naar top
Menu
Logo Print

Belg eet weer meer brood

Speciaalbroden zijn vooral erg in trek
magazine

Voor het eerst in tien jaar eten we in Belgiƫ weer meer brood. Dat blijkt uit cijfers van het instituut Brood en Gezondheid. In de eerste helft van 2019 aten we 1.5% meer brood dan in dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is dat vooral de speciale broden zoals desembroden, volkoren- en meergranenbroden erg in trek zijn volgens Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen. De Belgische consument is duidelijk op zoek naar meer dan een klassiek wit en bruin brood. De bakker speelt hier steeds meer op in met een gunstig effect op zijn verkoopcijfers (+2.1%). Het mogen dan wel geen spectaculaire cijfers zijn, het betekent misschien wel een kantelmoment na de dalende trend van de afgelopen tien jaar. Bovendien krijgt brood opnieuw een beter imago. Eerder dit jaar peilde Brood en Gezondheid naar het imago van brood. Daaruit bleek dat de Belg met geen enkel ander voedselproduct zo'n hoge emotionele connectie hebben als met brood. Ruim 70% van de Belgen kan zich geen leven voorstellen zonder brood en 80% vindt dat brood wel degelijk deel uitmaakt van een gezond voedingspatroon.

BAKERY

BAKERY

+3250240404
+3250240445