Partnercontent

DE OVEN... HET HART VAN DE BAKKERIJ

Ambachtelijk én hedendaags dankzij de ondersteuning door Peeters BVBA

peeters

Peeters BVBA is al meer dan 40 jaar actief in de bakkerswereld, ondertussen vervullen ze een echte pioniersrol ... en dat op de gehele Belgische markt. Bakkers kunnen bij hen terecht voor de aanschaf of de vervanging van hun toestellen, zodat ze een hoger rendement halen en minder energie verbruiken. Als bijkomende troef ondersteunen ze de klant van a tot z. Dat betekent dat ze ook de expertise in huis hebben om winkels in te richten en verder helpen ze jonge starters om hun droom waar te maken.

Bakkersdroom

Zo zijn we vandaag te gast bij een van hun klanten in ’s Gravenvoeren. Een jaar geleden maakten Melissa en Stijn Thijs hier hun bakkersdroom waar: ze gingen van start met Equilibrium, de enige bakkerij in het tweetalige dorpje. We zijn nu één jaar verder en we zien dat ze hier al een stevige reputatie hebben opgebouwd.

“Wat zijn we toch content ... dat we hier eindelijk een goeie bakker hebben”, zegt een klant bij het buiten wandelen. De dame draagt een mooie zomerjurk en loopt op hoge hakken. Maar ze vindt het niet erg om een heel eind verderop te parkeren en door het zand te wandelen, dat zegt ze letterlijk ...

Vliegende start

Er worden openbare werken uitgevoerd in de straat, maar toch hebben Melissa en Stijn hier een vliegende start genomen. Als je een topproduct levert, dan weet je dat de klant moeite zal doen om er te geraken, ook al staat er een bulldozer voor de deur. “We gingen voor de naam Equilibrium: evenwicht, dat is belangrijk voor een zelfstandige. Zeker in een klein dorp als ’s Gravenvoeren. Je moet hier absoluut tweetalig zijn”, vertelt Melissa. Ze is opgegroeid in de buurt en komt uit een tweetalige familie.

Juiste balans

“Ook op het gebied van smaak willen we graag de juiste balans vinden”, gaat Stijn verder. “Zo zullen we altijd rekening houden met opmerkingen of tips die we van klanten krijgen. Het is de bedoeling om bij te leren en te blijven groeien. Dus zijn we echt op­getogen over de suggesties die zij doen.”

“We willen graag originele producten brengen, maar de smaak moet toegankelijk blijven. Zo maken we nu ook een brood van vergeten granen... (ook wel oergranen genoemd). Normaal krijg je dan een ietwat zurige smaak, maar dat compenseren we door er appeltjes aan toe te voegen. En zo willen we ook onze naam eren. Equilibrium... het hele concept is in evenwicht.”

“Onze klanten, dat zijn allemaal hardwerkende bakkers. Het is maar normaal dat ze ons op elk moment kunnen bereiken voor technische ondersteuning”

Totaalconcept dankzij Peeters

Veerle Peeters van het familiebedrijf Peeters BVBA is enthousiast over de nobele missie van Melissa en Stijn.

“Ze zijn jong en enthousiast en wilden graag de sprong wagen. Hun eigen bakkerij uit de grond stampen. We zijn zelf ook een familiebedrijf ... mijn grootvader is met Peeters BVBA begonnen in 1978. Tja, als familiebedrijf zijn we natuurlijk gelukkig als we jonge mensen zien met zo’n grote passie voor de bakkersstiel.”

Praktisch

“We hebben Equilibrium ondersteund met een totaalconcept. We leveren machines en doen ook de inrichting van de winkel ... we werken in beide domeinen: we hebben zowel een metaalafdeling als een schrijnwerkerij in huis. Dat maakt dat we de winkelopstelling kunnen afstemmen op het formaat van de machines die in het atelier staan. Bij Melissa en Stijn hebben we een verschuifbare toog gezet. Als er ooit iets zou misgaan met de machines, dan kunnen die perfect uit het atelier gehaald worden. Bij de inrichting denken we steeds aan wat praktisch en handig is. De glazen wanden van deze toog kan je vlot openklikken. Dat laat zich makkelijk poetsen.”

Nieuwe oven van MIWE

“Het hart van de bakkerij ... dat is natuurlijk de oven. Voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg. We werken al van in onze beginjaren samen met MIWE. Ook bij Melissa en Stijn hebben we een nieuwe oven van MIWE geplaatst ... een nieuwe oven ... inderdaad, dat was nodig om zuinig en efficiënt te werken. Maar de kneedmachines zijn wel tweedehands, dat is dan een kostenpost waarop ze konden besparen. Een eigen bakkerij uit de grond stampen, het blijft een zware investering voor jonge mensen. Je kan het vergelijken met een klein huisje kopen.”

24/7 Service

Als kers op de taart kan de klant 24 uur op 24 bij Peeters BVBA terecht. En dat 7 dagen op 7. Onze klanten, dat zijn allemaal hardwerkende bakkers. Ze werken ook ’s nachts door, ook in de weekendnachten. Dus is het maar normaal dat ze ons altijd kunnen bereiken voor technische ondersteuning. In­dien nodig, rukken we uit ... op élk moment.”

 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door REPORTAGE17 oktober 2019
company corner

PEETERS BAKKERIJ- EN WINKELINRICHTING

INDUSTRIEWEG 8, LANAKEN 3620Meer info
Koelen & diepvriezenBakkerijgereedschappen & benodighedenBakkerijmachinesOvensMachines voor granen & deegwarenKneedmachinesWinkelinrichtingAtelier inrichting
Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine