Gezondheid en duurzaamheid zijn twee zeer actuele thema's. Ook voor u als bakker kan u hier perfect op inspelen door bijvoorbeeld in te zetten op duurzame verpakking. Bovendien zijn deze twee trends zijn ook terug te vinden in de huidige broodmixen.
Versheid en smaak staan bovenaan wat ons dagelijks brood betreft. Daarnaast speelt de gezondheid een cruciale rol. Volkorenbrood wint aan populariteit en de meergranenvarianten met allerlei claims duiken op in alle broodsoorten. Vergeten graansoorten - met spelt op kop naast haver en rogge - veroveren de schappen.
Hoewel de Belgische bakker nog altijd vasthoudt aan de vertrouwdheid van de geparaffineerde broodzak, zijn er tegenwoordig al heel wat alternatieven op de markt die het recyclageproces vergemakkelijken. Die alternatieven bieden het antwoord op de prangende vraag van de consument naar meer duurzaamheid.
Jaarlijks gaat een derde van ons voedsel verloren. Ook brood en banket worden vaak verspild. Nochtans zijn er weinig cijfers bekend over hoeveel broodverlies er nu precies is bij Vlaamse bakkers. Onderzoekers van HOGENT...
Kom in actie voor Australië met Koala brood Help de Koala's uit de nood Australië kampt met de hevigste bosbranden uit de geschiedenis en al meer dan 10 miljoen hectare is verwoest. Dossche Mills komt daarom in actie met Koala brood!
Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.