naar top
Menu
Logo Print

Week van de Smaak 2019

De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren ...
magazine

Van 14 tot 24 november vindt de dertiende editie van de Week van de Smaak plaats. Thema dit haar is 'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren ...'. De Vlaamse eetcultuur wordt in contact gebracht met kunst met grote én kleine 'k'. 
Laat je inspireren door de maaltijden van Brueghel of door de soepblikken van Andy Warhol, door de gezichten van Arcimboldo of de appel van Magritte, door de foodscapes van Carl Warner of de miniatuurfotografie van Boffoli, door de mosselpot van Broodthaers of de levensechte schilderijen van Sparnaay, door de hamzuilen van Jan Fabre of door de 'aardappeleters' van Van Gogh, door de smakelijke bordjes van Lee Samantha of de wonderlijke tot leven gewekte culinaire wereld van 'Le Petit Chef'. 
Dit jaar maken we de mooiste en meeste kleurrijke combinaties, brengen we leven en creativiteit op tafel, hebben we aandacht voor finesse of maken we net 'artistieke puree' met onze vuisten en voeten. We toveren ons servies en bestek om tot heuse kunstwerkjes en pimpen onze keukenschorten met onze favoriete voedingsproducten.
We analyseren de eetgewoontes ten tijde van Brueghel en Rubens of de drank die de oude Grieken uit hun beschilderde urnes dronken. We proeven van artistieke gerechten of laten ons op het verkeerde been zetten door 'fout gekleurde' producten. We bereiden iedere dag een maaltijd in een andere kleur en combineren al die kleuren op het eind van de week. We maken samen sculpturen van voeding en schilderen met sappen.
Kortom, we laten onze smaakvolle creativiteit tien dagen de vrije loop. Tijdens de Week van de Smaak brengt voeding ons samen. 

CHOCOLATERIE

PM REGIE

+3250240404
+3250240445