ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
    • Voedingsoliën
    • Zuivelproducten
    • Granen
    • Chocolade grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Zuivelproducten

VLAM zet Belgische kazen in de kijker met nieuwe campagne

12/11/2025

Met een nieuwe campagne roept VLAM de Vlaamse consumenten op om supporter te worden van goeie smaak en bewust te kiezen voor kazen van bij ons.

Duurzaamheid doorheen de keten van Noord-Hollandse Gouda

17/10/2025

Al meer dan 100 jaar staat Velder gelijk aan passie voor kaas en synoniem voor de grondlegger van Noord-Hollandse Gouda. Wist je dat Velder, naast een hart voor kaas, ook een hart voor duurzaamheid heeft? De laatste jaren hebben we een grote versnelling gemaakt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk doorheen onze keten. En we plannen om op dit vlak alleen maar meer te gaan versnellen.

De Rode Zegel Club verenigt Belgische kaasverkopers

17/10/2025

Wist u dat het Rode Zegel, het trotse keurmerk dat prijkt op de authentieke Noord-Hollandse Gouda, veel meer is dan alleen een belofte van kwaliteit? Het zegel staat ook symbool voor De Rode Zegel Club, een hechte community van onafhankelijke Belgische kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers, marktkramers, traiteurs en andere handelaars die Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel verkopen.

De smaak van écht kaasvakmanschap, herken je aan het Rode Zegel!

17/10/2025

Wist u dat Lutjewinkel, in Noord- Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak van onze oer-Hollandse kaas – u proeft een eeuwenoude traditie. En laat dat ook net de essentie van Het Rode Zegel zijn, het keurmerk dat trots prijkt op elke kaas die de strikte kwaliteitseisen van onze kaasmeesters heeft doorstaan. Ontdek het unieke verhaal van het Rode Zegel!

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

08/10/2025

Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

  • Premium

Desserts in de zorg zijn meer dan zoete afsluiter

16/07/2025

In de zorg draait voeding niet alleen om eten, maar ook om troost, herstel en welzijn. Een dessert is daarbij vaak meer dan een zoete afsluiter: het brengt smaak, sfeer en extra voedingswaarde op het bord.

  • Premium

Zuivel blijft stevig verankerd in Belgisch eetpatroon

04/06/2025

De Belgische zuivelmarkt beleeft een opmerkelijk hersteljaar. Na enkele jaren van druk door stijgende prijzen en veranderende consumptiepatronen, groeit het thuisverbruik van zuivelproducten opnieuw in zowel volume als in waarde.

  • Premium

Vlaming smelt het meest voor … stracciatella

30/04/2025

Kortingscode.be deed een bevraging bij 700 Vlamingen naar de favoriete ijssmaak. In het onderzoek waren respondenten vrij om hun favoriete smaak in te vullen en werden ze uitgebreid bevraagd naar hun ijsconsumptie.

  • Premium

Benut het volledig potentieel van de kaasafdeling

20/02/2025

Kaas verdient een centrale plaats in de winkel. Door te concentreren op een uitgebreid aanbod dat rekening houdt met uw doelpubliek verhoogt u de omzet. Leg daarbij het accent op lokaal, ambachtelijk en seizoensgebonden.

Bladerdeegboter SOLAREC Professional

21/01/2025

Dankzij zijn expertise ontwikkelde SOLAREC de perfecte bladerdeegboter die de bakker het hele jaar door een consistente kwaliteit garandeert en een optimaal resultaat. Bezoek Solarec op Artisan in Kortrijk en profiteer van de promotie 10+1 gratis.

Debic Végétop, simply works! Vraag je inspiratiebrochure aan

07/11/2024

Als chef weet je hoe cruciaal betrouwbare ingrediënten zijn. Je wil producten die niet alleen smaak toevoegen, maar ook zorgen voor structuur en een perfecte afwerking. Precies dat biedt Debic Végétop. Het product gaat verder dan smaak alleen: het garandeert keer op keer een vlekkeloos resultaat.

Debic Room Plus Mascarpone. Vraag je gratis staal aan.

07/11/2024

Van rijke saus tot romige pastavulling tot spectaculair dessert: met Debic Room Plus Mascarpone haal je een echte alleskunner in huis. Voor horecaprofessionals met weinig personeel maar veel ambitie. Ontdek hoe dit rijke, romige product jouw gerechten naar een hoger niveau tilt: warm, koud, hartig én zoet.

SIAL 2024: innovatie op elk niveau

21/10/2024

Om de twee jaar, halverwege oktober, vindt in Parijs de SIAL plaats, het belangrijkste evenement in de voedingswereld. Uiteraard waren wij aanwezig om vast te stellen dat de beurs gekenmerkt werd door een hernieuwde dynamiek en een recordaantal bezoekers.

  • Premium

Chocoladeproducenten zetten reuzenstappen

25/08/2023

Omdat pure chocolade verder aan belang wint, creëren fabrikanten steeds meer variëteiten met donkere chocolade. Die gaan tegenwoordig trouwens op zoek naar ecologisch verantwoorde chocolade.

  • Premium

Een botersoort voor iedere bereiding

01/06/2023

Ambachtelijk bakken is een eeuwenoude traditie, waar sommige bakkers bewust volmondig voor kiezen. Boter pronkt daarbij bovenaan het prioriteitenlijstje, want er gaat niets boven creaties met het authentieke karakter van romige, pure boter.

  • Premium

Kaas in foodservice

10/02/2023

Producten met een verhaal, met een traceerbare herkomst en een duurzame productie blijken altijd een schot in de roos. Ze zijn geschikt als aperitiefhapje of op het buffet én ze schitteren in warme en koude bereidingen.

  • Premium

Vlamingen kopen steeds vaker bio

11/07/2022

In 2021 werd in heel België 992 miljoen euro aan bio gespendeerd, en dat betekent dat de bioverkoop er met 4% op vooruit gaat. De groei van bio in Vlaanderen gaat sneller dan in heel België.

  • Premium

Verregaande gevolgen door de conflicten in Oekraïne

18/03/2022

De huidige situatie in de Zwarte Zee-regio heeft zwaarwegende gevolgen voor de bakkerijsector.

  • Premium

Zuiveltrends

01/06/2021

Ter gelegenheid van Wereldmelkdag lanceerde VLAM een trendrapport dat de voornaamste bewegingen in consumentenvoorkeuren voor zuivel aangeeft. Opvallend: de COVID-19-pandemie versnelde enkele trends waardoor pure en lokale voeding aan belang wonnen.

  • Premium

Plantaardige alternatieven wedijveren met boter

28/01/2021

De stijgende boterprijzen zijn een belangrijke stimulans om op zoek te gaan naar kwalitatieve alternatieven. Bakkers zien margarine dan vaak als sluitstuk van de queeste.