
17/04/2023
Zeer veel mensen zijn vandaag bezig met een gezonde levensstijl. Steeds vaker schrappen ze hierbij bepaalde ingrediënten uit hun voedingspatroon. Denk aan koolhydraten, verzadigd vet of kunstmatige toevoegingen.
11/05/2021
Welke implicaties brengt suikervervanging in chocolade en aanverwante producten met zich mee? Als partners van de Belgium Chocolate Awards geven Ir. Claudia Delbaere (Cacaolab) en Ir. Davy Van de Walle (Universiteit Gent) tekst en uitleg hierover.

28/04/2020
Een gezonde levensstijl is voor velen een absolute must geworden. Steeds meer mensen schrappen dan ook een aantal een ingrediënten uit hun voedingspatroon. Denk maar aan koolhydraten, sommige vetten, plantaardige ingrediënten maar ook suiker hoort daar zeker bij. Welke vervangers zijn er nu op de markt en wat zijn de voor- en nadelen van elk type? Wij lijsten het even op!

02/05/2019
Het moge duidelijk zijn dat er wat beweegt in het wereldje van de zoetstoffen. Maar die trend is al zeer lang aan de gang. Het is op vraag van de consument dat er duchtig naar evenwaardige alternatieven voor geraffineerde suikers wordt gezocht. Producenten blijven inventief en bedenken varianten die gewone suiker 1 op 1 kunnen vervangen. Ook chocolades voor de patisserie hebben varianten zonder toegevoegde suikers.

05/07/2016