ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
    • Atelier inrichting
    • Bakkerijgereedschappen & benodigheden
    • Hygienische vloeren
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Atelier inrichting
  • Premium

Verhoog makkelijk en kostenefficiënt uw omzet

15/02/2021

Wanneer u investeert in een broodautomaat, kunt u ook brood verkopen buiten uw openingsuren, of mogelijk klanten bereiken die anders niet naar uw zaak komen. In ieder geval verhoogt u zo makkelijk en kostenefficiënt uw omzet.

  • Premium

Naar de meest geschikte ateliervloer in 6 stappen

26/02/2020

Voedselveiligheid is prioritair in uw branche. Vandaar dat uw ateliervloer aan de strengste hygiëne-eisen moet voldoen. Tegelijkertijd is het belangrijk te gaan voor een slijtvaste, veilige en duurzame oplossing die past binnen uw planning en budget. De problemen met de voegen bij keramische en pvc-tegels zijn vandaag gedeeltelijk opgelost. Een goede epoxy- of acrylaatvloer heeft vergelijkbare eigenschappen. Voor welke vloer u ook opteert, een uitstekende afwatering is cruciaal. Installateurs geven u graag meer details over de pro’s en contra’s van de materialen en helpen u bij de keuze.

  • Premium

Ateliervloeren

05/02/2020

Beco panels viert 25 jaar

27/01/2020

  • Premium

Water ontharden voor langer werkende machines

02/05/2019

Leidingwater ontharden levert u als bakker veel voordelen op. U vermijdt zo bijvoorbeeld kalkaanslag in machines die warm water gebruiken. Daardoor blijven die langer werken en optimaal renderen, waardoor u ook op uw energiefactuur bespaart. Bovendien moet u dan minder detergent inzetten en geen antikalkproducten meer kopen. Bevat uw water te veel chloor, dan laat u het best ook een actievekoolfilter plaatsen, die onder meer chloor elimineert.

  • Premium

Optimale afwatering is cruciaal

08/04/2019

  • Premium

Vloeren

08/04/2019

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid.

  • Premium

Winkelvloeren

08/04/2019

  • Premium

Zo kiest u een fornuis

26/02/2019

Overweegt u de aankoop van een nieuw fornuis? Daarbij heeft u de keuze tussen gas-, elektrische/keramische of inductiemodellen. Hoeveel pitten u nodig heeft, hangt af van hoeveel u in welke tijdspanne moet bereiden. Verder gaat u het best voor een mix van vermogens. Vele slagers en traiteurs kiezen voor modulaire kookapparaten, vrij uit te breiden. Maar u kunt ook opteren voor een eiland, al dan niet op maat.

  • Premium

Ateliervloer en afwatering zijn bepalend voor voedselveiligheid

02/05/2018

Zowel bij renovatie als bij nieuwbouw is de keuze voor een nieuw vloerconcept niet eenvoudig. Het is zaak de materialen tegen elkaar af te wegen en rekening te houden met aandachtspunten inzake onderhoud, veiligheid en duurzaamheid. Resten nog de snelheid waarmee het project afgewerkt kan worden, en de kostprijs.

  • Premium

De keuze van een koel- en vriescel

29/11/2017

Een behoefteanalyse helpt u bij de selectie van uw koel- en vriescel. De grootte en het aantal cellen hangen af van de hoeveelheid en de producten die u bewaart. Ook de materialenkeuze is hiervan afhankelijk. Er zijn twee opties bij koelsystemen: een eenvoudige stekkerklare unit of een centraal systeem met condensator, verdamper en compressor. Voor de inrichting van uw cellen, ten slotte, zijn er voedingsgeschikte modulaire rekstellingen verkrijgbaar in allerlei afmetingen, terwijl energiezuinige ledverlichting de standaard is.

  • Premium

Doorschuifvaatwassers zijn efficiënter

29/11/2017

Verzorg je steeds vaker de catering van feesten met tientallen couverts, maar was je die nog af met een frontlader? Dat kan veel efficiënter, met een doorschuifvaatwasser. Daarmee verwerk je de vaat in één vloeiende, ergonomisch vriendelijke beweging. Eerst sorteer je de borden, de glazen en het bestek en spoel je die voor. Daarna schuif je die door naar de vaatwasser, en nauwelijks enkele seconden tot minuten later drogen ze al.

  • Premium

Verschillende soorten kunstofvloeren

02/11/2016

  • Premium

Kunststof vloeren ideaal voor grootkeukens en cateraars

02/11/2016