De smaak van écht kaasvakmanschap, herken je aan het Rode Zegel!

Wist u dat Lutjewinkel, in Noord- Holland, de bakermat is van een van de lekkerste kazen ter wereld? Al bij de eerste hap proeft u meer dan alleen de rijke, romige smaak van onze oer-Hollandse kaas – u proeft een eeuwenoude traditie. En laat dat ook net de essentie van Het Rode Zegel zijn, het keurmerk dat trots prijkt op elke kaas die de strikte kwaliteitseisen van onze kaasmeesters heeft doorstaan. Ontdek het unieke verhaal van het Rode Zegel!
Een ijzersterke samenwerking


Alleen wanneer alle schakels van onze hele keten harmonieus samenwerken, ontstaat er magie in de vorm van Noord-Hollandse Gouda. En alles start bij onze Noord-Hollandse boeren, zoals boer Frank! Boer Frank staat elke dag met een enorme passie, samen met zijn broer op de boerderij die zij van hun vader hebben overgenomen. Ze zijn ondertussen al de derde generatie die het overneemt, en nog steeds met volle goesting om de beste Noord-Hollandse Gouda te maken.
Onze boeren gaan iedere dag opnieuw aan de slag om ons van de beste melk te voorzien, het meest essentiële ingrediënt van onze Noord-Hollandse Gouda. Al onze kaas wordt bereid met 100% weidemelk van koeien die minimaal 120 dagen per jaar (en meestal zelfs veel meer!), meer dan 6 uur per dag op de weide grazen. Met dit vloeibare goud(a) bereiden onze kaasmakers al sinds 1916 authentieke kwaliteitskazen in de kaasmakerij van Lutjewinkel. Nadien nemen onze kaasmeesters het over in onze rijpingslocatie waar zij onze parels nauwgezet in de gaten houden (en proeven) om de hoogste kwaliteit van kaas te kunnen garanderen.
Award-winning smaak én de beste kwaliteit

Onze unieke samenwerking doorheen de hele keten wordt weerspiegeld in het
Rode Zegel. Dit sterke kwaliteitslabel staat borg voor de authentieke Noord-Hollandse bereidingswijze en kwaliteit, erkend door de EU met de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB).
En daar blijft het niet bij. Naast de officiële kwaliteitserkenning door het Rode Zegel, kunnen onze klanten ook uitpakken met het feit dat onze kaas jaar na jaar bij de lekkerste kazen ter wereld hoort. Mooi toch?

