ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
    • Zoetstoffen
    • Bake-off patisserie
    • Patisserie
    • Patisseriedecoraties
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Patisserie

Eerbetoon voor Jean-Michel Perruchon

12/11/2025

De crème de la crème van de Europese patissiers verzamelde zich begin november 2025 in het historische Stadhuis van Brussel om Jean-Michel Perruchon te eren. Collega’s, relaties en burgemeester brachten hulde aan zijn indrukwekkende carrière.

Verras uw klanten met slim gekozen toppings en vullingen

04/11/2025

Klanten zoeken meer dan enkel een zoete traktatie; ze willen een onvergetelijke smaakervaring. In dit artikel gaan we dieper in op de populairste toppings en vullingen, delen we praktische tips en toepassingen, en duiken we in de nieuwste trends.

Samensmelting smaak, presentatie & vaktechniek

20/10/2025

Mid-oktober 2025 schakelde Irca Group Marijn Coertjens & Lotte van Gorp in om tijdens een eindejaarsdemonstratie hun collega's te inspireren voor feestelijke patisseriecreaties. Coertjens pakte uit met de hoogwaardige ingrediënten uit The Signature Collection terwijl van Gorp de diverse premiummerken van de Irca Group introduceerde.

  • Premium

Pastry Lions enkel tevreden met winst

15/10/2025

De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

  • Premium

Tussen traditie en gemak: hoe België gebak beleeft

08/10/2025

Banket en gebak zijn massaal in trek: wekelijks consumeert maar liefst 69% van de Belgen een banket- of gebakproduct. Dat blijkt uit het ConsumerOmnibus-onderzoek van juni 2025 dat het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

08/10/2025

Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

Chocolade & persoonlijkheden bekroond op Artisan

02/10/2025

Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.

Zwevezeelse Florentientjes – een nieuw hoofdstuk in een uniek verhaal

01/10/2025

Na meer dan veertig jaar geeft bakker Danny Steenhuyse samen met zijn echtgenote Myrian de fakkel door: de iconische Zwevezeelse Florentientjes worden sinds april 2024 geproduceerd door Tom Spegelaere en Améline De Bel onder een nieuwe bedrijfsnaam.

  • Premium

Broodstad Brussel: van baba tot baguette

25/09/2025

De bakkerijsector in Brussel is volop in transitie. Kleine, artisanale en zelfs micro- bakkerijen winnen terrein. Die zijn vaak opgericht door jonge ondernemers met een passie voor kwaliteit, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen. Bakery ging langs bij deze Brusselse (banket)bakkers.

  • Premium

Stof tot nadenken op Ranson Happening 2025

25/09/2025

Mid-september organiseerde Ranson al voor de vijfde keer haar Ranson Happening. In SILO (Brussel) stelden tijdens de driedaagse meer dan 45 leveranciers en partners hun nieuwste ontwikkelingen en creatieve toepassingen voor.

Herontdek de klassieke Swiss Roll

12/09/2025

In de handen van een vakman verandert traditioneel gebak in een showstopper. Al ruim een eeuw geeft Debic patissiers de tools om keer op keer topprestaties neer te zetten. Ontdek nu samen de Swissle, voor een twist aan de klassieke Swiss Roll.

Hoe de Geraardsbergse mattentaart gered werd...

27/08/2025

Wie de Geraardsbergse mattentaart reduceert tot een regionaal gebakje met nostalgische waarde, begrijpt maar half waar dit streekproduct werkelijk voor staat. Achter de bladerdeegkorst en de fluweelzachte vulling schuilt een ...

Van precisie tot prestige: de patissier die zijn weg vond naar de Michelin-keuken

19/08/2025

Na het doorstarten van een bakkerij in Harelbeke gooide David Baert in 2019 het roer om en ging hij aan de slag bij toenmalig driesterrenchef Peter Goossens in het Hof van Cleve. Ondertussen werkt hij in het sterrenrestaurant samen met opvolger Floris Van Der Veken.

Nieuwe lichting patissiers klaar voor wereldpodium

07/07/2025

Het Belgische team voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2027 is bekend. Na een strenge selectie zullen drie toppatissiers België vertegenwoordigen op de Europese voorronde in 2026, met als doel een finaleplaats in Lyon, hét wereldpodium voor patissiers.

Créateurs de Desserts gingen langs bij Stephan Destrooper

19/06/2025

Als Créateurs de Desserts verzamelen een tiental zelfstandige banketbakkers een aantal keer per jaar om elkaars thematische creaties te evalueren en een leerrijk kijkje te nemen in de organisatie van het organiserende lid. Begin juni 2025 was het de beurt aan Stephan Destrooper

"Patisserie en chocolade gaan hand in hand"

10/06/2025

Marijn Coertjens heeft al een erelijst die bepaald indrukwekkend is. Bakery ging langs in de zaak van de Patissier Personality of the Year 2024 in Gent en sprak er met het bevlogen, prijswinnende competitiebeest.

Emotie opwekken door smaak

10/06/2025

'Droom groots' was de raad die Stephan Destrooper ooit meekreeg van een businesscoach. Vandaag overstijgt de realiteit die dromen en kent de Baking Group vier succesvolle merken, die een bloeiende toekomst voor zich hebben.

  • Premium

Verrassende voorjaarsinspiratie

28/02/2025

In het auditiorium van PIVA gaven chef-patissiers Willem Verlooy en Kiki Suijkerbuijk eind februari een demo van een aantal verrassende voorjaarscreaties. Voor een gemengd publiek gingen ze aan de slag met producten van Debic, Imperial en Sébalcé.

Welke trends en nieuwigheden stonden centraal op Sirha Lyon 2025?

12/02/2025

Meer dan 2.300 exposanten en een recordaantal van 257.636 bezoekers vulden de hallen van Sirha Lyon 2025. Het event fungeerde als een belangrijke barometer voor de trends die de foodindustrie de komende jaren zullen vormgeven.

  • Premium

België pakt uit op La Coupe du Monde de la Pâtisserie

12/02/2025

La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.