Whitepaper over allergenenmanagement

Normec Foodcare biedt steeds betrouwbare informatie

Allergeneninformatie op etiketten is niet altijd juist, vaak met voedselveiligheidsmeldingen en recalls tot gevolg. Allergenen vormen een belangrijke oorzaak voor het terugroepen van voedingsmiddelen. Uit een oorzaakanalyse blijkt dat de meeste van deze allergenen-recalls veroorzaakt werden omdat de benodigde allergenen niet waren vermeld. Daarnaast is ook het verkeerde product in de verpakking een belangrijke oorzaak.

Whitepaper Normec allergenen

In onze whitepaper duiken we in de wereld van allergenen en kruisbesmetting. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Allergenenmanagement in de tijd
  • De impact van allergenen vanuit product en proces
  • Concrete stappen voor een geslaagd allergenenbeheersysteem

Aandacht voor product en proces

Allergenen kunnen via verschillende wegen in levensmiddelen terechtkomen, bijvoorbeeld als ingrediƫnt, via een samengesteld ingrediƫnt, via een additief (draagstof), als hulpstof in het proces (smeer- of oplosmiddelen) of via primaire verpakkingsmaterialen. Ook door onbedoelde vermenging van producten en door fraude komen allergenen in producten. In de whitepaper beschrijven we daarom allergenenmanagement vanuit het product en vanuit het proces.

Lees er alles over in onze whitepaper, te downloaden via deze link.

NORMEC FOODCARE
WATERSTRAAT 4
9160 LOKEREN
+3293610061
ap-foodcare@normecgroup.com
www.normecfoodcare.com

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Bakery 

Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.