29 maart 2018

VAKINFORMATIE VOOR BAKKERS

COLLEGA'S AANMELDEN ONLINE VERSIE BEKIJKEN

120pxDe toekomst van brood ligt in zijn verleden

De bakkerijsector in België doet er alles aan om de verkoop van brood weer nieuw leven in te blazen. Niet alleen brengt het Instituut Brood & Gezondheid de komende drie jaar met de campagne 'Brood een Goed Verhaal', een ode aan brood. Bovendien zorgen nieuwe kennis en betere technologieën na 150 jaar voor een ware revival van desem. Intussen onderzoekt Alterbake de toepassingsmogelijkheden van alternatieve (oer)granen.

Camille Mortier
Redacteur

'ODE AAN BROOD' LAAT CONSUMENT BROOD WEER BELEVEN

In België wordt jaarlijks een flinke hoeveelheid brood geconsumeerd, namelijk 52,9 kilo per persoon. Dat wil zeggen 145 gram per dag. Desondanks haalt slechts 17% van de bevolking de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van brood en graanproducten.
Lees meer

KARL DE SMEDT: “DESEM IS ZOWEL WETENSCHAP ALS STORYTELLING."

Zo'n 150 jaar geleden verdween desembrood van het toneel. Vandaag is het hipper dan ooit. In grote steden worden gespecialiseerde bakkerijen opgericht, bekende chefs zweren bij een huisgemaakt, traag gerezen desembrood, thuisbakkers experimenteren met allerlei fermentatieprocessen en ook kleinere bakkerijen wagen zich ondertussen aan één of meerdere desembroden.
Volledig artikel lezen

SPECIALISATIEJAAR LEIDT METEEN TOT ARBEIDSCONTRACT

Leerlingen die slagen voor de Se-n-Se-opleiding 'Product- & Procesassistent Voedingsindustrie' van hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, verkrijgen vanaf volgend schooljaar meteen ook een arbeidscontract van minimum zes maanden.
Lees meer

VISIE ROGER VAN DAMME: “DURF TE VERANDEREN!"

Roger van Damme is op The Best Chef Awards 2017 verkozen tot Best Pastry Chef. Daarnaast behaalde hij ook de 68e plaats in de algemene 'Best Chefs'- lijst. Redenen genoeg om te peilen naar zijn visie over de hedendaagse patisserie.
Volledig artikel lezen

KANDIDATEN BEKEND UIBC WEDSTRIJD VOOR JONGE BAKKERS

Berre Ceuppens (Kogeka Geel) en Jorne Lauwers (ter Groene Poorte) zullen ons land vertegenwoordigen op de 47ste internationale UIBC wedstrijd voor jonge bakkers 2018 in Valencia.
Lees meer

GOED IT-BELEID TILT UW BAKKERIJ NAAR HOGER NIVEAU

Software toegespitst op de bakkerij is efficiënt, tijdbesparend en vereenvoudigt al uw taken. Aankoopadministratie en assortimentsbeheer verlopen vlotter, bestellingen worden correct verwerkt en facturen professioneel behandeld.
Volledig artikel lezen

INTEGRATED BAKERY SLUIT ZICH AAN BIJ BAKERYTECHCHINA

Integrated Bakery is partner geworden in BakeryTechChina. BakeryTechChina is een consortium van Nederlandse bedrijven die actief zijn in de industriële bakkerijsector.
Lees meer

GUIDO DEVILLE: DUAAL LEREN, LEERT PRODUCTIEF WERKEN."

Hoe zit het met het onderwijs in de bakkerijsector? Vinden afgestudeerde studenten snel werk en staat de bakker open voor stagiairs? Over het onderwijs in de bakkerijsector valt heel wat te vertellen.
Volledig artikel lezen

ONDERZOEK NAAR ALTERNATIEVE (OER)GRAANSOORTEN

Bij de consument is een duidelijk stijgende vraag naar meer variatie in het aanbod van gezonde voeding waar te nemen. Steeds meer producenten spelen op deze vraag in door bij het maken van hun bakkerijproducten aandacht te besteden aan alternatieve granen zoals oergranen en pseudogranen.
Volledig artikel lezen

http://bakery.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #KORTEMAIL#

Toekomst brengt revival van desem en opkomst van oergranen
uitschrijven - adverteren - nieuws melden - nieuwsbrief delen

Dit Online Magazine is een uitgave van Professional Media Group,
Torhoutsesteenweg 226, 2-6, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be