ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
    • Artisanale chocolade
    • Chocolade decoraties
    • Chocolade afgewerkte producten
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Artisanale chocolade
  • Premium

Verras uw klanten in 2026 met deze 3 chocoladetrends

31/10/2025

Chocoladecreaties doorstonden de afgelopen jaren een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken luxueuze vormen en decadente vullingen vandaag de kar. Maar wat verwacht de consument anno 2026 nog meer van chocoladecreaties?

Belgische chocolade met Turkse twist

31/10/2025

Op dinsdag 18 en woensdag 19 november 2025 opent Cacaolab in Desteldonk (Gent) de deuren voor Belgische chocolatiers, bean-to-bar makers, chocoladeprofessionals en studenten gepassioneerd door chocolate. Tijdens deze tweedaagse workshop ontdek je hoe

  • Premium

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

20/10/2025

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Engagement is een voet tussen de deur van elk bedrijf

19/10/2025

De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.

  • Premium

Pastry Lions enkel tevreden met winst

15/10/2025

De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

Chocolade-Atelier Vyverman creëert F-35 voor koning

14/10/2025

Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.

Ontdek de winnende persoonlijkheden & chocolade creaties

13/10/2025

Op Artisan 2025 werden zowel de Food Personality Awards als de Belgium Chocolate Awards uitgereikt. Bekijk hier het sfeerverslag en ontdek alle winnaars.

Chocolade bekroond tijdens Belgium Chocolate Awards 2025

08/10/2025

In 2025 waren de Belgium Chocolate Awards aan hun dertiende editie toe. Voor het eerst werd er live gejureerd, op 30 september tijdens vakbeurs Artisan. Daarna vond op de beursvloer ook de uitreiking van de prijzen in de verschillende categorieën plaats.

Breng uw chocoladeskills naar een hoger niveau

06/10/2025

Op 3 en 4 november 2025 staan weer twee interessante masterclasses op het programma bij Art of Chocolate. In het Choco Story Museum (Brussel) kun je leren proeven en maken of kom je meer te weten over 'bean to bar'.

Wie zijn de beste chocolatiers van het land?

09/09/2025

Gault&Millau heeft voor de tiende keer de toppers van de Belgische chocolateriebranche bekend gemaakt. Wie mag zich tot 'Chocolatier van het Jaar 2026' benoemen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel? En wie werd tot 'Discovery of the Year' bekroond?

Belgium Chocolate Awards 2025 tijdens Artisan

09/09/2025

Tijdens de eerste editie van Artisan - de samensmelting van de professionele foodbeurzen Broodway, Meat Expo & Taste of Tavola - zal op dinsdag 30 september voor het eerst in Kortrijk Xpo de Belgium Chocolate Awards plaatsvinden. Een aantal categorieën worden live gejureerd en voorafgaand aan de uitreiking van de Belgium Chocolate Awards reiken we ook de Food Personality of the Year Awards uit. Afspraak na de middag op het Deli-inspiratieplein in hallen 1 & 2.

Belgische chocolade Brussels immaterieel erfgoed

03/07/2025

De traditie en het ambacht van de Belgische chocolade in Brussel is nu opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Een logische keuze want de hoofdstad is ook de geboorteplaats van de praline en de ballotin.

Ambassadeur van de chocolade

10/06/2025

Wie in het openingsjaar van een chocolatezaak al 'Ontdekking van het jaar (2021)' is bij Gault Millau en een drietal jaar later 'Chocolate Personality of the Year' is goed bezig. Justine Lanoo bevindt zich in die situatie.

Welke trends en nieuwigheden stonden centraal op Sirha Lyon 2025?

12/02/2025

Meer dan 2.300 exposanten en een recordaantal van 257.636 bezoekers vulden de hallen van Sirha Lyon 2025. Het event fungeerde als een belangrijke barometer voor de trends die de foodindustrie de komende jaren zullen vormgeven.

  • Premium

België pakt uit op La Coupe du Monde de la Pâtisserie

12/02/2025

La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.

  • Premium

VABA-demo van Alexandre Bourdeaux is eclatant succes

28/01/2025

Extra stoelen en banken moesten inderhaast tevoorschijn getoverd worden: zo vol zat het bakkerij-auditorium van Ter Groene Poorte voor de masterclass van meester-chocolatier Alexandre Bourdeaux. Hij gaf er de eerste VABA-demo voor chocoladeprofessionals, en dat viel duidelijk in de smaak.

  • Premium

Inschrijvingen Belgium Chocolate Awards geopend

09/01/2025

In 2025 zijn we toe aan de 13e editie van de Belgium Chocolate Awards. De inschrijvingen voor deze wedstrijd van het vakblad Chocolaterie zijn nu geopend... doe mee om uw vakmanschap in de kijker te zetten!

Autodidactische chocolatier scoort

09/12/2024

Op zijn 23e heeft Stijn Vandenbouhede al verschillende Belgium Chocolate Awards in de trofeeënkast, naast een vermelding bij de beste chocolatiers in Gault Millau én een titel als runner-up van de Benelux-preselecties voor de World Chocolate Masters.

  • Premium

Chocolade kiezelstenen of diamanten op maat

03/12/2024

Als relatiegeschenk kent chocolade zijn gelijke niet. Dat geldt ook voor de Rocks & Stones van Nibies Chocoladecreaties. De Harelbeekse chocolatier Tine Vandenberghe biedt in verschillende verpakkingen - al dan niet met logo - unieke pralines in kiezelvorm of diamantvorm.

  • Premium

Een jaarlijkse traditie met een twist

03/12/2024

Met ook een derde plek bij de Chocolate Personality of the Year is het geen wonder dat creatieve duizendpoot Patrick Mertens ook in een andere categorie van de Belgium Chocolate Awards kan scoren. Zijn creatie 'Rudolf' kon de gouden medaille voor holgoedfiguren wegkapen.