Bakery awardsPremium

Winnaars Bakery Awards 2020 bekend!

Op dinsdag 10 maart vond de tweede editie van de Belgium Bakery Awards plaats in Sint-Pieters-Leeuw. Maar liefst meer dan 50 creaties moesten beoordeeld worden door een vakkundige jury bestaande uit Ingrid De Leyn (UGent), Sergio Dias, Patrick Roels, Alain Bury, Bart Schelstraete, Karl Vandermeersch en Tanguy Coelis. groepsfoto

Per categorie werd enerzijds de winnende student beloond met een Bakery Award, maar ook de professional met de beste creatie kregen een Bakery Award. Bij de professionals kregen de derde en tweede beste creatie een oorkonde. Terwijl de creaties beoordeeld werden, konden de deelnemers bovendien genieten van een uiterst leerrijke opleiding van Respectus Panis, georganiseerd door Alimento. 

De winnaars zijn...

Beste stokbrood student: Thijs Vereecken

thijs vereecken

thijs vereecken

Desemstokbrood - Traditioneel desemstokbrood met 20% desem op basis van de pellen van cacaobonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Stokbrood Professionals: Lars Tilburgs

lars tilbrugs

lars tilburgsBaguette Tradition - Traditionele Franse baguette met zuurdesem

Tweede Plaats Beste Stokbrood Professionals: Willem Matthys

willem matthys

willem matthysAmbachtelijk stokbrood - Ambachtelijk stokbrood op basis van desem en kleine hoeveelheid gist

Derde plaats Beste Stokbrood Professionals : Jean François-Bataille

jean françois bataille

jean françois bataille

Baguette héritage - Baguette sur levain composée de Blé T65 bio, de farine de Sarrasin BIO ainsi qu'une farine de seigle bio torréfié.

Beste Luxebrood Student: Arno Simons arno simons

red pumpkin breadRed Pumpkin Bread -  Luxedeeg verrijkt met kwalitatieve melkerijboter, verse pompoensnippers, pompoenpitten, chocolade, rode biet en op smaak gebracht met verse dragon

Beste Luxebrood Professionals: Kristof Decruy & Glenn Schutyser
kristof decruy

beste luxebroodPane Exotiqua -  Panettone op basis van cacaodesemcultuur, naast de Ardeense en geklaarde botersmaakt, zijn nog Tahiti vanille, Tonka, sinaasappel, citrus, hazelnoot tot een pasta gekookt om een frisse toets aan het brood te geven.

Tweede Plaats Beste Luxebrood Professionals: Kyan Libot
kyan libto
kyan libotZuiders studentenbrood - Luxebrood op basis van spelt spelt verrijkt met chocolade, basilicum, walnoten, framboos en gekonfijte citroen

Derde Plaats Beste Luxebrood Professionals: Virgini Geranois

virgini geranois

gini's luxebroodGini’s luxe melkbrood - Zacht melkbrood met stukjes witte chocolade, veenbessen en pistachenootjes, met een extra special touch

Beste Nutritionbrood Student: Elle Lenjou

ella Lenjou

ella lenjouTomaten peterselie brood - Speltbrood met gekiemde tarwe zongedroogde tomaten en peterselie 

Beste Nutritionbrood Professionals: Frank Van Vaerenbergh

frank van vaerenbergh

nutritionbroodCrescet myrtus panem - Speltbrood met neteldesem, amandelen, sesam- en lijnzaad

 

 

 

 

 

Tweede Plaats Nutritionbrood Professionals: Michiel Baumers

michiel baumers

michiel baumers

Rogge Pitje - Donker meergranenbrood met zwart sesamzaad, geroosterde zonnebloempitten en lijnzaad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde PlaatsNutritionbrood Professionals: Jean-François Bataille

jean francois bataille

jean-francois bataillePain Multicéréals-Sésame miel - Multigranenbrood met sesamzaad en honing

 

 

 

 

 

 

Beste Boterkoek Studenten: Evy van den Besselaar

evy

crusty lemonCrusty Lemon - Boterkoek afgestreken met een suikersiroop met citroensmaak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Boterkoek Professionals: Frank Van Vaerenbergh

frank van vaerenbergh

boterkoekTraditionele boterkoek - Traditionele boterkoek met toevoeging van honing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tweede Plaats boterkoek Professionals: Willem Matthys

willem matthys

boterkoek Boterkoek - Boterkoek met gerezen bladerdeeg

 

Derde Plaats boterkoek Professionals: Ronald Adams

ronald adams

boterkoekBelgische boterkoek - Traditionele Belgische boterkoek met honing

Beste Eclair Studenten: Lotte Verstraeten

lotte

lotte verstraetenPassionele vanilia - Eclair gevuld met een verrijkte vanille anglaise crème. Als topping werd gekozen voor een pure chocolade glaçage, vervolgens aangevuld met een cremeux van passie en een hartje van framboos.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste Eclair Professionals : Corentin Pacaud

corentin

corentinÉclair casse noisette

Tweede Plaats Eclair Professionals: Bart Meremans

bart meremans

bart meremans

Pompidou - Pâte à chou van chocolade en tonka, donkere chocolade cremeux, gelei van bergamot-mandarijn en licht geconfijte pompelmoes stukjes en crème van mascarpone met toetsen van vanille en tonka

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde Plaats Eclair Professional: Frank Van Vaerenbergh

frank

 

eclair

Double Vision (Mascarpone-citroen) - Rechthoekige eclair gevuld met een anglaise van pinda's en melkchocolade, gehuld ganache gourment afgewerkt met mascarpone mousse met frisse toets limoen, gedecoreerd met een tuille, cress en gesableerde pinda's 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst20 april 2020

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine