ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards

Voedzamer mét nieuwe smaakdimensies

26/11/2025

Bij een recent doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ging men na hoe tarwevezels de kwaliteit van het brood beïnvloeden tijdens het complexe fermentatieproces. Op pilotschaal werd tijdens het onderzoek ook effectief brood gebakken met speciaal tarwemeel. Het resultaat waren zuurdesembroden die voedzamer zijn, maar ook nieuwe smaakdimensies kunnen bieden.

Video: de hoogtepunten van Horeca Expo 2025

20/11/2025

Van culinaire wedstrijden tot inspirerende talks en innovaties: Horeca Expo 2025 bracht vier dagen vol beleving voor de foodprofessional. Bekijk alle video's van dag 1 tot 4.

"Kant-en-klare maaltijden winnen verder terrein in grootkeukens"

14/11/2025

In 2025 blaast JAVA Foodservice honderd kaarsjes uit – een mooie aanleiding om bij het bedrijf te polsen naar de belangrijkste trends in de grootkeukensector. Volgens JAVA Foodservice krijgt convenience een steeds prominentere rol.

VLAM zet Belgische kazen in de kijker met nieuwe campagne

12/11/2025

Met een nieuwe campagne roept VLAM de Vlaamse consumenten op om supporter te worden van goeie smaak en bewust te kiezen voor kazen van bij ons.

Vliegende start dankzij koffiekoekendeeg Van der Pol

05/11/2025

Sneller aan de slag met meer ruimte voor creativiteit, was altijd al de insteek bij Van der Pol. Met hun nieuwe koffiekoekendeeg - speciaal ontwikkeld met en voor Belgische bakkers - wint u nu ook tijd bij het maken van uw ambachtelijke koffiekoeken.

CCR zet vertrouwde koelkennis van Carrier Commercial Refrigeration verder

04/11/2025

De naam is nieuw, maar onze inzet voor de supermarktsector blijft onveranderd. Sinds oktober 2024 maakt de commerciële koeldivisie van Carrier Commercial Refrigeration – met merken als Profroid, Green & Cool en Celsior – deel uit van het internationale Haier concern.

Peppol als nieuwe standaard: de wetgeving vanaf 2026

04/11/2025

Papieren facturen en pdf’s verdwijnen uit het B2B-verkeer. Volgens Bart Van Coile, voorzitter van het Institute for Taks Advisors & Accountans (ITAA), gaat het om meer dan een technische aanpassing.

Verras uw klanten met slim gekozen toppings en vullingen

04/11/2025

Klanten zoeken meer dan enkel een zoete traktatie; ze willen een onvergetelijke smaakervaring. In dit artikel gaan we dieper in op de populairste toppings en vullingen, delen we praktische tips en toepassingen, en duiken we in de nieuwste trends.

ProWein Düsseldorf 2026: de beurs heruitgevonden

03/11/2025

Al meer dan dertig jaar geldt ProWein als dé wereldwijde referentie voor professionals uit de wijn- en sterke­dranken­sector. Bewust van deze uitdagingen hebben de organisatoren van Messe Düsseldorf een grondige herziening doorgevoerd.

  • Premium

Verras uw klanten in 2026 met deze 3 chocoladetrends

31/10/2025

Chocoladecreaties doorstonden de afgelopen jaren een heuse transformatie: waar subtiliteit tot enkele jaren geleden het kernwoord was, trekken luxueuze vormen en decadente vullingen vandaag de kar. Maar wat verwacht de consument anno 2026 nog meer van chocoladecreaties?

Creatief aan de slag met brood

30/10/2025

Voor belegd brood verwachten consumenten vandaag een ruim aanbod aan smaken en texturen, waarbij kwaliteit en versheid vanzelfsprekend voorop staan. De wereldkeukens vormen een bron van inspiratie voor originele combinaties van beleg en toppings.

  • Premium

Buiten beginnen om binnen maximaal te winnen

30/10/2025

Beseft u ten volle dat een passant eerst moet beslissen om uw winkel binnen te komen alvorens er ook maar sprake kan zijn van kopen? Het exterieur van uw fysieke winkel is van uitzonderlijk belang! Dit artikel geeft u tips en tricks hiervoor.

12 tips voor een succesvolle bakkerijafdeling

29/10/2025

De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.

Marieke Versavel is Food Retailer Personality of the Year

29/10/2025

Op haar 33e werd Marieke Versavel uitgeroepen tot Food Retailer Personality of the Year, mede dankzij haar (over)grootvader en vader, die een succesrijke bakkerszaak runden. Vijf jaar geleden stapte ze in het bedrijf en ze fileerde alle aspecten van het zakendoen

  • Premium

Creatief met desem

23/10/2025

Op 21 oktober 2025 bracht VABA demonstrateurs Tom Van Cauter en Wilbert Spierings naar Ter Groene Poorte voor een desemdemonstratie. Als Baking Advisors van Baking Center gebruikten ze daarbij de desems, gist en broodverbeteraars van Algist Bruggeman

  • Premium

Kwarteeuwfeest lanceert Centho voor de toekomst

20/10/2025

In 2025 is familiebedrijf Centho Chocolates toe aan zijn 25e levensjaar. Reden tot feest, ook al omdat Gault Millau Centho ook al uitriep tot Beste Chocolatier van Vlaanderen voor 2025. Meteen grepen Geert Decoster en zoon Thomas de gelegenheid aan om hun nieuwe merkidentiteit en collecties aan te kondigen.

Samensmelting smaak, presentatie & vaktechniek

20/10/2025

Mid-oktober 2025 schakelde Irca Group Marijn Coertjens & Lotte van Gorp in om tijdens een eindejaarsdemonstratie hun collega's te inspireren voor feestelijke patisseriecreaties. Coertjens pakte uit met de hoogwaardige ingrediënten uit The Signature Collection terwijl van Gorp de diverse premiummerken van de Irca Group introduceerde.

Engagement is een voet tussen de deur van elk bedrijf

19/10/2025

De jonge zesdejaars van de afdeling Brood- en Banketbakkerij en Confiserie van MSKA Roeselare kregen met de medeoprichter van Chocolaterie Carré uit Moen een onderneemster voor de klas die fictie omzette in realiteit.

Duurzaamheid doorheen de keten van Noord-Hollandse Gouda

17/10/2025

Al meer dan 100 jaar staat Velder gelijk aan passie voor kaas en synoniem voor de grondlegger van Noord-Hollandse Gouda. Wist je dat Velder, naast een hart voor kaas, ook een hart voor duurzaamheid heeft? De laatste jaren hebben we een grote versnelling gemaakt op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk doorheen onze keten. En we plannen om op dit vlak alleen maar meer te gaan versnellen.

De Rode Zegel Club verenigt Belgische kaasverkopers

17/10/2025

Wist u dat het Rode Zegel, het trotse keurmerk dat prijkt op de authentieke Noord-Hollandse Gouda, veel meer is dan alleen een belofte van kwaliteit? Het zegel staat ook symbool voor De Rode Zegel Club, een hechte community van onafhankelijke Belgische kaasspeciaalzaken, slagers, bakkers, marktkramers, traiteurs en andere handelaars die Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel verkopen.