- 30 oktober 2017
- | Bron: Foodservices
Effecten slechte zomer
Effecten slechte zomer Besteding foodservice daalde met 3% Het slechte weer tijdens het derde kwartaal van 2017 heeft de foodservice een ferme tik gegeven. Na de boost van de horeca tijdens de lente van dit jaar, zorgde een natte en frisse zomer tijdens het derde kwartaal voor een koude douche. Zowel het aantal bezoeken als de gemiddelde besteding zijn het voorbije kwartaal gedaald in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal bezoeken daalde met 1%, terwijl de besteding achteruitging met 3%. Bij mooi weer zitten terrassen afgeladen vol en vloeit drank rijkelijk. Het aantal keer dat dit gebeurde tijdens kwartaal 3 lag aanzienlijk lager dan vorig jaar. Het subkanaal van bars & drinks heeft dan ook de zwaarste schade opgelopen. Weersomstandigheden blijken dan weer amper invloed te hebben op bezoeken aan catering. Zowel in catering op het werk, in het onderwijs en in de zorg, is er een stijging merkbaar in het aantal bezoeken. Ook de besteding in het ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.