
08/10/2025
Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

22/01/2025
We bundelden onze seizoens-en standaard items tot één overzichtelijke collectie. Elk thema heeft zijn eigen plek, zodat je snel vindt wat je zoekt. In deze tijd van het jaar zal dat uitkijken zijn naar Herfst, Halloween, Sinterklaas en Eindejaar!

12/08/2024
Terwijl de zomer nog in volle gang is en velen genieten van een zonnige vakantie, bent u in gedachten stilaan alweer in koudere sferen: bij de decembermaand. Afgetrapt door het sinterklaasfeest. Uit een vragenlijst blijkt ...

09/06/2023
Gedurende de voorbije maanden organiseerden we met het vakblad Chocolaterie een eigen onderzoek naar de voorkeuren rond pralinevullingen. We polsten bij onze lezers naar welke vullingen chocolatiers het snelste grijpen, welke trends ze volgen ...

16/01/2023
Een gebakje is niet compleet zonder er een mooie vorm van decoratie aan toe te voegen. Patisseriedecoraties bestaan in allerlei soorten, vormen en kleuren.

12/01/2023
Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

15/11/2022
In 2023 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie de 11e editie van de Belgium Chocolate Awards. Met dit initiatief belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en -concepten en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. In navolging van de..

07/11/2022
Amper 27 jaar oud en al vijf jaar lang een bloeiende chocolaterie aan het runnen: Anton Van de Maele, chocolatier in Denderhoutem, gaat zijn droom achterna. Dankzij een duwtje in de rug van zijn zus en ouders, wist hij vanaf de start in 2017 zowel consument, bedrijf als chef-kok te overtuigen van zijn voortreffelijke smaak voor chocolade.

09/11/2021
Iedere feestdag en bijzonder evenement vraagt om een specifieke aanpak, en heeft zijn eigen symbolen, vormen en kleuren. In dit artikel overlopen we de populairste decoratie, motieven en kleuren voor alle belangrijke feestdagen van het jaar.

11/05/2021
In de assortimenten van diverse aanbieders signaleren we zowel dagelijks bruikbare als thematische versieringen in chocolade, marsepein, suiker en eetbaar papier, én niet-eetbare varianten in kunststof.