ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
    • Ovens
    • Broodlijnen
    • Broodsnijmachines
    • Kneedmachines
    • Ijsmachines
    • Chocolademachines
    • Bakkerijmachines
    • Koelen & diepvriezen
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Ovens
  • Premium

De oven, het hart van uw bakkerij

26/06/2025

De oven is het hart van de bakkerij: ze bepaalt kwaliteit, comfort, energieverbruik en rendement. We bekijken de belangrijkste types, aandachtspunten bij aankoop en trends die het bakproces efficiënter en duurzamer maken.

  • Premium

Waarop moet u letten bij de aankoop van een oven?

17/09/2024

De oven is het kloppende hart van elke bakkerij. Of het nu gaat om perfect knapperige broden of verfijnde patisserie, de juiste oven kan het verschil maken tussen een goed product en een meesterwerk. Waarop moet u letten bij de aanschaf van zo’n cruciaal toestel?

  • Premium

Energiezuinige ovens beïnvloeden meer dan ooit uw winstmarge

09/11/2023

In de strijd tegen de nooitgeziene energieprijzen, zoeken ovenbouwers continu naar verbeteringen om het verbruik te minimaliseren. Bij het ontwerp kiezen ze voor materialen en technieken die een optimale warmteoverdracht garanderen.

The Bakery Maasmechelen zet bakkerij in als marketingtool

04/03/2020

Wanneer Philip Fastré enkele jaren geleden een inspirerend voorbeeld vond in de Verenigde Staten, was het ook voor hem al snel duidelijk dat hij iets gelijkaardigs op poten wou zetten. Na een proces van vier jaar, 3 jaar research en 1 jaar uitvoering mag hij met veel fierheid zijn klanten verwelkomen in The Bakery in Maasmechelen. Samen met Hein zorgde hij voor een spectaculair open atelier dat meteen de aandacht trekt. Zo zet een bakker voor het eerst zijn atelier in als een ware marketingtool.

  • Premium

Innovaties focussen op energiezuinigheid

09/05/2019

Consumenten verwachten de hele dag door versgebakken brood en gevarieerde producten. Zijn uw rekken op een gegeven moment leeg, dan kopen ze elders. Ook de bakkwaliteit is waar het in uw ambacht allemaal om draait. Daarom is het primordiaal een oven te kiezen die voldoet aan uw eisen qua productiviteit en resultaten. De nieuwe generatie van ovens speelt precies in op die veranderende gewoonten en verwachtingen.

  • Premium

Innovaties focussen op energiezuinigheid

03/05/2019

  • Premium

Nieuwste generatie ovens energiezuiniger dan ooit

06/02/2018

Nu steeds meer (buurt)supermarkten 'vers' brood aanbieden, is het voor de warme bakker belangrijker dan ooit om zich door middel van een uniek en hoogkwalitatief gamma te onderscheiden. Gelukkig laat de nieuwste generatie bakovens u toe om snel, energiezuinig én flexibel een gevarieerd assortiment topproducten tevoorschijn te toveren. Van ovens waarin u tegelijk meerdere producten op verschillende temperaturen kunt bakken tot wagenovens die u vingervlug in een stenen vloeroven kunt transformeren: anno 2018 bestaat er voor elke bakker een perfecte energie-efficiënte oplossing op maat.