Poll: het bakkersassortiment wordt uitgebreider

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?
De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.
Voor belegd brood verwachten consumenten vandaag een ruim aanbod aan smaken en texturen, waarbij kwaliteit en versheid vanzelfsprekend voorop staan. De wereldkeukens vormen een bron van inspiratie voor originele combinaties van beleg en toppings.
Bakker Aldo is verre van een doorsnee bakkerij. Niet alleen de inrichting is atypisch, ook de eigenaars hebben er een verrassend parcours op zitten. Beiden hebben een passie voor pure ingrediënten en producten en droomden altijd al van een eigen bakkerij. En zo geschiedde. Intussen heeft Diego samen met zijn zus Sheena de zaak van Bakker Aldo in Berchem overgenomen. Een sprong in het duister, maar ze hebben er nog geen moment spijt van gehad. Een tip voor jonge bakkers? “Laat je niet afschrikken door het financiële plaatje en durf vooral de tijd nemen om te groeien”, aldus de nieuwbakken ondernemers.
Perfect gerezen deeg leidt tot een optimale textuur en smaak. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn hierbij cruciale factoren die te controleren zijn met een remrijskast. Bovendien is hiermee nachtwerk deels te verplaatsen naar de dag.