ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
    • Biscuiterie
    • Confiserie
    • Snacks
    • Confituur
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Snacks

Video: de hoogtepunten van Horeca Expo 2025

20/11/2025

Van culinaire wedstrijden tot inspirerende talks en innovaties: Horeca Expo 2025 bracht vier dagen vol beleving voor de foodprofessional. Bekijk alle video's van dag 1 tot 4.

Colruyt Professionals opent nieuwe winkel in Anderlecht

05/11/2025

Met de opening van deze nieuwe winkel voor professionele klanten test de Group ook een uitbreiding van het assortiment. Het gaat om meer dan 100 artikelen specifiek voor de frituren, pita- en broodjeszaken.

Creatief aan de slag met brood

30/10/2025

Voor belegd brood verwachten consumenten vandaag een ruim aanbod aan smaken en texturen, waarbij kwaliteit en versheid vanzelfsprekend voorop staan. De wereldkeukens vormen een bron van inspiratie voor originele combinaties van beleg en toppings.

  • Premium

Horeca Expo inspireert ook de moderne versspecialist

09/10/2025

Horeca Expo is al jaren een vaste waarde in de Belgische voedingssector, en dat geldt ook voor zelfstandige versspecialisten. Van 16 tot 19 november 2025 brengt de beurs opnieuw een rijk aanbod aan producten, apparatuur, inrichting, trends en inspiratie naar Flanders Expo.

Nieuwe impulsen voor snackbars en bistro’s tijdens Horeca Expo 2025

08/10/2025

Snackbars, lunchzaken, bistro’s, broodjeszaken en frituren krijgen op Horeca Expo 2025 een podium vol innovatie. De beurs biedt meer dan ooit relevante ideeën, producten en tools om efficiënter, creatiever en duurzamer te werken.

Q8 lanceert 'digitale foodmarket’ in 75 stations

18/06/2025

Samen met de Deense foodtech startup Noahs, lanceert Q8 een soort ‘spotify voor eten’ in 75 van zijn stations in België en Luxemburg.

De ideale frietstrategie plaatst onze nationale trots centraal

05/06/2025

De klassieke kwaliteitsfriet blijft topfavoriet, terwijl varianten met schil, een aparte snit of een krokant kruidenjasje perfect aansluiten bij actuele trends als snacking en sharing. Met enkele eenvoudige ingrepen transformeert de budgetvriendelijke friet in een premium bijgerecht.

Mosh! brengt smashed burgers naar Brugge

03/06/2025

Eind mei 2025 opende Tom Degroote, ook bekend van kookzender Njam, samen met zijn jeugdvriend Pieter Vermeersch in Brugge het eigenzinnige hamburgerrestaurant Mosh!."In Brugge ervoer ik op dat vlak een gemis" zegt Tom.

WOLF Sharing Food Market vormt nieuwe hotspot in Antwerpen

10/03/2025

Na Brussel mag nu ook Antwerpen zich sinds december 2024 gelukkig prijzen met een WOLF Sharing Food Market. De culinaire ontmoetingsplaats situeert zich in het historische Felix Pakhuis waar 10 gecureerde streetfoodrestaurants hun beste bordjes voorschotelen.

  • Premium

O-Point (Loppem) koos resoluut voor label bistro

19/02/2025

Olivier Dardenne is sinds 2009 eigenaar en chef van een volledig omgebouwde voormalige dokterswoning. Hij en zijn echtgenote Gaëlle Schelfhout zijn Bruggelingen van afkomst. Hij promoveerde aan de befaamde Oostendse Hotelschool.

Ten huize van Frituur Hazegras in Oostende

04/02/2025

Bij een beoording van frituren aan de Kust door ex-sterrenchef Luc Bellings sprong Frituur Hazegras uit Oostende er opvallend bovenuit als de beste van de klas, want ze kreeg in beide gevallen een perfecte 10 op 10.

  • Premium

Bar Bru focust op ontbijten en lunches met een eigen twist

31/01/2025

In de industriezone van Maldegem stond een pand te huur waar voordien uitlaten van auto’s verhandeld werden. De ruimte bood door zijn volume diverse mogelijkheden. Moeder Jessica en haar dochters zagen de opportuniteit om deze om te turnen tot een eigentijds concept van broodjeszaak/lunchzaak

  • Premium

10 nationale en internationale evoluties in snacking

06/01/2025

Van de populariteit van gezonde en duurzame opties over de invloed van culturele diversiteit op smaken tot de groeiende vraag naar makkelijke, on-the-go snacks: in dit artikel zetten we tien nationale en internationale snacktrends op een rijtje.

Perfecte frietjes: knapperig, verrassend en altijd overheerlijk

10/12/2024

Farm Frites, da’s synoniem voor een assortiment dat inspeelt op trends. Van klassiek, extra krokant én in verschillende diktes, tot smaakvolle blikvangers zoals Scoops en Sweet Potato Fries.

Club-fans kiezen vaak Julientjes, Cercle-supporters vragen proportioneel veel bitterballen

29/10/2024

Indien alle voetballiefhebbers een welhaast iconische waarde hechten aan De Platse in Sint-Andries (Brugge), dan is het grootste icoon er wellicht Frituur Carlos. De frietinfrastructuur floreert ruim 6 decennia tijdens matchen van Club en Cercle Brugge.

Dagelijkse productversheid en eeuwige vriendelijkheid als opvallendste troeven

29/10/2024

Patatclub in Destelbergen bestaat pas sinds 1 april 2022, maar slaagde er toch maar in zich intussen te laten uitroepen tot Beste Frituur. Hoe ze daarin slaagden, ontdek je in deze Ten Huize Van.

Ten huize van Frydate

19/09/2024

De bekende naam Frydate werd in mei 2023 gelanceerd na een complete make-over van frituur Must Eat. De lancering van de choclatànsaus, een creatie van Dominique Persoone, zorgde voor nationale bekendheid.

  • Premium

Hoe eet de Belg zijn frietjes het liefst?

02/08/2024

Naar aanleiding van Nationale Frietjesdag deelde Takeaway.com de resultaten van hun Grote Frietonderzoek. Ze brachten snackend België in kaart aan de hand van data en inzichten van frituren die over het hele land verspreid zijn.

  • Premium

Gaan de retailers mee met de food-to-go trend?

08/07/2024

Volgens de CEO-enquête van McKinsey is 'food-to-go' een van de top vijf trends voor 2024. De markt voor meeneemmaaltijden, die tijdens de COVID-19 pandemie een dip kende, is weer helemaal terug en blijft groeien.

  • Premium

Kwaliteit van het frituurvet bepaalt het bakresultaat

13/05/2024

Frituuroliën en -vetten ondergaan bij verhitting chemische veranderingen. Door het vet regelmatig te testen, ververst u precies op het juiste moment.