
29/10/2025
De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.

09/10/2025
Doony’s® verrijkt zijn assortiment dit najaar met de Magic Blue Donut: een donut met blauwe coating, rijke vanillesmaak, versierd met witte strepen en feestelijke sneeuwvlokdecoratie. Kortom, dé ideale seizoensgebonden verwennerij voor jouw klanten.

24/09/2025
Of we achter de muren bij Vandemoortele ook gepassioneerd zijn door eten? Natuurlijk, onze medewerkers zijn verzot op eten! Het is dan ook geen verrassing dat onze Vandemoortele pastry chef Luca zijn grote passie voor bakkerijproducten en heerlijke recepten wilt delen met de wereld.

11/08/2025
Joriba Bakery blijft de Belgische bakkerijsector verrassen met vernieuwende ideeën die perfect inspelen op de noden van vandaag. Als familiebedrijf, stevig verankerd in artisanale waarden, combineert Joriba vakmanschap met het gemak dat onder andere bakkers, zelfstandige retailers en horeca ondernemers zoeken.

04/07/2025
Het bakkerijwereldje beweegt en Délifrance beweegt mee. Chez Lou & Marcel is de nieuwe naam voor de viennoiserie- en broodproducten van Délifrance.

01/04/2025
Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.

20/02/2025
Sommige producten zijn onoverwinbaar, wat het tegenproduct ook moge zijn. Het winkelaanbod in viennoiserie is hier het levende bewijs van. De krokante 'pain au chocolat' en croissant zijn lekkernijen die bijvoorbeeld nooit teleurstellen...

13/03/2023
Viennoiserie krijgt een groeiend belang als snack. Smaak, kwaliteit en prijs zijn doorslaggevend bij de productkeuze.

17/02/2021
Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de bake-off oven. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven.

12/05/2020
Van afbakken, beleggen tot verpakken: wat zijn de must-do's en wat doe je beter niet? Wij zetten het even op een rij.

12/05/2020
Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de combisteamer. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven, die ook binnen de slagerij en de broodjeszaak steeds vaker aanwezig is. Om die reden bekijken we dit apparaat met meer aandacht, en overlopen we de verschillende criteria waarop u zich het best baseert bij aankoop.

12/05/2020
Aangezien slagerijen meer en meer onestopshops worden, is het aanbieden van broodproducten zeker een optie. De eindconsument gaat op zoek naar variaties op traditionele klassiekers en vindt die bij bloemsoorten van weleer, maar ook bij desembroden. Ook de viennoiserie gaat de gezonde toer op, met bv. meergranencroissants of croissants met quinoa, volkoren of spelt. En dat nog het liefst gluten- of suikervrij. Maar genieten blijft in dit segment even belangrijk.

12/05/2020
Vandaag de dag willen steeds meer slagers en traiteurs inspelen op het succes van belegde broodjes. Wie een degelijk en aantrekkelijk assortiment wenst aan te bieden, moet echter met enkele zaken rekening houden. Denk maar aan de minimale voorzieningen op het gebied van inrichting en handling, de winkelopstelling of de wettelijk bepaalde regels in verband met hygiëne en voedselveiligheid. In dit artikel nemen we de inrichting van een broodjesafdeling onder de loep. U krijgt een handig overzicht van de belangrijkste aandachtspunten en een aantal tips en tricks.

12/05/2020

12/05/2020
Heel wat slagers en traiteurs bieden een assortiment belegde broodjes. We zien dat dit assortiment een steeds belangrijkere plaats inneemt in het aanbod van de slager en traiteur. Maar werkt u wel rendabel genoeg? Zijn er technische hulpmiddelen die u efficiënter en sneller doen produceren? Kunt u via een concept een aantrekkelijker assortiment aanbieden dat meer marge creëert? Kunt u door een betere presentatie de verkoop stimuleren? We bekijken het in dit artikel.

12/05/2020
Met nieuwe smaaksensaties binnen uw aanbod van belegde broodjes kunt u zich onderscheiden van de rest. Variëren kan door te spelen met het ruime aanbod van sauzen.
12/05/2020
Belegde broodjes worden in hoofdzaak nog vaak aanzien als een snelle hap om de grootste honger even te stillen. Maar in tegenstelling tot vroeger verkiest de hedendaagse klant ook afwisseling, naast de traditionele martino, smos, broodje kaas of hesp enz. En daar mogen best wat originelere, meer gedurfde en exotische smaken tussen zitten. Terwijl de ingrediënten en het broodje zelf bij voorkeur zo volwaardig en zo gezond mogelijk dienen te zijn.

05/05/2020
Verrassingsbroden en broodjesmanden zijn klassieke hongerstillers voor een receptie, een feestje of een zakelijke bijeenkomst, maar met een beetje creativiteit blaas je deze klassieker nieuw leven in. Kom verrassend uit de hoek met een kleurrijke presentatie die inspeelt op actuele trends en thema's. Je kunt eindeloos variëren en combineren met broodsoorten, werken rond seizoenen of streekproducten en alles perfect voorbereiden.

05/05/2020

26/02/2020
Eind 2019 werd in opdracht van Food in Mind door iVOX een onlineonderzoek uitgevoerd bij 1.000 Belgen. Hierin werd gepolst naar de ontbijtgewoontes van de Belg. Zo werd er bevraagd naar een gedetailleerde omschrijving van hun ontbijt in de week van het onderzoek maar ook over hun ontbijt in de laatste drie maanden. Aanvullend moesten de respondenten ook een aantal algemene stellingen rond het ontbijt beantwoorden. Opvallende resultaten? Het aantal keren per week dat men buitenshuis ontbijt is drie keer meer dan in 2005. Er zit dan ook nog heel wat potentieel in het ontbijtsegment voor de Foodservicessector.