Eerbetoon voor Jean-Michel Perruchon

De crème de la crème van de Europese patissiers — waaronder Pierre Marcolini, Marc Debailleul, Marc Ducobu, Luigi Biasetto en Emmanuel Ryon — verzamelde zich begin november in het historische Stadhuis van Brussel om Jean-Michel Perruchon te eren. Collega’s, relaties en de Brusselse burgemeester brachten hulde aan zijn indrukwekkende carrière tijdens een feestelijke avond georganiseerd door Paul Segers, International Sales Director van Cointreau Gastronomie.
Perruchon, bekend van zijn bekroning tot Meilleur Ouvrier de France in 1993 en het mee oprichten van de gastronomische school École Bellouet Conseil samen met Joël Bellouet heeft zijn kennis en vakmanschap wereldwijd doorgegeven aan duizenden professionals. De avond was een gelegenheid om zijn menselijke en professionele kwaliteiten te vieren, terwijl Perruchon feestelijk zijn schitterende carrière afrondde.
De bijeenkomst onderstreepte niet alleen Perruchons invloed op de Europese patisserie, maar ook de hechte verbondenheid van de patissiergemeenschap rond zijn werk en levenswerk.
Eerder dit jaar nam Puratos École Bellouet Conseil over om het rijke Franse bakkerij-erfgoed te behouden en tegelijkertijd nieuwe energie en innovatie te brengen, terwijl de school haar onafhankelijkheid behoudt. Oprichter Perruchon blijft actief betrokken tot einde 2025 en bewaakt samen met Puratos de traditie en kwaliteit van zijn levenswerk.
foto's Thomas Latine