naar top
Menu
Logo Print

46% meer kleinhandelszaken in chocolade en suikerwerk

In 2017 bestonden er in België 693 kleinhandelszaken in chocolade en suikerwerk
magazine

Op 5 jaar tijd is het aantal kleinhandelszaken in chocolade en suikerwerk gestegen met 46 procent. Dat blijkt uit de cijfers van de FOD Economie omtrent de evolutie van de kleinhandel gespecialiseerd in voeding.

In 2017 bestonden er in België 693 kleinhandelszaken in chocolade en suikerwerk, dat zijn er 219 meer dan in 2012. Toen waren er 474 zulke kleinhandelszaken. Dit betekent een stijging van 46 procent. De stijging zet zich het meest door in Vlaanderen (51%), gevolgd door Brussel (46%) en Wallonië (35 %). Dat blijkt uit cijfers van de FOD Financiën. De stijging van het aantal kleinhandelszaken gespecialiseerd in chocolade en suikerwerk staat in contrast met daling van het aantal kleinhandelszaken gespecialiseerd in voeding in het algemeen.

Alleen als de Belgische kleinhandel zich verder specialiseert of inspeelt op trends kunnen ze overleven. Stilstaan is achteruitgaan, is hier meer dan op zijn plaats, zegt NSZ. Dat blijkt uit analyse door NSZ van cijfers van de FOD economie. Zo krijgen de klassieke slager en viswinkel rake klappen, terwijl gespecialiseerde voedingswinkels zoals wild- en wijnhandels het zeer goed doen. Ook handelaars die inspelen op trends zoals brei- en fietswinkels kennen een opmerkelijke stijging. “Vaak wordt gezegd dat kleinhandel geen toekomst meer heeft. NSZ is het daarmee niet eens. Handelaars die de maatschappelijke trends volgen en zich verder specialiseren, hebben mooie perspectieven”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

CM_ARTISANALE_CHOCOLATERIE

CM_ARTISANALE_CHOCOLATERIE

+3250240404
+3250240445