Verslag Bakery Awards
Op 1 oktober 2018 organiseerde het vakblad Bakery voor het eerst de Bakery Awards. Een elfkoppige jury beoordeelde maar liefst 33 creaties in de drie categorieën (nutritionbrood, luxebrood en pistolet). Bakery is alvast zeer tevreden met deze eerste editie. Bij een gloednieuw vakblad hoort een gloednieuwe vakwedstrijd.
Het doel van de wedstrijd was om de ambacht van de bakker te ondersteunen en in de kijker te plaatsen. De Bakery Awards is de ideale manier om hun vakmanschap te etaleren. Daarnaast vinden we het ook niet onbelangrijk om brood in een positief daglicht te plaatsen en wel degelijk behoort tot een gezond voedingspatroon.
Tijdens de uitreiking brachten de partners (Ceres, CSM Bakery Solutions, Wouters, La Lorraine) een korte pitch voor dat de winnaars per categorie bekend gemaakt werden. Per categorie werd er een top 3 gekozen en bij de categorie Nutritonbrood viel ook een student in de prijzen.
Bakery wil graag alle deelnemers bedanken voor het vertrouwen in deze eerste editie. Daarnaast heeft de jury uitstekend werk geleverd bij de beoordeling van alle creaties. Bedankt aan de organisatie van Kortrijk Xpo en Broodway om de wedstrijd mee te helpen in goede banen te leiden! Als laatste heeft de Ugent voor een absolute meerwaarde gezorgd bij het bestuderen en evalueren van de nutritionbroden. Bedankt Ingrid De Leyn, Filip Van Bockstale en Lore Daelemans.
Benieuwd naar de winnaars? Ontdek ze hier.
Op naar een tweede editie!