Partnercontent

BOULANGERIE-PÂTISSERIE COENEN IN EMINES KIEST RESOLUUT VOOR BECO!

PERFECTE MATERIAALKEUZE ZORGT VOOR EEN HYGIËNISCHE EN KWALITATIEVE AFWERKING

Emines, een kleine deelgemeente van La Bruyère, dicht bij Namen. Hoewel het dorpje lijkt te slapen, is er één plaats die heel wat volk trekt … De bakkerij van Joël Coenen is namelijk een echte publiekstrekker. Niet alleen komen de klanten van heinde en ver voor het brood van Joël, ook zijn patisserie kan op heel wat bijval rekenen. Een jaar na opening draait Boulangerie-Pâtisserie Coenen op volle toeren, en dit ook mede door de vlotte service van Beco bij het vernieuwen van de werkplaats …

Voor emines

Becopanel Jean Van De Putte
Jean Van de Putte (links) en Joël Coenen (rechts)

Joël Coenen is geen bakker van opleiding, maar wel elektromecanicien. Hij leerde zijn vrouw kennen op school en aangezien haar vader bakker was, rolde Joël in het vak. Hij ging aan de slag in het atelier van de bakkerij van de ouders van zijn vrouw en leerde de kneepjes van de bakkersstiel. “Gedurende tien jaar heb ik mij uit de naad gewerkt in het atelier van mijn schoonvader om me zo volledig in te werken in de bakkerijwereld. Daarna was het tijd om zelf een bakkerij te beginnen en via een vriend die vertegenwoordiger is in bloem, botste ik op deze over te nemen bakkerij in Emines."

Volledig vernieuwd atelier

Joël baat vandaag reeds een jaar Boulangerie-Pâtisserie Coenen uit. Wanneer hij midden september 2016 de bakkerij overneemt, wil hij openen begin oktober. Een ambitieus plan, want de bakkerij en het atelier waren dringend aan vernieuwing toe.“We zijn begonnen met de vloer op 15 september om daarna de werkplaats volledig te strippen. Een serieus werk onder heel wat tijdsdruk, maar door de vlotte service van Jean Van de Putte en zijn Beco team zijn we erin geslaagd om op 10 dagen alles te vernieuwen. Het werk dat ze hebben verzet op die korte tijd, is bewonderenswaardig!"

Boulangerie-pâtisserie Coenen

Onmiddellijk overtuigd door beco!

Joël leerde Beco kennen via zijn boekhoudster. “De man van mijn boekhoudster heeft eveneens een bakkerij en toen ik de werken zag die Beco er verrichtte, was ik meteen verkocht", vertelt Joël enthousiast. Bovendien verliep het eerste contact bijzonder vlot, waardoor Beco snel aan de werken kon beginnen.

Bakkerij moet voldoen aan huidige normen

Dit was hier een puur industrieel gebouw, hoewel het vroeger ook dienstdeed als bakkerij, die helemaal niet aan de normen voldeed. Joël wilde niet starten vooraleer zijn bakkerij volledig voldeed aan alle normen. Het is inderdaad aan te raden dat bij het overnemen van een zaak die volledig is aangepast aan de huidige eisen van het vak en de warenwetgeving. Beco is hiervoor de uitgelezen partner en kan er mede voor zorgen dat uw zaak zo snel mogelijk kan openen.
“Wij plaatsten bij Joël polyester panelen, inox deuren en composiet plinten. Al onze producten sluiten naadloos op elkaar aan en zijn heel gemakkelijk te onderhouden", besluit Jean Van de Putte.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Gerelateerde artikels

BECO PANELS VIERT 25 JAAR

Bioboer installeert zelf slagersatelier met behulp van Beco

Ergens diep verscholen in de Ardennen ligt Tenneville, een oase van rust en stilte gelegen in de groene driehoek gevormd door La Roche-en-Ardenne, Marche-en-Famenne en Bastogne. Hier staat de bioboerderij van Vanessa Bruyninckx, Patrick Feller en hun drie kinderen. Hun boerderij is gericht op extensieve veeteelt van varkens, runderen en schapen. Alles wordt er zelf geproduceerd, van biovoeding voor de dieren tot pasteien, worsten, pensen, pekelvlees enz. Patrick bewerkt alles van kop tot staart, Vanessa creëert recepten en samen verkopen ze de producten in hun eigen slagerij. Hun atelier richtten ze volledig zelf in met (stock)materialen van Beco.

AD Delhaize uit Munster Bilzen Renoveert en breidt alle vers ateliers uit met Becopanel

AD Delhaize in Munsterbilzen is een rasechte familiezaak. Zaakvoerders Gerda Vandebeeck en haar man Fonny Valkenborgh stampten 40 jaar geleden een kleine kruidenierszaak van om en bij de 40 m² uit de grond. In de loop der jaren kocht de familie zeven aanpalende huizen zodat vandaag de winkel een oppervlakte heeft van 1200 m². Vorig jaar werden opnieuw twee naastgelegen panden aangekocht. Daarmee werd er ruimte voorzien voor de verdubbeling van het versatelier, de nodige koelcellen, een nieuw atelier voor de traiteurafdeling en een aparte versverpakkingsruimte. De warme bakkerij en het atelier voor verwerking en verpakking van verse producten worden momenteel gerenoveerd. Alles moest voor eens en altijd volledig en piekfijn in orde zijn.

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine