
10/06/2025
De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

31/05/2024
Als overkoepelende organisatie van de grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij-, patisserie-, chocolade- en ijsbereiders zet UNIFA zich in voor een zeer brede sector. Wij spraken met Nathalie De Grauwe, General Manager Belux bij Puratos maar ook voorzitter van UNIFA.

13/10/2023
Belcolade mikt hoog met de uitbreiding van zijn chocoladefabriek in Aalst. Niet alleen verdubbelt de productiecapaciteit op deze site, het zal ook de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek van ons land worden.
11/05/2021
Welke implicaties brengt suikervervanging in chocolade en aanverwante producten met zich mee? Als partners van de Belgium Chocolate Awards geven Ir. Claudia Delbaere (Cacaolab) en Ir. Davy Van de Walle (Universiteit Gent) tekst en uitleg hierover.

14/11/2019
Er heerst wereldwijd een steeds grotere vraag naar gezonde(re) producten bij de hedendaagse consument. Cargill, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, wil meesurfen op deze evolutie en investeerde daarom 5 miljoen dollar in de site in Moeskroen, specifiek om in te spelen op de grote vraag naar minder suiker in chocolade. Dankzij de holistische aanpak van de chocolade-ingenieurs is men erin geslaagd om een uniek recept te ontwikkelen en een chocolade tot 30% minder suiker te ontwikkelen, zonder in te boeten op smaak en textuur.
16/03/2018
Vele exposanten op FIE werken tegenwoordig met chefs op hun stand die vernieuwende producten maken. Dus kom je zeker altijd thuis met genoeg inspiratie. Opvallende trends deze editie zijn onder meer proteïnegebruik, suikerreductie en vezels.