ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
    • Bedrijfswagens
    • Food concepts
  • chevron_right Bakery awards
Food concepts

"Kant-en-klare maaltijden winnen verder terrein in grootkeukens"

14/11/2025

In 2025 blaast JAVA Foodservice honderd kaarsjes uit – een mooie aanleiding om bij het bedrijf te polsen naar de belangrijkste trends in de grootkeukensector. Volgens JAVA Foodservice krijgt convenience een steeds prominentere rol.

Colruyt Professionals opent nieuwe winkel in Anderlecht

05/11/2025

Met de opening van deze nieuwe winkel voor professionele klanten test de Group ook een uitbreiding van het assortiment. Het gaat om meer dan 100 artikelen specifiek voor de frituren, pita- en broodjeszaken.

Marieke Versavel is Food Retailer Personality of the Year

29/10/2025

Op haar 33e werd Marieke Versavel uitgeroepen tot Food Retailer Personality of the Year, mede dankzij haar (over)grootvader en vader, die een succesrijke bakkerszaak runden. Vijf jaar geleden stapte ze in het bedrijf en ze fileerde alle aspecten van het zakendoen

Slechts 1 op 5 toiletten is voldoende hygiënisch

07/10/2025

Productinnovatie van Hamal smeersalades

02/10/2025

Hamal heeft recentelijk zijn visibiliteit vernieuwd, wat nu beter overeenkomt met de kwaliteitsverbeteringen die het bedrijf heeft doorgevoerd. De nieuwe visibiliteit zorgt ervoor dat de verbeteringen op een passende manier worden gecommuniceerd naar klanten en stakeholders.

Keukenteam van PPC Pittem is Catering Team of the Year

01/10/2025

Op de Food Personality Awards, die uitgereikt werden op de Artisan beurs in Kortrijk Xpo, kreeg het keukenteam van psychiatrie PPC Pittem de prijs Catering Team of the Year. “Ze serveren meer dan maaltijden, want ze brengen comfort, zorg en trots op het bord”, klonk de motivatie.

Carrefour en Accor lanceren BuyBye-microwinkel in hotel

10/07/2025

Carrefour België en de Franse hotelgroep Accor lanceren een Carrefour BuyBye in het ibis Styles-hotel Roissy CDG, vlak bij luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. In deze microwinkel (6 m2) krijgen hotelgasten 24/7 toegang.

Tony's Chocolonely in prestigieuze TIME100 lijst

30/06/2025

Tony's Chocolonely, een Nederlands chocolademerk, is onlangs uitgeroepen tot één van de TIME100 Most Influential Companies of 2025. Dit is een prestigieuze lijst die bedrijven belicht die wereldwijd een grote impact hebben. Tony's is trots op deze erkenning, omdat het laat zien dat bedrijven een positieve invloed kunnen hebben. Sinds de oprichting heeft Tony's als missie om de chocolade-industrie te veranderen door bewustzijn te vergroten over misstanden en anderen te inspireren om samen de cacao-industrie eerlijker en rechtvaardiger te maken.

Q8 lanceert 'digitale foodmarket’ in 75 stations

18/06/2025

Samen met de Deense foodtech startup Noahs, lanceert Q8 een soort ‘spotify voor eten’ in 75 van zijn stations in België en Luxemburg.

Vijf toonaangevende horecaconcepten bekroond

18/06/2025

Lightspeed Commerce Inc. organiseerde op 16 juni 2025 de derde editie van de Data Meets Hospitality Awards in de Waagnatie in Antwerpen. Tijdens deze inspirerende avond werden vijf toonaangevende horeca- en hospitality concepten onderscheiden

Feeding The Future : de toekomst van verse voeding

13/06/2025

Verse voeding wordt steeds meer gezien als een belangrijke hefboom voor duurzame innovatie. Dit wordt onderstreept door initiatieven zoals de Gondola Academy, die inzicht biedt in de ware kosten van voedselproductie. Supermarktketen Delhaize speelt hierop in door het aanbieden van een breed assortiment verse producten, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Door bewust te kiezen voor verse voeding, kunnen consumenten niet alleen genieten van gezonde en smaakvolle gerechten, maar ook bijdragen aan een meer duurzame voedselketen.

Mosh! brengt smashed burgers naar Brugge

03/06/2025

Eind mei 2025 opende Tom Degroote, ook bekend van kookzender Njam, samen met zijn jeugdvriend Pieter Vermeersch in Brugge het eigenzinnige hamburgerrestaurant Mosh!."In Brugge ervoer ik op dat vlak een gemis" zegt Tom.

WOLF Sharing Food Market vormt nieuwe hotspot in Antwerpen

10/03/2025

Na Brussel mag nu ook Antwerpen zich sinds december 2024 gelukkig prijzen met een WOLF Sharing Food Market. De culinaire ontmoetingsplaats situeert zich in het historische Felix Pakhuis waar 10 gecureerde streetfoodrestaurants hun beste bordjes voorschotelen.

Wintercircus komt tegemoet aan smaakpalet van iedere bezoeker

17/01/2025

Wintercircus, een Gentse plek voor denkers en doeners, vormt sinds zijn opening op 6 september 2024 een verrijking voor de stad. De voormalige circuspiste vormt vandaag een plek waar elke bezoeker iedere dag van de week kan genieten van een hapje en een drankje in een unieke vormgeving.

  • Premium

Instore gastronomie: het nieuwe succesverhaal in de retailwereld

14/10/2024

De concurrentie binnen de food- en horecasector blijft toenemen. Tussen enerzijds discounters die klanten aantrekken met lage prijzen en anderzijds restaurants die een culinaire beleving willen bieden, zien steeds meer retailers kansen in het aanbieden van instore gastronomie.

  • Premium

De horecabranche door de ogen van Dimitri Beckers van C.Group

25/09/2024

C.Group, opgericht door Dimitri Beckers, die meer dan 30 jaar geleden zijn horecacarrière in Hasselt begon, omvat inmiddels ongeveer 15 uiteenlopende horecazaken. Elke zaak heeft een uniek en uitgesproken concept, maar ze delen allemaal één ...

  • Premium

Familie Spegelaere wint award Food Retailer Personality

18/09/2024

Spegelaere Supermarkten is een pionier op het vlak van winkelbeleving. De broers Spegelaere doen er alles aan opdat de klanten de verse producten kunnen ruiken en voelen, zoals op een markt.

  • Premium

Rob Van Rompuy (Sint-Andriesziekenhuis): “Team zorgkeukens vaak ondergewaardeerd”

18/09/2024

Het keukenteam van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt mocht in september de award ‘Catering Team of the Year’ in ontvangst nemen. We spraken een fiere Rob Van Rompuy, diensthoofd voeding van het Sint-Andriesziekenhuis.

Food Personality Awards 2024

11/09/2024

Met de Food Personality Awards belonen collega's en de verschillende professionele foodmagazines van Professional Media Group een reeks verdienstelijke persoonlijkheden in uiteenlopende voedingssectoren.

Food Discovery Awards 2024

06/09/2024

Op de Food Discovery Days waren er natuurlijk ook prijzen voor culinaire innovaties. Het lezerspubliek van foodprofessionals kreeg de kans om een stem uit te brengen op hun favoriet, zowel in de categorie 'Food' als in de categorie 'Drinks'.