ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
    • Bakery awards
Bakery awards
  • Premium

Winnaars Bakery Awards 2020 bekend!

20/04/2020

Op dinsdag 10 maart vond de tweede editie van de Belgium Bakery Awards plaats in Sint-Pieters-Leeuw. Maar liefst meer dan 50 creaties moesten beoordeeld worden door een vakkundige jury bestaande uit Ingrid De Leyn (UGent), Sergio Dias, Patrick Roels, Alain Bury, Bart Schelstraete, Karl Vandermeersch en Tanguy Coelis.

PMG Bakery Awards 2020

11/03/2020

De PMG Bakery Award is de award die het vakmanschap van de bakkers in de kijker zet en de beste creaties beloont. Het is een initiatief van het  vakblad Bakery dat begin 2018 werd gelanceerd. Na een succesvolle eerste editie, maken we ons nu op voor een tweede editie met maar liefst 5 categorieën!

Technische fiche

28/02/2020

Technische fiche

  • Premium

Verslag Bakery Awards 2018

18/02/2020

  • Premium

Oude productiewijzes zetten de bakker opnieuw in Pole Position

03/12/2019

Op 10 maart 2020 vindt de tweede editie van de Bakery Awards plaats. Anders dan vorig jaar, is dat het deze keer een heus kennisevent wordt dankzij een unieke samenwerking met Alimento. Zo krijgt elke deelnemer de kans om na het binnenbrengen van zijn creaties, zijn kennis bij te schaven in een opleiding over Respectus Panis. Alimento wil hiermee de ambachtelijke bakker tools aanreiken om zijn eigenheid en het artisanale in de verf te zetten.

  • Premium

Bakery awards wordt kennisevent in samenwerking met alimento

18/09/2019

Zet u schrap voor een heus kennisevent. Want het concept van de Bakery Awards wordt veel meer dan een awarduitreiking. Alle deelnemers krijgen tijdens de dag van de awards de kans om gratis deel te nemen aan het ‘Respectus Panis’ event, georganiseerd door Alimento. De categorieën blijven hetzelfde, enkel locatie, datum en uitreiking zijn gewijzigd. Schrijf u alvast in voor dit spetterende event!

  • Premium

Schrijf uw creatie in voor de Bakery awards 2020!

12/03/2019

Schrijf uw creatie in voor de Bakery awards 2020! Na het succes van de eerste editie roepen we graag opnieuw professionals en studenten op om mee te doen aan de Bakery Awards. Nieuw is dat er dit jaar maar liefst 5 categorieën zijn waarin u uw creativiteit kan laten zegevieren. U kunt deelnemen in de categorieën nutritionbrood, luxebrood, eclair, boterkoek en stokbrood. Hoe inschrijven Opnieuw kunnen zowel professionele bakkers, leerkrachten in een bakkerijopleiding en studenten deelnemen aan deze vakwedstrijd. U kunt zich inschrijven tot 30 november 2019. Het finale deelnameformulier met dossier kunt u invullen tot 31 januari 2020. Deelnemen is gratis via bakeryawards.pmg.be U maakt niet alleen kans op de gegeerde Bakery Award maar ook op tal van andere prijzen: - Gebruik van het logo ‘Gold/Silver/Bronze Bakery Award’: ideaal om uw broodzakken, social media en ander materiaal te gebruiken. - Mediacampagne ter waarde van € 20.000 in print en online magazines Retail, ...

  • Premium

Beste Nutritionbrood Student

03/10/2018

Beste Nutritionbrood Student Jorne Lauwers kreeg de Bakery Award voor het beste Nutritionbrood bij de studenten. Een jonge kerel met een grote passie voor brood die niet bang is om aan tal van wedstrijden mee te doen. Hij vindt dat je met brood kan je even fijn kan werken en heel veel smaken kan combineren zoals bij patisserie.

  • Premium

Beste Nutritionbrood van België

03/10/2018

Beste Nutritionbrood van België De Bakery Award voor Beste Nutrtionbrood van België bij de professionelen is Hans Torfs van de Broodbroeders. Op zoek gaan naar goede ingrediënten en veel te weten komen over de ingrediënten staan centraal in zijn visie. Uniek aan zijn brood is het feit dat hij gewerkt heeft met bronwater.

  • Premium

Beste Luxebrood van België

03/10/2018

Beste Luxebrood van België De Bakery Award voor het beste Luxebrood van België ging naar Quentin Callier. Quentin heeft een achtergrond van patisseriechef in restaurants. Sinds zijn 14 jaar doet hij al mee met vakwedstrijden. Zijn brood viel bij de jury meteen in de smaak door de geslaagde combinatie van mosterd, noten en rozijnen.

  • Premium

Beste pistolet van België

03/10/2018

Beste pistolet van België De Bakery Award voor de beste Pistolet van België ging naar Gabriel Frimout, een bakker die steeds op zoek is naar nieuwe manieren om te concurreren met de grootdistributie. Kwaliteit en lange tijden staan centraal in zijn werkwijze. Hij ziet de prijs dan ook als een eer voor zijn beroep.

  • Premium

Le Fournil du Moulin

27/09/2018

  • Premium

Bakkerij Frimout

24/09/2018

  • Premium

Le fournil du moulin

24/09/2018

  • Premium

Sus Mens

24/09/2018

  • Premium

Jorne Lauwers

24/09/2018

  • Premium

Bakkerij Frimout

24/09/2018

  • Premium

Le Fournil du moulin

24/09/2018

  • Premium

Sus Mens

24/09/2018

  • Premium

Jorne Lauwers

24/09/2018