- 08 mei 2018
Alimento zet in op alternatieve granen
Alimento zet in op alternatieve granen Opleiding: 'Toepassingsmogelijkheden van alternatieve graansoorten in de innovatieve bakkerijproducten' Alterbake is een tweejarig TETRA-project gesteund door het Vlaams agentschap innoveren en ondernemen (VLAIO). Het project is een samenwerking tussen Universiteit Gent en Hogeschool Gent. Op 2 oktober 2017 is het project van start gegaan en zal aflopen september 2019. In het project zullen de toepassingsmogelijkheden van alternatieve granen in de ontwikkeling van innovatieve bakkerijproducten onderzocht worden. Dit zal gebeuren voor zeven alternatieve granen: drie oergranen, drie pseudogranen en teff. Eenkoorn, emmer en khorasan zullen onderzocht worden als oergranen; quinoa, amarant en boekweit als pseudogranen. Alimento engageerde zich in dit project. Ludovic Deblauwe en Guido Devillé zullen tijdens deze opleiding verschillende variaties maken uit de verschillende granen en telkens wijzen op de mogelijkheden en aandachtspunten. • ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.