- 20 april 2020
- Door Charlotte De Noose
- | 8 min. leestijd
Achter de schermen bij beste Belgische bakker
Het zag er niet meteen naar uit dat Olivier Penet in zijn vaders voetsporen zou treden. Maar het kan keren. Eenmaal hij de stap had gezet, begon hij te experimenteren en de laatste jaren laat hij van zich spreken in wedstrijden. In 2016 won hij de titel van Beste Bakker van Belgiƫ. Zijn liefde voor het vak blijkt uit de 100% artisanale aanpak. De bloem koopt hij dicht bij huis en in Halle. We bezochten hem in zijn natuurlijke habitat: zijn atelier met houtoven. Daar horen we dat collega's hem inspireren en pleit hij voor een bescherming van het beroep.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.