ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
    • Artisanale chocolade
    • Chocolade decoraties
    • Chocolade afgewerkte producten
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Chocolade decoraties

Trends 2026 én inspiratie voor eind 2025

08/10/2025

Met maar liefst was de Debic-eindejaarsdemonstratie 2025 bijzonder goed gestoffeerd. Bruno Van Vaerenbergh bracht in de demonstratieruimte bij FrieslandCampina (Lummen) de trends voor 2026 waarna Willem Verlooy, Kiki Suijkerbuijk en Sofie Vanderhasselt inspireerden met hun creaties, tips & tricks.

Herfst- en Eindejaarsassortiment in de Mona Lisa Studio ‘Collection’ 2025-2026

22/01/2025

We bundelden onze seizoens-en standaard items tot één overzichtelijke collectie. Elk thema heeft zijn eigen plek, zodat je snel vindt wat je zoekt. In deze tijd van het jaar zal dat uitkijken zijn naar Herfst, Halloween, Sinterklaas en Eindejaar!

  • Premium

Klassiek holgoed blijft succes voor sint

12/08/2024

Terwijl de zomer nog in volle gang is en velen genieten van een zonnige vakantie, bent u in gedachten stilaan alweer in koudere sferen: bij de decembermaand. Afgetrapt door het sinterklaasfeest. Uit een vragenlijst blijkt ...

  • Premium

Pralineonderzoek anno 2023

09/06/2023

Gedurende de voorbije maanden organiseerden we met het vakblad Chocolaterie een eigen onderzoek naar de voorkeuren rond pralinevullingen. We polsten bij onze lezers naar welke vullingen chocolatiers het snelste grijpen, welke trends ze volgen ...

  • Premium

Decoraties in patisserie

16/01/2023

Een gebakje is niet compleet zonder er een mooie vorm van decoratie aan toe te voegen. Patisseriedecoraties bestaan in allerlei soorten, vormen en kleuren.

  • Premium

Sugar-Art illustreert suikerkunst van a tot z

12/01/2023

Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

  • Premium

Belgium Chocolate Awards 2023 in teken van natuur

15/11/2022

In 2023 organiseert het Belgische vakblad Chocolaterie de 11e editie van de Belgium Chocolate Awards. Met dit initiatief belonen we opnieuw de beste chocoladecreaties en -concepten en zetten we uw vakmanschap volop in de kijker. In navolging van de..

  • Premium

Vernieuwde zaak en ruim atelier in Denderhoutem

07/11/2022

Amper 27 jaar oud en al vijf jaar lang een bloeiende chocolaterie aan het runnen: Anton Van de Maele, chocolatier in Denderhoutem, gaat zijn droom achterna. Dankzij een duwtje in de rug van zijn zus en ouders, wist hij vanaf de start in 2017 zowel consument, bedrijf als chef-kok te overtuigen van zijn voortreffelijke smaak voor chocolade.

  • Premium

Aangepaste decoraties voor elk gelegenheid

09/11/2021

Iedere feestdag en bijzonder evenement vraagt om een specifieke aanpak, en heeft zijn eigen symbolen, vormen en kleuren. In dit artikel overlopen we de populairste decoratie, motieven en kleuren voor alle belangrijke feestdagen van het jaar.

  • Premium

Trendy decoraties doen de consument watertanden

11/05/2021

In de assortimenten van diverse aanbieders signaleren we zowel dagelijks bruikbare als thematische versieringen in chocolade, marsepein, suiker en eetbaar papier, én niet-eetbare varianten in kunststof.