ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
    • Voedingsoliën
    • Zuivelproducten
    • Granen
    • Chocolade grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Chocolade grondstoffen
  • Premium

Hoe omgaan met stijgende cacaoprijzen?

10/06/2025

De cacaoprijzen swingen al langer de pan uit, zo danig zelfs dat er gretiger dan ooit gezocht wordt naar alternatieven voor de tegenwoordige dure grondstof. In een webinar lichtte het Cacaolab de mechanismes achter de grondstofprijs én de mogelijke alternatieven voor cacao toe.

Als sector sta je sterker dan alleen

31/05/2024

Als overkoepelende organisatie van de grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij-, patisserie-, chocolade- en ijsbereiders zet UNIFA zich in voor een zeer brede sector. Wij spraken met Nathalie De Grauwe, General Manager Belux bij Puratos maar ook voorzitter van UNIFA.

  • Premium

Belcolade verdubbelt productiecapaciteit in Aalst

13/10/2023

Belcolade mikt hoog met de uitbreiding van zijn chocoladefabriek in Aalst. Niet alleen verdubbelt de productiecapaciteit op deze site, het zal ook de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek van ons land worden.

  • Premium

Suikerreductie in chocolade

11/05/2021

Welke implicaties brengt suikervervanging in chocolade en aanverwante producten met zich mee? Als partners van de Belgium Chocolate Awards geven Ir. Claudia Delbaere (Cacaolab) en Ir. Davy Van de Walle (Universiteit Gent) tekst en uitleg hierover.

  • Premium

Cargill innoveert in chocolade met verlaagd suikergehalte

14/11/2019

Er heerst wereldwijd een steeds grotere vraag naar gezonde(re) producten bij de hedendaagse consument. Cargill, een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, wil meesurfen op deze evolutie en investeerde daarom 5 miljoen dollar in de site in Moeskroen, specifiek om in te spelen op de grote vraag naar minder suiker in chocolade. Dankzij de holistische aanpak van de chocolade-ingenieurs is men erin geslaagd om een uniek recept te ontwikkelen en een chocolade tot 30% minder suiker te ontwikkelen, zonder in te boeten op smaak en textuur.

  • Premium

Gebruikt u al proteïnen of vezels in uw producten?

16/03/2018

Vele exposanten op FIE werken tegenwoordig met chefs op hun stand die vernieuwende producten maken. Dus kom je zeker altijd thuis met genoeg inspiratie. Opvallende trends deze editie zijn onder meer proteïnegebruik, suikerreductie en vezels.