje, kwam er een hartje in verschillende groottes op ons ijshoorntje.” En zo zien de klanten in Luik sinds april 2019 dat Une gaufrette Saperlipopette in Luik producten zijn met heel veel liefde maakt, met heel hun hart.

DE ROLLS ROYCE VAN DE WAFELIJZERS

HVD Belgium gebruikt voor al zijn toestellen hoogwaardig gietijzer, met specifieke bakeigenschappen die onmisbaar zijn om een perfecte wafel te bakken. Het zijn dan ook de professionals die kwaliteit hoog in het vaandel dragen die bij het bedrijf aan het juiste adres zijn. En al de ondernemers die het wafelijzer willen doorgeven aan de volgende generatie(s).

DE SQUEEZER: VOOR DE CREATIEVE BAKKER/PATISSIER

Innovation Award van Gault&Millau

De kernactiviteit van HVD Belgium blijft de productie van wafelijzers. Maar alle mogelijke variaties hierop zijn mogelijk. Mocht u dus denken ‘wafels of aanverwanten bak ik niet’, dan zit er misschien brood in de squeezer. De squeezer heeft de Innovation award gewonnen op het evenement van Gault&Millau 2019.

Innovation Award Gault&Millau 2019 squeezer topchef adrià ex-El Bulli Spanje Innovation Award Gault&Millau 2019 squeezer topchef adrià ex-El Bulli Spanje Innovation Award Gault&Millau 2019 squeezer topchef adrià ex-El Bulli Spanje

Vorm boetseren na het bakken

Benny Pitteurs: “Dat toestel werd ontworpen voor topchef Adrià (ex-El Bulli in Spanje). U kunt er flinterdunne lekkernijen mee bakken, op basis van heel wat ingrediënten, van deeg over groenten tot inktvisjes. Het grote voordeel is dat je de vorm nog kan boetseren als het gebakken ingrediënt uit de squeezer komt. Pas daarna worden de heerlijkheden krokant.

Met de squeezer maakt u een persoonlijke creatie

Voor de bakker/patissier biedt de squeezer opportuniteiten. Hij kan er zelf iets origineel mee creëren, om taarten te decoreren bijvoorbeeld. De squeezer heeft een set bakplaten uit gietijzer. Die worden met grote kracht dichtgespannen. Het spansysteem oefent enkele honderden kilo’s druk uit op de bakplaten en bakt op die manier een flinterdun, transparant blad. Uit deeg bijvoorbeeld. Heel lekker en leuk als decoratie van topgerechten.

HVD wafelijzer Sweet Belgium
Sweet Beligum in South Carolina, gerund door de Belgen Sergio en Audrey, bakt zijn Belgische wafels met de toestellen van HVD Belgium

HVD BELGIUM: EXPERTISE VAN BIJNA HONDERD JAAR

Van één wafelijzer in Brussel …

De firma HVD Belgium is voor veel bakkers en patissiers geen onbekende meer. Het bedrijf startte zowat honderd jaar geleden, in 1922 om precies te zijn. Toen startte een zekere Isidoor Van Damme in Brussel met de productie van wafelijzers. Zijn zoon zette de producten op de kaart in heel wereld. Het is in 2002 dat Benny Pitteurs de zaak overnam, die op dat moment veel expertise had opgebouwd in de sector van bakkersovens en -machines.

… naar wafelijzers over de hele wereld

De laatste jaren werden heel wat nieuwe technologieën en productiewijzen bedacht. Nieuwe markten worden verkend door deelname aan beurzen in samenwerking met Flanders Investment and Trade, Bruxelles Invest & Export en Agence Wallone d'Exportation. Van Turkije en Italië over Saudi-Arabië tot in New York en Japan worden wafels gebakken met de toestellen van HVD. Meer dan 80% van de productie is bestemd voor export naar meer dan 120 landen.

HVD wafelijzer HVD wafelijzer

HVD wafelijzer
Meer dan 80% van de productie van wafelijzers wordt geëxporteerd naar meer dan 120 landen

HVD

HVD

ATOMVELDSTRAAT 1
9450 DENDERHOUTEM
+3253420057
+3253420058
www.hvd.be