
31/10/2025
Chocoladecreaties doorstonden de afgelopen jaren een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken luxueuze vormen en decadente vullingen vandaag de kar. Maar wat verwacht de consument anno 2026 nog meer van chocoladecreaties?

31/10/2025
Op dinsdag 18 en woensdag 19 november 2025 opent Cacaolab in Desteldonk (Gent) de deuren voor Belgische chocolatiers, bean-to-bar makers, chocoladeprofessionals en studenten gepassioneerd door chocolate. Tijdens deze tweedaagse workshop ontdek je hoe

20/10/2025
In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

19/10/2025
De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.
15/10/2025
De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

14/10/2025
Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.

13/10/2025
Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

08/10/2025
In 2025 waren de Belgium Chocolate Awards aan hun dertiende editie toe. Voor het eerst werd er live gejureerd, op 30 september tijdens vakbeurs Artisan. Daarna vond op de beursvloer ook de uitreiking van de prijzen in de verschillende categorieën plaats.

08/10/2025
Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

06/10/2025
Op 3 en 4 november 2025 staan weer twee interessante masterclasses op het programma bij Art of Chocolate. In het Choco Story Museum (Brussel) kun je leren proeven en maken of kom je meer te weten over 'bean to bar'.

09/09/2025
Gault&Millau heeft voor de tiende keer de toppers van de Belgische chocolateriebranche bekend gemaakt. Wie mag zich tot 'Chocolatier van het Jaar 2026' benoemen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? En wie werd tot 'Discovery of the Year' bekroond?

09/09/2025
Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

03/07/2025
De traditie en het ambacht van de Belgische chocolade in Brussel is nu opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een logische keuze want de hoofdstad is ook de geboorteplaats van de praline en de ballotin.
10/06/2025
Wie in het openingsjaar van een chocolatezaak al 'Ontdekking van het jaar (2021)' is bij Gault Millau en een drietal jaar later 'Chocolate Personality of the Year' is goed bezig. Justine Lanoo bevindt zich in die situatie.

12/02/2025
Meer dan 2.300 exposanten en een recordaantal van 257.636 bezoekers vulden de hallen van Sirha Lyon 2025. Het event fungeerde als een belangrijke barometer voor de trends die de foodindustrie de komende jaren zullen vormgeven.

12/02/2025
La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.
28/01/2025
Extra stoelen en banken moesten inderhaast tevoorschijn getoverd worden: zo vol zat het bakkerij-auditorium van Ter Groene Poorte voor de masterclass van meester-chocolatier Alexandre Bourdeaux. Hij gaf er de eerste VABA-demo voor chocoladeprofessionals, en dat viel duidelijk in de smaak.

22/01/2025
We bundelden onze seizoens-en standaard items tot één overzichtelijke collectie. Elk thema heeft zijn eigen plek, zodat je snel vindt wat je zoekt. In deze tijd van het jaar zal dat uitkijken zijn naar Herfst, Halloween, Sinterklaas en Eindejaar!

09/01/2025
In 2025 zijn we toe aan de 13e editie van de Belgium Chocolate Awards. De inschrijvingen voor deze wedstrijd van het vakblad Chocolaterie zijn nu geopend... doe mee om uw vakmanschap in de kijker te zetten!

09/12/2024
Op zijn 23e heeft Stijn Vandenbouhede al verschillende Belgium Chocolate Awards in de trofeeënkast, naast een vermelding bij de beste chocolatiers in Gault Millau én een titel als runner-up van de Benelux-preselecties voor de World Chocolate Masters.