ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
    • Biscuiterie
    • Confiserie
    • Snacks
    • Confituur
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Confiserie

Zwevezeelse Florentientjes – een nieuw hoofdstuk in een uniek verhaal

01/10/2025

Na meer dan veertig jaar geeft bakker Danny Steenhuyse samen met zijn echtgenote Myrian de fakkel door: de iconische Zwevezeelse Florentientjes worden sinds april 2024 geproduceerd door Tom Spegelaere en Améline De Bel onder een nieuwe bedrijfsnaam.

  • Premium

Marsepein en chocoladecreaties

02/05/2023

Marsepein blijft een klassieker in de chocolaterie en confiserie. Deze oude amandelspecialiteit laat zich niet van de kaart brengen door legio aan modetrends en design, integendeel. Marsepein laat zich nog steeds vlot verwerken en verkopen.

  • Premium

Sugar-Art illustreert suikerkunst van a tot z

12/01/2023

Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

Poll: UITBREIDING VAN HET ASSORTIMENT IS TE DUUR

15/11/2021

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Wat houdt u tegen om (meer) van deze producten te verkopen?

Poll: het bakkersassortiment wordt uitgebreider

08/11/2021

Donuts, muffins, brownies, cookies, ... Steeds meer producten vinden hun weg naar de bakkerij. Als bakker alles in eigen beheer doen, vergt tijd. Verkoopt u reeds convenience producten?

  • Premium

Dossier nougat

10/09/2021

Vanaf het eind van de zeventiende eeuw verspreidde nougat zich in alle landen rond de Middellandse Zee. In Frankrijk proberen ‘nougat de Montélimar’ en ‘nougat de Provence’ elkaar de loef af te steken.

Kwalitatieve nougat bevat veel honing en is gemaakt met eiwit

09/09/2021

Nougat, soms ook noga genaamd, is een zoete lekkernij met een eeuwenoude geschiedenis, voornamelijk op basis van suiker, honing, eiwit en noten, die vandaag in diverse vormen en smaken op de markt verschijnt.

  • Premium

Impact EK voetbal op de winkelvloer

23/03/2021

Wij polsten gedurende januari en februari naar de verwachtingen in het kader van het EK voetbal bij de lezers van Retail magazine. Hieruit blijkt o.a. dat zoute snacks het grootste verkoopspotentieel hebben in die periode.

  • Premium

Nougat - oorsprong, soorten en kwaliteitscriteria onder de loep

14/12/2020

Net als chocolade en pralines is nougat een product dat een grote diversiteit kent, niet alleen op het gebied van herkomst, maar ook qua productie en soorten.

  • Premium

Consument schat hoogwaardige marsepein opnieuw naar waarde

30/11/2020

Uw vakblad trok naar het West-Vlaamse Bredene en klopte aan bij Anthony Lams, de meester in marsepein. Dé ideale man dus om ons meer te vertellen over het reilen en zeilen in de wereld van marsepein.

  • Premium

Verkoop streekproducten brengt nieuwe klanten naar uw winkel

10/08/2020

Een artisanaal product hoort in de zaak van een traditionele vakman. De bakker weet hoe hij met ambachtelijke streekproducten moet omgaan. Veel producenten willen het ambachtelijke karakter van (een deel van) hun producten hooghouden en hebben daarom baat bij de verdeling via het ambachtelijke circuit. En dat is ook voor de bakker een slimme zet. Zij krijgen vaak de exclusiviteit van het product en kunnen zo de authenticiteit van het streekproduct bewaren.

  • Premium

Chocolatiers beantwoorden vraag naar veganistische confiserie

26/05/2020

De vegan scene in België is eerder beperkt als je die vergelijkt met de community's in Groot-Brittannië, Duitsland en de VS. Maar dat hoeft niet te betekenen dat klanten met een veganistische levensstijl niet kunnen genieten van zoetigheden. Steeds meer chocolatiers proberen zich met een veganistisch assortiment te onderscheiden en spelen zo in op deze nichemarkt. Wat is veganistische confiserie nu precies, hoe kan je het als chocolatier zelf maken en welke labels zijn er beschikbaar? Je ontdekt het hier.

  • Premium

Het oog wil ook wat: enkele tips voor het maken van peperkoekenhuisjes

27/02/2020

Kroonbakker vzw is een vereniging van bakkers die, met de steun van bloemproducent Paniflower, ambacht en vakmanschap promoot. Tijdens de Bakery Masterclass op 7 oktober 2019 in Het Broodhuys te Beerzel kregen verscheidene bakkers de mogelijkheid hun producten in de kijker te zetten. Het publiek bestond voornamelijk uit nieuwsgierige en leergierige bakkers. Guy van de Vorst demonstreerde er hoe je peperkoekenhuisjes maakt en gaf wat nuttige tips mee.

  • Premium

De comeback van guimauves & marshmallows

07/05/2019

De geschiedenis van guimauve, spek en marshmallow is terug te voeren naar dezelfde oeroude stamvader. Vandaag spreken deze zoetwaren een publiek aan van 4 tot 99 jaar. Terwijl de verkoop van guimauves vooral boomt rond Sinterklaas en Pasen, kent het luchtigere spek/marshmallow een vrijwel constante verkoop. Laat de consument kennismaken met de eerlijke smaken en texturen van (semi)artisanale producten en ga zelf aan de slag, of maak een weloverwogen keuze uit het uitgebreide assortiment van leveranciers.

  • Premium

Choc you, melocakes van stephan destrooper

27/08/2018

Twee miljoen, zoveel melocakes wil Stephan Destrooper jaarlijks maken met zijn concept Choc You. Belangrijke uitgangspunten: verse lekkernijen en een productie die behapbaar blijft, op een oppervlakte van maximaal 100 m² en met slechts twee productiemedewerkers. Het einddoel is een verkoopbaar concept, om zo overal ter wereld melocakewinkels te openen. De ambitieuze droom van Stephan? Een Choc You-winkel in New York.

  • Premium

Investeringskost wafels verwaarloosbaar

27/02/2017

Wafels zijn een klassieker, in onze contreien al eeuwenlang gekend. Vandaag zijn het topproducten met ontelbare variaties, zodat u zich altijd van uw collega's kunt onderscheiden. De verkoop loopt praktisch het hele jaar door. Wafels bakken gaat vrij snel en is niet zo moeilijk. Zelfs een leerjongen kan het, hoewel het natuurlijk op de juiste manier dient te gebeuren met het juiste toestel. Die investering is meestal snel terugverdiend.

  • Premium

Aankoopcriteria wafelijzers

20/02/2017

  • Premium

Marsepeinfiguren blijven met stip een winterproduct

09/11/2016

Sinterklaas en de eindejaarsfeesten zijn traditioneel een piekmoment voor de verkoop van marsepein. De consumptie blijft stabiel, terwijl onze landgenoten de natuurlijke smaak zonder toevoegingen  het best waarderen.

  • Premium

Marsepein verkopen kan het hele jaar door

08/09/2016

Heel wat chocolatiers en patissiers komen in het najaar creatief uit de hoek met marsepeincreaties. Enkele fabrikanten en collega's echter geven u het goede voorbeeld en verkopen ze het hele jaar door.

  • Premium

Petitfours

02/05/2016