- 20 april 2020
- Door Marie Verhulst
- | 3 min. leestijd
Winnaars Bakery Awards 2020 bekend!
Op dinsdag 10 maart vond de tweede editie van de Belgium Bakery Awards plaats in Sint-Pieters-Leeuw. Maar liefst meer dan 50 creaties moesten beoordeeld worden door een vakkundige jury bestaande uit Ingrid De Leyn (UGent), Sergio Dias, Patrick Roels, Alain Bury, Bart Schelstraete, Karl Vandermeersch en Tanguy Coelis.
Per categorie werd enerzijds de winnende student beloond met een Bakery Award, maar ook de professional met de beste creatie kregen een Bakery Award. Bij de professionals kregen de derde en tweede beste creatie een oorkonde. Terwijl de creaties beoordeeld werden, konden de deelnemers bovendien genieten van een uiterst leerrijke opleiding van Respectus Panis, georganiseerd door Alimento.
De winnaars zijn...
Beste stokbrood student: Thijs Vereecken
Desemstokbrood - Traditioneel desemstokbrood met 20% desem op basis van de pellen van cacaobonen
Beste Stokbrood Professionals: Lars Tilburgs
Baguette Tradition - Traditionele Franse baguette met zuurdesem
Tweede Plaats Beste Stokbrood Professionals: Willem Matthys
Ambachtelijk stokbrood - Ambachtelijk stokbrood op basis van desem en kleine hoeveelheid gist
Derde plaats Beste Stokbrood Professionals : Jean François-Bataille
Baguette héritage - Baguette sur levain composée de Blé T65 bio, de farine de Sarrasin BIO ainsi qu'une farine de seigle bio torréfié.
Beste Luxebrood Student: Arno Simons
Red Pumpkin Bread - Luxedeeg verrijkt met kwalitatieve melkerijboter, verse pompoensnippers, pompoenpitten, chocolade, rode biet en op smaak gebracht met verse dragon
Pane Exotiqua - Panettone op basis van cacaodesemcultuur, naast de Ardeense en geklaarde botersmaakt, zijn nog Tahiti vanille, Tonka, sinaasappel, citrus, hazelnoot tot een pasta gekookt om een frisse toets aan het brood te geven.
Derde Plaats Beste Luxebrood Professionals: Virgini Geranois
Gini’s luxe melkbrood - Zacht melkbrood met stukjes witte chocolade, veenbessen en pistachenootjes, met een extra special touch
Beste Nutritionbrood Student: Elle Lenjou
Tomaten peterselie brood - Speltbrood met gekiemde tarwe zongedroogde tomaten en peterselie
Beste Nutritionbrood Professionals: Frank Van Vaerenbergh
Crescet myrtus panem - Speltbrood met neteldesem, amandelen, sesam- en lijnzaad
Tweede Plaats Nutritionbrood Professionals: Michiel Baumers
Rogge Pitje - Donker meergranenbrood met zwart sesamzaad, geroosterde zonnebloempitten en lijnzaad
Derde PlaatsNutritionbrood Professionals: Jean-François Bataille
Pain Multicéréals-Sésame miel - Multigranenbrood met sesamzaad en honing
Beste Boterkoek Studenten: Evy van den Besselaar
Crusty Lemon - Boterkoek afgestreken met een suikersiroop met citroensmaak
Beste Boterkoek Professionals: Frank Van Vaerenbergh
Traditionele boterkoek - Traditionele boterkoek met toevoeging van honing
Tweede Plaats boterkoek Professionals: Willem Matthys
Boterkoek - Boterkoek met gerezen bladerdeeg
Derde Plaats boterkoek Professionals: Ronald Adams
Belgische boterkoek - Traditionele Belgische boterkoek met honing
Beste Eclair Studenten: Lotte Verstraeten
Passionele vanilia - Eclair gevuld met een verrijkte vanille anglaise crème. Als topping werd gekozen voor een pure chocolade glaçage, vervolgens aangevuld met een cremeux van passie en een hartje van framboos.
Beste Eclair Professionals : Corentin Pacaud
Éclair casse noisette
Tweede Plaats Eclair Professionals: Bart Meremans
Pompidou - Pâte à chou van chocolade en tonka, donkere chocolade cremeux, gelei van bergamot-mandarijn en licht geconfijte pompelmoes stukjes en crème van mascarpone met toetsen van vanille en tonka
Derde Plaats Eclair Professional: Frank Van Vaerenbergh
Double Vision (Mascarpone-citroen) - Rechthoekige eclair gevuld met een anglaise van pinda's en melkchocolade, gehuld ganache gourment afgewerkt met mascarpone mousse met frisse toets limoen, gedecoreerd met een tuille, cress en gesableerde pinda's