- 28 februari 2020
- Door Charlotte De Noose
- | 7 min. leestijd
Glutenvrije bakkerij verovert nu ook belgie
In Frankrijk werd in 2014 een uniek concept geboren. Thomas Chambelland, bioloog van opleiding, slaagde erin deeg op basis van rijst te doen rijzen. Hij richtte een school op om z’n kennis op het vlak van brood door te geven. Later waagde hij zich ook aan patisserie. Frankrijk telt intussen elf Chambellandwinkels. Franchiser voor de Benelux, Arnaud Rasquinet, stampte al twee vestigingen uit de grond en ziet op korte termijn verdere uitbreiding. Per definitie zijn de producten glutenvrij. Maar het concept is toch in de eerste plaats een succes dankzij het feit dat het brood en de gebakjes – ter plaatse gebakken – een lekkernij zijn.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.