20/04/2020
Op dinsdag 10 maart vond de tweede editie van de Belgium Bakery Awards plaats in Sint-Pieters-Leeuw. Maar liefst meer dan 50 creaties moesten beoordeeld worden door een vakkundige jury bestaande uit Ingrid De Leyn (UGent), Sergio Dias, Patrick Roels, Alain Bury, Bart Schelstraete, Karl Vandermeersch en Tanguy Coelis.
11/03/2020
De PMG Bakery Award is de award die het vakmanschap van de bakkers in de kijker zet en de beste creaties beloont. Het is een initiatief van het vakblad Bakery dat begin 2018 werd gelanceerd. Na een succesvolle eerste editie, maken we ons nu op voor een tweede editie met maar liefst 5 categorieën!

28/02/2020
Technische fiche
18/02/2020
03/12/2019
Op 10 maart 2020 vindt de tweede editie van de Bakery Awards plaats. Anders dan vorig jaar, is dat het deze keer een heus kennisevent wordt dankzij een unieke samenwerking met Alimento. Zo krijgt elke deelnemer de kans om na het binnenbrengen van zijn creaties, zijn kennis bij te schaven in een opleiding over Respectus Panis. Alimento wil hiermee de ambachtelijke bakker tools aanreiken om zijn eigenheid en het artisanale in de verf te zetten.

18/09/2019
Zet u schrap voor een heus kennisevent. Want het concept van de Bakery Awards wordt veel meer dan een awarduitreiking. Alle deelnemers krijgen tijdens de dag van de awards de kans om gratis deel te nemen aan het ‘Respectus Panis’ event, georganiseerd door Alimento. De categorieën blijven hetzelfde, enkel locatie, datum en uitreiking zijn gewijzigd. Schrijf u alvast in voor dit spetterende event!

12/03/2019
Schrijf uw creatie in voor de Bakery awards 2020! Na het succes van de eerste editie roepen we graag opnieuw professionals en studenten op om mee te doen aan de Bakery Awards. Nieuw is dat er dit jaar maar liefst 5 categorieën zijn waarin u uw creativiteit kan laten zegevieren. U kunt deelnemen in de categorieën nutritionbrood, luxebrood, eclair, boterkoek en stokbrood. Hoe inschrijven Opnieuw kunnen zowel professionele bakkers, leerkrachten in een bakkerijopleiding en studenten deelnemen aan deze vakwedstrijd. U kunt zich inschrijven tot 30 november 2019. Het finale deelnameformulier met dossier kunt u invullen tot 31 januari 2020. Deelnemen is gratis via bakeryawards.pmg.be U maakt niet alleen kans op de gegeerde Bakery Award maar ook op tal van andere prijzen: - Gebruik van het logo ‘Gold/Silver/Bronze Bakery Award’: ideaal om uw broodzakken, social media en ander materiaal te gebruiken. - Mediacampagne ter waarde van € 20.000 in print en online magazines Retail, ...

03/10/2018
Beste Nutritionbrood Student Jorne Lauwers kreeg de Bakery Award voor het beste Nutritionbrood bij de studenten. Een jonge kerel met een grote passie voor brood die niet bang is om aan tal van wedstrijden mee te doen. Hij vindt dat je met brood kan je even fijn kan werken en heel veel smaken kan combineren zoals bij patisserie.

03/10/2018
Beste Nutritionbrood van België De Bakery Award voor Beste Nutrtionbrood van België bij de professionelen is Hans Torfs van de Broodbroeders. Op zoek gaan naar goede ingrediënten en veel te weten komen over de ingrediënten staan centraal in zijn visie. Uniek aan zijn brood is het feit dat hij gewerkt heeft met bronwater.

03/10/2018
Beste Luxebrood van België De Bakery Award voor het beste Luxebrood van België ging naar Quentin Callier. Quentin heeft een achtergrond van patisseriechef in restaurants. Sinds zijn 14 jaar doet hij al mee met vakwedstrijden. Zijn brood viel bij de jury meteen in de smaak door de geslaagde combinatie van mosterd, noten en rozijnen.

03/10/2018
Beste pistolet van België De Bakery Award voor de beste Pistolet van België ging naar Gabriel Frimout, een bakker die steeds op zoek is naar nieuwe manieren om te concurreren met de grootdistributie. Kwaliteit en lange tijden staan centraal in zijn werkwijze. Hij ziet de prijs dan ook als een eer voor zijn beroep.

27/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018

24/09/2018