Sourdough September - de viering van alles rond (zuur)desem - is iets wat we bij Bakery aanmoedigen. Daarom spraken wij recent met 'Sourdough Librerian' Karl De Smedt. Het hoofd van het Puratos Sourdough Institute beheert er een unieke collectie desems.
Dieter Devriendt
Bladmanager
De kracht van desem
“Vandaag zien we een wereldwijde revival. Van de ambachtelijke bakkerij tot de hippe koffiebar, overal duikt desembrood op”, zegt Karl De Smedt, de ‘Sourdough Librarian’ en hoofd van het Sourdough Institute van Puratos.
Na 12 jaar werken op de zelf geplaatste tegelvloer koos Kurt De Swaene in 2024 voor een acrylaat gietvloer van Deweco. "De gietvloer lag er op nauwelijks een dag tijd; het duurde langer om mijn machines te demonteren en te evacueren", vertelt de bakker.
Joriba Bakery: innovatie met respect voor traditie
Joriba Bakery blijft de Belgische bakkerijsector verrassen met vernieuwende ideeën die perfect inspelen op de noden van vandaag. Als familiebedrijf, stevig verankerd in artisanale waarden, combineert Joriba vakmanschap met het gemak dat onder andere bakkers, zelfstandige retailers en horeca ondernemers zoeken.
Restaurantbezoeken van verborgen parels in de stad tot karaktervolle eettentjes op het platteland. In elk verhaal neemt Sabine de kijker mee op een eetavontuur.
Vanaf eind 2025 is slimme gebouwautomatisering verplicht voor grote niet-residentiële gebouwen. Ontdek tijdens BuildUp op 25 september hoe u als eigenaar of beheerder kosten bespaart en uw gebouwen futureproof maakt. Mis deze gratis kennis- en netwerkdag over smart buildings niet!
Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.