
26/11/2025
Bij een recent doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ging men na hoe tarwevezels de kwaliteit van het brood beïnvloeden tijdens het complexe fermentatieproces. Op pilotschaal werd tijdens het onderzoek ook effectief brood gebakken met speciaal tarwemeel. Het resultaat waren zuurdesembroden die voedzamer zijn, maar ook nieuwe smaakdimensies kunnen bieden.

20/11/2025
Van culinaire wedstrijden tot inspirerende talks en innovaties: Horeca Expo 2025 bracht vier dagen vol beleving voor de foodprofessional. Bekijk alle video's van dag 1 tot 4.

14/11/2025
In 2025 blaast JAVA Foodservice honderd kaarsjes uit – een mooie aanleiding om bij het bedrijf te polsen naar de belangrijkste trends in de grootkeukensector. Volgens JAVA Foodservice krijgt convenience een steeds prominentere rol.

12/11/2025
Met een nieuwe campagne roept VLAM de Vlaamse consumenten op om supporter te worden van goeie smaak en bewust te kiezen voor kazen van bij ons.

05/11/2025
Sneller aan de slag met meer ruimte voor creativiteit, was altijd al de insteek bij Van der Pol. Met hun nieuwe koffiekoekendeeg - speciaal ontwikkeld met en voor Belgische bakkers - wint u nu ook tijd bij het maken van uw ambachtelijke koffiekoeken.

04/11/2025
De naam is nieuw, maar onze inzet voor de supermarktsector blijft onveranderd. Sinds oktober 2024 maakt de commerciële koeldivisie van Carrier Commercial Refrigeration – met merken als Profroid, Green & Cool en Celsior – deel uit van het internationale Haier concern.

04/11/2025
Papieren facturen en pdf’s verdwijnen uit het B2B-verkeer. Volgens Bart Van Coile, voorzitter van het Institute for Taks Advisors & Accountans (ITAA), gaat het om meer dan een technische aanpassing.

04/11/2025
Klanten zoeken meer dan enkel een zoete traktatie; ze willen een onvergetelijke smaakervaring. In dit artikel gaan we dieper in op de populairste toppings en vullingen, delen we praktische tips en toepassingen, en duiken we in de nieuwste trends.

03/11/2025
Al meer dan dertig jaar geldt ProWein als dé wereldwijde referentie voor professionals uit de wijn- en sterkedrankensector. Bewust van deze uitdagingen hebben de organisatoren van Messe Düsseldorf een grondige herziening doorgevoerd.

31/10/2025
Chocoladecreaties doorstonden de afgelopen jaren een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken luxueuze vormen en decadente vullingen vandaag de kar. Maar wat verwacht de consument anno 2026 nog meer van chocoladecreaties?

30/10/2025
Voor belegd brood verwachten consumenten vandaag een ruim aanbod aan smaken en texturen, waarbij kwaliteit en versheid vanzelfsprekend voorop staan. De wereldkeukens vormen een bron van inspiratie voor originele combinaties van beleg en toppings.

30/10/2025
Beseft u ten volle dat een passant eerst moet beslissen om uw winkel binnen te komen alvorens er ook maar sprake kan zijn van kopen? Het exterieur van uw fysieke winkel is van uitzonderlijk belang! Dit artikel geeft u tips en tricks hiervoor.

29/10/2025
De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.

29/10/2025
Op haar 33e werd Marieke Versavel uitgeroepen tot Food Retailer Personality of the Year, mede dankzij haar (over)grootvader en vader, die een succesrijke bakkerszaak runden. Vijf jaar geleden stapte ze in het bedrijf en ze fileerde alle aspecten van het zakendoen

23/10/2025
Op 21 oktober 2025 bracht VABA demonstrateurs Tom Van Cauter en Wilbert Spierings naar Ter Groene Poorte voor een desemdemonstratie. Als Baking Advisors van Baking Center gebruikten ze daarbij de desems, gist en broodverbeteraars van Algist Bruggeman

20/10/2025
In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

20/10/2025
Mid-oktober 2025 schakelde Irca Group Marijn Coertjens & Lotte van Gorp in om tijdens een eindejaarsdemonstratie hun collega's te inspireren voor feestelijke patisseriecreaties. Coertjens pakte uit met de hoogwaardige ingrediënten uit The Signature Collection terwijl van Gorp de diverse premiummerken van de Irca Group introduceerde.

19/10/2025
De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.

17/10/2025
Al meer dan 100 jaar staat Velder gelijk aan passie voor kaas en synoniem voor de grondlegger van Noord-Hollandse Gouda. Wist je dat Velder, naast een hart voor kaas, ook een hart voor duurzaamheid heeft? De laatste jaren hebben we een grote versnelling gemaakt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk doorheen onze keten. En we plannen om op dit vlak alleen maar meer te gaan versnellen.

17/10/2025
Wist u dat het Rode Zegel, het trotse keurmerk dat prijkt op de authentieke Noord-Hollandse Gouda, veel meer is dan alleen een belofte van kwaliteit? Het zegel staat ook symbool voor De Rode Zegel Club, een hechte community van onafhankelijke Belgische kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers, marktkramers, traiteurs en andere handelaars die Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel verkopen.