naar top
Menu
Logo Print
12/09/2018 - MARIE VERHULST

BROODWAY 2018

30 september - 3 oktober Kortrijk Xpo

Vijf beurshallen, 30.000 m², recordaantal exposanten

Van 30 september tot en met 3 oktober vindt de negende editie van Broodway plaats in Kortrijk Xpo. Het is een vakevenement voor de bakker, banketbakker, chocolatier en ijsbereider. Net als bij de vorige editie in 2015 valt Broodway samen met Meat Expo. Je maakt dus niet alleen kennis met nieuwe en vertrouwde leveranciers, nieuwe producten, technieken en trends. Je kunt er ook ervaringen uitwisselen met collega's uit de slagerij- en vleessector.

EXPOSANTEN IN DE KIJKER

Hein

broodway1

WAAROM BEZOEKEN?

De vakbeurs Broodway voor (banket)bakkers, chocolatiers en ijsbereiders neemt dit jaar vijf van de beurshallen van Kortrijk Xpo in: 1, 2, 3, 6 en rambla. Dat betekent 30.000 m² met een recordaantal van meer dan 275 exposanten. Van grondstoffen en machines tot afgewerkte producten en de volledige winkelinrichting, organisator Kortrijk Xpo wil dat je op Broodway alles vindt wat je zoekt.

“Ons doel is om de brede bakkerswereld samen te brengen en om hen zoveel mogelijk te inspireren“, vertelt exhibition manager Patricia Huygelier van Kortrijk Xpo. "Zij moeten zich immers ook morgen verder kunnen onderscheiden ten opzichte van hun collega's en van de andere verkoopkanalen."

UITGEBREIDE OPENINGSUREN

Je ontdekt op Broodway op eigen tempo de laatste nieuwigheden en trends. De organisatie van de beurs merkte dat bezoekers soms te weinig tijd hadden om alle gewenste exposanten te bezoeken, dus werden de openingsuren van de beurs voor uw comfort uitgebreid op zondag van 10.00-19.00 uur en op maandag, dinsdag en woensdag van 11.00-19.00 uur.

broodway2

VAKWEDSTRIJDEN

Tijdens Broodway vinden diverse vakwedstrijden plaats, waaronder de Bakery Awards, georganiseerd door dit magazine Bakery.  De Bakery Award zet het vakmanschap van bakkers in de kijker en beloont de beste creaties binnen drie categorieën: Nutrition Brood, Luxebrood en Pistolet. Het is een initiatief van ons eigen vakblad Bakery. De wedstrijd zal plaatsvinden op maandag 1 oktober met een prijsuitreiking om 17 uur.

INSPIRATIE OPDOEN

Na het succes tijdens de vorige editie worden ook de demo's door collega's en de Street of Inspiration met praktische businesstips opnieuw in het programma opgenomen.

Vaktechnische demo's

Bekende en minder bekende collega-bakkers -patissiers, -chocolatiers en -ijsbereiders delen hun creaties, technieken en ideeën met u in hall 1. Op het programma staan onder meer: Anthony Lams, Sophie Castelain, Willem Verlooy en Toon De Klerck. Het volledige programma van de demo's is beschikbaar op www.broodway.be.

PRAKTISCH

Waar?
Kortrijk Xpo, hallen 1, 2, 3, 6 en rambla
Wanneer?
Zondag 30 september tot en met woensdag 3 oktober 2018
Telkens van 11 tot 19 uur. Op zondag vanaf 10 uur.
Toegang?
Uitsluitend voor professionelen; gratis toegang mits onlineregistratie met code 542 op www.broodway.be

EXPOSANTEN

AIGREMONT

BRUYERRE

CORMAN

DESMET ELEKTRO

DEVAFLOOR

DOSSCHE MILLS

ECD

GEBROEDERS VERMEULEN EN ZONEN

HEIN

IREKS BELGIUM

JAC

JADE

LA LORRAINE

LEMAN CAKE DECORATIONS

LIXERO

MOME

ORIZON WEST

PANIFLOWER

PEETERS LANAKEN

PURATOS

TENBA

VAN DER POL D. EN ZONEN

VANDEMOORTELE FOODSERVICE

VDB INVEST

VITAL 1926

VME SERVICE & ENGINEERING

WORLDLINE

WOUTERS

XERXES SOFTWARE

 Raadpleeg de website om de volledige exposantenlijst te vinden

 

TRENDVIDEO

Wij gingen met Bakery een kijkje nemen naar de meest opvallende trends. Lees hier ook de 5 belangrijkste trends.