Selmi tempering machines
Als je grote hoeveelheden getempereerde chocolade wilt produceren, is de beste oplossing het gebruik van een Selmi chocolade-tempermachine.
Chocoladetempermachines, overtrek- en omhulmachines en vormaccessoires maken de creatie mogelijk van pralines en gevormde of gecoate chocolaatjes, maar ook chocoladerepen, truffels en holle figuren.
De tempermachines van Selmi zijn verkrijgbaar in 7 verschillende tankgroottes om te voldoen aan alle productiebehoeften voor het tempereren van chocolade, of het nu gaat om ambachtelijke, middelgrote of industriële omgevingen.
De EX® GENERATION chocoladetempermachines, met internationaal patent van Selmi Chocolate Machinery, maken het voor de operator eenvoudig om granulaat en andere ingrediënten toe te voegen aan de chocolade in de tank. De interne stalen schroefpomp die de chocolade rondpompt, kan in enkele snelle stappen worden gedemonteerd en verwijderd, zodat de machine gemakkelijk met water kan worden gereinigd.
Chocolade tempereren met Selmi tempermachines is zonder twijfel de beste oplossing op de markt! Ze bereiken het juiste temperatuurniveau sneller dan andere machines en kunnen tot 12 uur onafgebroken doorgaan met tempereren en verwerken tijdens de werkdag.
Daarnaast zijn er tal van accessoires voor het coaten en decoreren die compatibel zijn met de tempermachines. Hiermee kan volledige of gedeeltelijke omhulling met chocolade worden uitgevoerd van onder andere koekjes, pralines, chocoladerepen, gebakjes, croissants, meringues, snacks, donuts en panettone.
De Selmi tempermachines kunnen worden uitgebreid met RS200 omhullingsbanden, verkrijgbaar in verschillende breedtes (200 mm en 250 mm) en lengtes van 180 cm tot 280 cm, om een hogere productiecapaciteit mogelijk te maken.
De professionele chocoladetempermachines kunnen bovendien worden uitgerust met een injectieplaat voor de productie van vormproducten, en met de Automatic Truffle, voor het omhullen van truffels en boules (die eerder zijn gemaakt) met poeders, cacao, suiker of granulaat.
De tempermachines van Selmi vormen ook de basis voor alle chocoladelijnen voor omhul-, vorm- en koelprocessen. Ze kunnen namelijk worden gecombineerd met koeltunnels, Oneshot Tuttuno simultaan doseermachines, Clusters en de Bean to Bar productlijnen.

