naar top
Menu
Logo Print

Slotevent Alterbake op 11 september

Wat kan u wel en niet doen met alternatieve granen?
magazine

De afgelopen 2 jaar onderzocht Alterbake de toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproducten. Zowel de oertarwes (eenkoorn, emmer, khorasan), als de pseudogranen (quinoa, boekweit en amarant), teff en tritordeum kwamen in het TETRA project aan bod, met aandacht voor de nutritionele en functionele eigenschappen alsook de verwerkbaarheid in 4 types bakkerijproducten (brood, glutenvrij brood, cakes en koekjes). Daarnaast werden ook enkele economische gegevens verzameld.

Om het onderzoek op gepaste wijze af te sluiten, organiseert het onderzoeksteam op woensdag 11 september 2019 een slotevent met diverse lezingen. Naast een introductie tot het project krijgt u er de belangrijkste bevindingen van het onderzoek én diverse getuigenissen mee. Het volledige programma vindt u via www.alterbake.be. Inschrijven is gratis en kan via dezelfde link.

Alterbake is een samenwerking tussen Universiteit Gent en Hogent gefinancierd door de Vlaamse overheid (VLAIO) en een stuurgroep uit de sector (maalderijen, bakkerijen, toeleveranciers, organisaties,…).

BAKERY

BAKERY

+3250240404
+3250240445