- 31 mei 2018
- | Bron: Delicatesse
Noyen kiest voor duurzame aanpak met Zwalmbeekhoeve
Noyen kiest voor duurzame aanpak met Zwalmbeekhoeve En heropent “Boucherie du Nord” Om Gent en omstreken van kwaliteitscharcuterie te voorzien ging Noyen eind 2017 een samewerking aan met Mieke en Luc van de Zwalmbeekhoeve. Duurzaamheid De hoeve gelegen te Munkzwalm is voor Noyen de gedroomde partner om hun varkens in de beste omstandigheden te laten groot worden. “Wij willen dat de dieren die gekweekt worden voor onze productie, met liefde en respect worden behandeld”, luidt het bij het charcuteriebedrijf. Het feit dat biggen hun hele leven lang op dezelfde hoeve verblijven vermijdt immers stress voor de dieren en bevordert ook de voedselveiligheid. Minstens 50 procent van het voeder is van plantaardige oorsprong en wordt op de boerderij zelf geteeld. “We weten dus perfect wat onze dieren eten”, zegt Johan Noyen. Noyen kiest er bewust voor om zo weinig mogelijk toevoeging van smaak- of kleurstoffen om een clean label te bekomen. Korte productieketen De keuze voor ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.