naar top
Menu
Logo Print
25/02/2019 - MARIE VERHULST

SCHRIJF U IN VOOR TWEEDE EDITIE BAKERY AWARDS 2019

Tweede editie, nieuwe categorieën

 

Goed nieuws voor wie vorig jaar net te laat was om zich in te schrijven voor de Bakery Awards. Want ook dit jaar organiseren we de Bakery Awards! Na het succes van de eerste editie roepen we graag opnieuw professionals en studenten op om mee te doen aan deze vakwedstrijd. Nieuw is dat er dit jaar maar liefst 5 categorieën zijn waarin u uw creativiteit kan laten zegevieren.

Concept

Met Bakery Magazine willen we het vakmanschap van de bakkers in de kijker plaatsen. En wat is een beter medium dan een vakwedstrijd? Na de succesvolle eerste editie maken we ons op voor de Bakery Awards 2.0. Waar er vorig jaar drie categorieën waren, hebben we dit jaar gekozen om dat op te krikken naar vijf: nutritionbrood, luxebrood, eclair, croissant en stokbrood. U ziet het, genoeg categorieën waar u zich volop in kan uitleven!

Waarom deelnemen?

Deelnemen aan vakwedstrijden is niet alleen een unieke kans om een objectief oordeel te krijgen over uw broodproduct(en), het is ook een moment om samen te komen met collega’s en u te laten inspireren.

bakery awards

Categorieën

Nutritionbrood

Nutritionbrood, ofwel brood met een hoge voedingswaarde, is nog steeds alomtegenwoordig. Ook dit jaar willen we met Bakery het gezondheidsaspect van brood in de kijker plaatsen en benadrukken. Nutritionbrood is brood dat zodanig is bereid dat het een surplus aan vezels, eiwitten en andere micronutriënten (zoals vitaminen en mineralen) op­levert. De vorm en afwerking mogen creatief ingevuld worden door de deelnemer.

Luxebrood

De tweede categorie waar u zich voor kan inschrijven, is luxebrood. Dat is brood dat gemaakt is van een luxedeeg met bijvoorbeeld rozijnen, suikerstukjes, chocolade of hartige elementen. De vorm en afwerking mogen ook hier creatief ingevuld worden door de deelnemer.

Eclair

De eclair is niet alleen erg hip, het is ook een ideale categorie om je creativiteit te testen. Niet alleen in het deeg, maar in de vulling en de toppings. Ga aan de slag met verbluffende vullingen en originele toppings. Durf vooral out of the box te denken!

Boterkoek

Een boterkoek is vaak een belangrijke parameter over de kwaliteit en het niveau van de bakker. In deze categorie zijn we op zoek naar de beste boterkoek. Blaas ons omver met smaak, krokantheid en creativiteit!

Stokbrood

Het stokbrood dat ook vaak doorgaat als het visitekaartje van de bakker, is een uiterst geschikte categorie om je als bakker te profileren voor een vakwedstrijd.

Hoe deelnemen?

De wedstrijd bestaat uit twee deelnemersgroepen:

• Professionelen: actief als werknemer in de bakkerij of zaakvoerder van een bakkerij of leerkracht in een bakkerijopleiding.

• Studenten: ook studenten mogen hun crea­tiviteit tentoonstellen. Per klas kan er slechts één inzending deelnemen.

• U kunt zich inschrijven tot 28 juni 2019. Het finale deelnameformulier met dossier kunt u invullen tot 1 augustus 2019.

Deelnemen is gratis via bakeryawards.pmg.be

Prijzen

Wat krijgen de winnaars?

• Bakery Award;

• Gebruik van het logo ‘Gold/Silver/Bronze Bakery Award’: ideaal om uw broodzakken, social media en ander materiaal te gebruiken.

• Mediacampagne ter waarde van € 20.000 in print en online magazines Retail, Delicatesse, FoodServices, Food Process en Kiosk;

•Mooie goodiebag met prijzen van sponsors.

Jurering

Om de geloofwaardigheid, onafhankelijkheid en professionaliteit van de vakwedstrijd te garanderen, stelt Bakery Magazine een jury samen met enkele vooraanstaande prominenten uit de Belgische bakkerijwereld. Deze vakjury beoordeelt de creaties op basis van een blindproeverij op criteria smaak, techniek, vormgeving en voedingswaarde (voor de nutritionbroden).

Wanneer?

De jurering en uitreiking zullen dit najaar volgen. Blijf voortdurend mee op de hoogte en volg alle nieuwe info via onze online magazines en bakeryawards.pmg.be