HOE DE JUISTE ZWARE BESTELWAGEN KIEZEN?

ZWARE BESTELWAGENS (MTM > 3 TON) OP JOUW MAAT

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?Gedreven door specifieke individualisering, diversifieerde het marktaanbod van zware bestelwagens snel en wordt de zakelijke klant vandaag met een uitgebreide en complexe lijst van aankoopmogelijkheden geconfronteerd. De moderne, zware bestelwagen evolueerde immers tot een voertuig dat zich handig laat afstellen op vaak sterk uiteenlopende wensen van professionele klanten en eindgebruikers uit gevarieerde marktsectoren.

Het gediversifieerde, op specifieke individualisering en daardoor ook modulair gestructureerde marktaanbod vraagt bijgevolg toelichting. Aankoop of leasing van een voertuig dat de transportopdrachten en/of nog andere specifieke bedrijfsdoelstellingen optimaal kan invullen en zo een onderneming vanaf de eerste kilometer meerwaarde oplevert, is met dergelijk complexe keuzeaanbod beslist geen eenvoudige opdracht.

KOETSWERKVARIANTEN

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?

Enig inzicht is daarom vereist in het bestaan van courante koetswerkvarianten en wielbasisuitvoeringen (wielbasis = afstand van voor- tot achteras). Dit alles in de diverse laadlengtes, dak- en laadhoogtes, laadopeningen, in de nuttige laadbreedtes tussen de wielkasten, in til- of laaddrempelhoogtes, in nuttig laad- en eventueel trekvermogen, voor het slepen van aanhangers.

Het marktaanbod voorziet in bestelwagens die voorkomen in liefst zes koetswerkvarianten, vier verschillende koetswerklengtes, drie laadhoogtes en dit in de evenwichtsklasse van 3 tot 5,5 ton.

We onderscheiden gesloten bestelwagens met zijdelingse schuifdeuren en met verticaal scharnierende, symmetrisch of asymmetrisch openende achterportieren, al dan niet met of zonder ramen. Vaak onderverdeeld in verschillende laadlengtes, laadhoogtes en telkens in diverse gewichtsklassen. 

AANDRIJVING

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?

Meerdere bestelwagens worden (in een aantal gevallen) - in hun diverse uitvoeringen - bovendien aangeboden met de keuze uit achterwiel- en voorwielaandrijving. Of met enkele en dubbele achterwielen. Dubbele achterwielen om zwaardere laadlasten te transporteren. Stabiliteits- en tractiebevorderende vierwielaandrijving wordt tevens aangeboden omdat niet verhard of geaccidenteerd werkterrein (bouwwerven), winterse verkeersomstandigheden of bij het trekken van aanhangers ook bestelwagens een niet te ontkennen meerwaarde bijbrengt.

CHASSIS/CABINECOMBINATIES

Hoe de juiste zware bestelwagen kiezen?

Voor de sector personenvervoer worden bestelwagens in Tourer-koetswerk (bus) aangeboden. Verder zijn er de chassis/cabinecombinaties met enkele of dubbele cabines (met tweede stoelrij). Er bestaan zelfs op zware bestelwagenmodellen gebaseerde trekkers, die als oplegger inzetbaar zijn.

De chassis/cabinecombinaties lenen zich voor de opbouw van o.m. stevige, volumineuze en gewichtsbesparende laadkasten die een laadvolume tot 22 m³ aankunnen. Chassis/cabinecombinaties worden ook gebruikt voor de opbouw van open laadbakken (pick-ups) en kiepauto's. Gespecialiseerde koetswerkom- en -opbouwers alsook conversiespecialisten bedenken en construeren individuele en vaak zeer specifieke oplossingen. Naast oplossingen met open laadbakken, kiepwagens en bestelwagens met gesloten laadkasten denken we aan de op chassis/cabinecombinaties gebouwde koelwagens, marktwagens, mobiele keukens, mobiele herstelinstallaties etc.

MERKEN ZWARE BESTELWAGENS

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Bakery 

Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.