naar top
Menu
Logo Print

GERUBA CHOCOLADE | GENIETEN MET EEN ZACHTE G!

Ons verhaal

Chocolade zonder grenzenStoer, ambachtelijk en puur. Bij Geruba chocolade creëren we kwalitatief hoogwaardige chocolade met pit. Net een tikkeltje anders en met vakmanschap hoog in het vaandel. Onze chocolatiers weten van wanten en creëren in ons atelier de mooiste, meest onweerstaanbare smaakcreaties met aandacht voor detail. Chocolade zonder grenzen, met een flinke schep passie en een snufje eigenwijs.

Hoe het begon

Geruba Chocolade werd in 2009 opgericht door chocolatier Gerben Ubags. Na drie maanden bleken de inspanningen van de ambitieuze Gerben en zijn enthousiaste moeder (die zich op het inpakken gestort had) niet toereikend. Er werd uitgebreid, maar nog kon de vraag niet bijgebeend worden. De hoogstaande kwaliteit van de chocolade en het onbeperkte enthousiasme bleef simpelweg niet onopgemerkt. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen werd in 2012 het chocoladeatelier van Geruba chocolade in Schinnen geopend. Toen Gerben in 2013 merkte dat er meer dan een man aan het roer van het groeiende bedrijf nodig was, benaderde hij commercieel brein en voetbalvriend Michel Willems om Geruba samen verder sterk te maken.

“Spread the chocolate”

Inmiddels werken er meer dan 30 enthousiastelingen met een voorliefde voor chocolade bij Geruba. Van een regionaal begin in Zuid-Limburg zijn we uitgebreid naar de internationale markt. Er wordt al van onze chocolade genoten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Waar we naartoe willen? Het liefst laten we de hele wereld proeven van onze heerlijke chocoladecreaties. Maar groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit, nooit. Een persoonlijke aanpak hoeft geen grenzen te hebben, zolang je een product met aandacht en passie blijft maken. Dat is waar Geruba Chocolade voor staat.

Personeel Geruba

Alleen de beste chocolade

Het samenstellen van de perfecte chocolade, bonbon of truffel begint met een uitstekende basis. Een basis van goede en eerlijke ingrediënten. Daarom werken wij uitsluitend met UTZ gecertificeerde topchocolade van Callebaut, Belcolade en Valrhona. Chocolade van de allerbeste kwaliteit, doordat elk detail in elke fase van het proces nauwlettend in de gaten gehouden. UTZ gecertificeerde chocolade is afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu, met toegewijde expertise van boon tot chocolade. Deze chocolade wordt vervolgens met aandacht, passie en vakmanschap verwerkt. Dat proef én zie je.

Gerben & Michel

Met zijn 15 jaar ervaring is Gerben Ubags een ware chocolatier in hart en nieren. Zijn gedrevenheid en ondernemerschap maakten dat hij Geruba chocolade oprichtte in 2009. Toen Gerben in 2013 merkte dat het bedrijf te groot werd voor slechts een man aan het roer, benaderde hij Michel vanwege zijn commerciële drive en persoonlijke aanpak. Na 15 jaar vriend- en voetbalteamgenootschap kunnen de heren nu ook op zakelijk vlak blind op elkaar vertrouwen. Gerben & Michel

 

 

 

 

 

 

 

Chocolatier is het mooiste ambacht ter wereldChocolatier is het mooiste ambacht ter wereld

Ons chocolade atelier in Schinnen, tussen de glooiende heuvels van het Bourgondische Zuid-Limburg, is een waar paradijs voor de chocoladeliefhebber. In onze heerlijk geurende werkplaats worden de meest prachtige chocoladecreaties gemaakt door mensen met verstand van zaken en hart voor het vak. Ons jonge, levendige en ambitieuze team zet zich dagelijks in om kwalitatief hoogwaardige producten te creeren. Ambachtelijk, dus geheel met de hand. Elk stukje chocolade krijgt persoonlijke aandacht. Wij investeren liever in mensen dan in machines.

Bonbons: een feestje op je tong! 

Onze bonbons worden stuk voor stuk met de hand vervaardigd in ons chocolade atelier. Geheel volgens eigen receptuur en met oog voor detail. Ons assortiment bestaat uit meer dan 50 soorten ambachtelijke bonbons, chocoladetruffels -en kogels. Elke bonbon brengt een geheel eigen smaaksensatie met zich mee die smelt op je tong. Laat je verleiden.

Naast de welbekende bonbons die eenieder kunnen behagen, creeren we maar al te graag verrassende smaakcombinaties met minder voor de hand liggende ingredienten.

Bonbons

De chocolade in de supermarkt?

Gerben Ubags: “Niet met onze standaard assortimenten, want daarmee blijven we ons richten op speciaalzaken. We zijn echter wel in gesprek met een landelijke retailer. Daarvoor gaan we in diverse zuidelijk gelegen supermarkten en hopelijk vanaf november aanstaande een aangepaste en op lokale smaken afgestemde truffelrange aanbieden, een streekproduct. Denk daarbij aan truffels met Canisius stroop, met Alfa Bier, Druim van Mestreech en Els la Vera. In totaal gaat het om twaalf verschillende smaken. Slagen we in de opzet, dan willen we verder het supermarktkanaal ingaan.”

Toekomst en ambities?

“Een verdere groei komt binnen handbereik. Verloopt alles volgens planning, dan kunnen we op termijn ook vloeibare chocolade gaan inkopen. Dit zou een groot efficiency voordeel opleveren voor de productie van onze ambachtelijke premium chocolade”, zegt directeur en mede-eigenaar Gerben Ubags van Geruba Chocolade uit het Limburgse Schinnen. De randvoorwaarden voor de ambitie zijn gerealiseerd: de onderneming investeerde in een flinke uitbreiding van het bedrijfspand. Aan tafel met Gerben Ubags, mededirecteur en -eigenaar Michel Willems en commercieel manager Rémy de Bruijn.

Gerben Ubags: “Mooie nieuwe producten maken en blijven doen waar we goed in zijn. Wat dat is? Uit de positieve reacties van onze klanten komt dat heel goed naar voren. We leveren maatwerk, luisteren naar wensen en we vertalen vragen naar antwoorden en oplossingen. Wat een ander niet doet, doen wij wel. Dat lijkt een open deur, maar is absoluut geen holle frase. Belt een klant die een chocoladeschaap wil, dan maken wij een chocoladeschaap, al dan niet met tekst. De service en snelle leveringen maken ons daadwerkelijk onderscheidend. Bovendien zijn de lijnen heel kort. Is een klant ergens minder tevreden over, dan lossen we dit meteen op. Ten slotte draait het bij ons om kwaliteitschocolade. Geen al te zoete bulkchocolade waar de te grote hoeveelheid suiker de smaak moet verbloemen. Onze pindarotsjes bijvoorbeeld maken wij iedere week met vers gebrande pinda’s van uitstekende kwaliteit en dito chocolade.”

Chicolate

In 2017 presenteerde Geruba Chocolade tijdens de ISM het concept Chicolate; een assortiment ‘spirituele chocolade’ dat voor een belangrijk deel voortkomt uit de persoonlijke overtuiging van Michel Willems en de creatieve ingeving van Gerben Ubags. “Het zijn chocolaatjes bedoeld voor de chakra’s waardoor je open gaat staan om je talenten te ontwikkelen. Daartoe zit in ieder chocolaatje een bepaalde resonantie ofwel water dat een trilling uitoefent Dit proef en ruik je niet, maar stimuleert het open staan van je chakra’s en brengt je meer in balans”, zegt Willems. “Waaruit die resonantie bestaat? Het gaat om minieme druppeltjes water die via de werkwijze van Healing Arts een energetische kracht krijgen. In totaal is Chicolate verkrijgbaar voor de zeven chakra’s in veertien verschillende smaken. Overigens is het woord chi (van CHIcolate) Chinees voor levensenergie. Deze energie loopt door de zeven energiecentra ofwel chakra’s.

Kortom, het concept vereist aardig wat uitleg om de geïnteresseerde consument sowieso enigszins wegwijs in het achterliggende verhaal te maken. Dat is ook een struikelblok, omdat in de – gespecialiseerde - winkels de verkopers duiding moeten geven aan het concept. Daar is in de praktijk niet altijd alle tijd voor. Willems blijft evenwel overtuigd van de mogelijkheden. “Misschien is de tijd er nu nog niet helemaal rijp voor, maar er ontstaat een groeiende groep consumenten die openstaat voor spirituele chocolade, is mijn opvatting. 
Wellicht dat we moeten overstappen naar etherische oliën of kruiden, want water met resonanties is voor sommigen mogelijk een brug te ver. We blijven Chicolate daarbij ondersteunen, maar onze focus ligt er nu niet op.”

 Rémy de Bruijn voegt nog toe: “Chicolate is een heel geschikt product voor het cadeausegment: de mooie en kleurrijke verpakking, het openmaken van het doosje, de beleving die ontstaat…, ze bepalen dit concept dat een selectieve en speciale distributie vereist.”

 

personeel Geruba