
12/11/2025
De crème de la crème van de Europese patissiers verzamelde zich begin november 2025 in het historische Stadhuis van Brussel om Jean-Michel Perruchon te eren. Collega’s, relaties en burgemeester brachten hulde aan zijn indrukwekkende carrière.

04/11/2025
Klanten zoeken meer dan enkel een zoete traktatie; ze willen een onvergetelijke smaakervaring. In dit artikel gaan we dieper in op de populairste toppings en vullingen, delen we praktische tips en toepassingen, en duiken we in de nieuwste trends.

20/10/2025
Mid-oktober 2025 schakelde Irca Group Marijn Coertjens & Lotte van Gorp in om tijdens een eindejaarsdemonstratie hun collega's te inspireren voor feestelijke patisseriecreaties. Coertjens pakte uit met de hoogwaardige ingrediënten uit The Signature Collection terwijl van Gorp de diverse premiummerken van de Irca Group introduceerde.
15/10/2025
De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

08/10/2025
Banket en gebak zijn massaal in trek: wekelijks consumeert maar liefst 69% van de Belgen een banket- of gebakproduct. Dat blijkt uit het ConsumerOmnibus-onderzoek van juni 2025 dat het aankoopgedrag van de consument in kaart brengt.

08/10/2025
Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

02/10/2025
Tijdens Artisan in Kortrijk Xpo werden op dinsdag 30 september de Food Personality Awards én de Belgium Chocolate Awards 2025 uitgereikt. 7 uitzonderlijke persoonlijkheden werden in de bloemetjes gezet, net als 6 winnaars in de chocoladecategorieën.

01/10/2025
Na meer dan veertig jaar geeft bakker Danny Steenhuyse samen met zijn echtgenote Myrian de fakkel door: de iconische Zwevezeelse Florentientjes worden sinds april 2024 geproduceerd door Tom Spegelaere en Améline De Bel onder een nieuwe bedrijfsnaam.

25/09/2025
De bakkerijsector in Brussel is volop in transitie. Kleine, artisanale en zelfs micro- bakkerijen winnen terrein. Die zijn vaak opgericht door jonge ondernemers met een passie voor kwaliteit, lokale ingrediënten en authentieke bereidingswijzen. Bakery ging langs bij deze Brusselse (banket)bakkers.
25/09/2025
Mid-september organiseerde Ranson al voor de vijfde keer haar Ranson Happening. In SILO (Brussel) stelden tijdens de driedaagse meer dan 45 leveranciers en partners hun nieuwste ontwikkelingen en creatieve toepassingen voor.

12/09/2025
In de handen van een vakman verandert traditioneel gebak in een showstopper. Al ruim een eeuw geeft Debic patissiers de tools om keer op keer topprestaties neer te zetten. Ontdek nu samen de Swissle, voor een twist aan de klassieke Swiss Roll.

27/08/2025
Wie de Geraardsbergse mattentaart reduceert tot een regionaal gebakje met nostalgische waarde, begrijpt maar half waar dit streekproduct werkelijk voor staat. Achter de bladerdeegkorst en de fluweelzachte vulling schuilt een ...
19/08/2025
Na het doorstarten van een bakkerij in Harelbeke gooide David Baert in 2019 het roer om en ging hij aan de slag bij toenmalig driesterrenchef Peter Goossens in het Hof van Cleve. Ondertussen werkt hij in het sterrenrestaurant samen met opvolger Floris Van Der Veken.
07/07/2025
Het Belgische team voor de Coupe du Monde de la Pâtisserie 2027 is bekend. Na een strenge selectie zullen drie toppatissiers België vertegenwoordigen op de Europese voorronde in 2026, met als doel een finaleplaats in Lyon, hét wereldpodium voor patissiers.

19/06/2025
Als Créateurs de Desserts verzamelen een tiental zelfstandige banketbakkers een aantal keer per jaar om elkaars thematische creaties te evalueren en een leerrijk kijkje te nemen in de organisatie van het organiserende lid. Begin juni 2025 was het de beurt aan Stephan Destrooper

10/06/2025
Marijn Coertjens heeft al een erelijst die bepaald indrukwekkend is. Bakery ging langs in de zaak van de Patissier Personality of the Year 2024 in Gent en sprak er met het bevlogen, prijswinnende competitiebeest.

10/06/2025
'Droom groots' was de raad die Stephan Destrooper ooit meekreeg van een businesscoach. Vandaag overstijgt de realiteit die dromen en kent de Baking Group vier succesvolle merken, die een bloeiende toekomst voor zich hebben.
28/02/2025
In het auditiorium van PIVA gaven chef-patissiers Willem Verlooy en Kiki Suijkerbuijk eind februari een demo van een aantal verrassende voorjaarscreaties. Voor een gemengd publiek gingen ze aan de slag met producten van Debic, Imperial en Sébalcé.

12/02/2025
Meer dan 2.300 exposanten en een recordaantal van 257.636 bezoekers vulden de hallen van Sirha Lyon 2025. Het event fungeerde als een belangrijke barometer voor de trends die de foodindustrie de komende jaren zullen vormgeven.

12/02/2025
La Coupe du Monde de la Pâtisserie, opgericht in 1989 door Gabriel Paillasson, is inmiddels uitgegroeid tot de meest prestigieuze competitie voor patissiers ter wereld. Dit jaar behaalde België er een indrukwekkende vijfde plaats.