
13/05/2024
Frituuroliën en -vetten ondergaan bij verhitting chemische veranderingen. Door het vet regelmatig te testen, ververst u precies op het juiste moment.

28/09/2022
"Met veelvuldige interne controles en opleidingen voor al wie hier met voeding te maken heeft, streven we ernaar om steeds nog een stuk beter te doen dan de opgelegde normen", zegt leidinggevend voedingsfunctionaris Marc Demeulemeester.

25/04/2019
Verantwoord frituren is een absolute voorwaarde om de voedselveiligheid te garanderen. Of je nu kiest voor vast of vloeibaar frituurvet of frituurolie, het is van groot belang om het tijdig te vervangen. De gezondheid van de klant is er mee gebaat en het komt ook de kwaliteit van de frieten ten goede. Als je kiest voor een gespecialiseerde firma die instaat voor de recyclage, kan je frituurvet zelfs geld opbrengen.

16/11/2018
De leuze van OVAM luidt: 'hoe beter we het afval scheiden aan de bron, hoe beter we het achteraf kunnen recycleren en verwerken'. Door nog meer in te zetten op recyclage en hergebruik, en ook door verspilling aan te pakken, zou de hoeveelheid ongesorteerd restafval van bedrijven en gezinnen met 15% moeten dalen tegen 2022. Intussen moeten in totaal achttien afvalstromen apart worden gehouden door de bedrijven, die ze verplicht gescheiden moeten aanbieden aan geregistreerde inzamelaars of rechtstreeks naar een vergunde verwerker laten afvoeren.

15/11/2018
Richt u de afwaszone van uw traiteurszaak of slagerij in om er een hygiënische, makkelijk te onderhouden ruimte van te maken? Uiteraard zal de inrichter u daarbij ondersteunen, maar we geven u graag al enkele nuttige adviezen mee, aangebracht door specialisten ter zake. Bijvoorbeeld over welk type vloer u het best kiest, welke afvoer daarbij hoort (volgens de reinigingsmethode) en hoe de wanden aangekleed kunnen worden.

29/11/2017
Reiniging en ontsmetting van gebruiksvoorwerpen, werkbladen, apparatuur en handen zijn essentieel in een moderne, voedselveilige grootkeuken. Omdat het gevaar van kruisbesmetting en infecties reëel is, gebruik je daarvoor professionele reinigings- en ontsmettingsproducten die specifiek werden ontwikkeld voor grootkeuken en de horeca.

29/11/2017
De houdbaarheid van voedsel is beperkt. Om op elk moment steeds de volledige controle over de voedselveiligheid in uw keuken te hebben, wordt er gebruikgemaakt van voedseletiketten en de HACCP-wetgeving. Universele regels zorgen ervoor dat deze gemakkelijk toepasbaar en controleerbaar zijn. Er wordt steeds meer ervoor geopteerd om etiketten meteen met alle info te printen. Ook allergieën worden steeds belangrijker bij voedselstickers in uw keuken.

07/11/2016

07/11/2016

07/11/2016

07/11/2016

07/11/2016

07/11/2016

08/09/2016