15/09/2025
Nieuwe continue lineaire extruder, innovatief doordat hij gebruik maakt van de druk binnen speciale gepatenteerde schroefpompen om grote hoeveelheden producten te produceren, in het bijzonder eiwitrepen en superfoods.
15/09/2025
Oneshot ICE is de eerste machine op de markt die in staat is om gelijktijdig twee producten te doseren: warm en koud. De machine is ontworpen met gepatenteerde structurele aanpassingen die het mogelijk maken de twee producten snel en eenvoudig te combineren. Ze werd ontwikkeld om in te spelen op de vraag van de markt, die al jaren probeert de wereld van chocolade en ijs te verbinden — twee sectoren die commercieel sterk op elkaar lijken, maar qua seizoensgebondenheid en structuur vaak ver uit elkaar liggen.
15/09/2025
Als je grote hoeveelheden getempereerde chocolade wilt produceren, is de beste oplossing het gebruik van een Selmi chocolade-tempermachine. Chocoladetempermachines, overtrek- en omhulmachines en vormaccessoires maken de creatie mogelijk van pralines

07/01/2025
Chocolade krijgt zijn onnavolgbare smaak, geur en glans dankzij een correcte temperering. Diverse leveranciers bieden u een compleet arsenaal aan hulpmiddelen. Twee belangrijke parameters bij de keuze zijn het energieverbruik en de duurzaamheid. Maak steeds de vergelijking.

07/01/2025
De oneshottechnologie bestaat al flink wat jaren. Maar toch zijn lang niet alle chocolatiers ervan op de hoogte. Investeren in een oneshotmachine biedt nochtans flink wat voordelen. Met een dergelijk toestel kunnen vloeibare vullingen en chocoladeomh

07/01/2025
Er zijn verscheidene momenten waarop u als chocolatier het best stilstaat bij uw machinepark. Nieuwe types hebben een grotere capaciteit en verbruiken minder energie. Ze werken sneller, properder en zijn flexibeler. Hierdoor verbetert de kwaliteit van de chocolade én van uw eindproducten. Maak de juiste keuze door stil te staan bij uw noden, nu en in de toekomst. Bezoek verscheidene fabrikanten en vergelijk hun aanbod en service. De bean-to-bar trend zet zich gestaag voort en kleine instaplijnen worden betaalbaarder. Een 3D-printer laat u dan weer toe om unieke creaties te maken.
04/01/2024
"Iedere chocolatier moet vandaag ook een goede ondernemer zijn", is een statement dat we konden noteren uit de mond van Hans De Boodt, eigenaar van 't Suykerbootje. Met drie vestigingen heeft hij de handen vol.

06/12/2023
2023 is een feestjaar voor chocoladebedrijf Libeert dat al in 1923 het levenslicht zag. Dat vieren deed de firma met een investering van 4,5 miljoen. Prins Laurent deelde in de feestvreugde en opende de nieuwe inpaklijn.

27/04/2021
Drageermachines zijn ontworpen om diverse types van inclusies gelijkmatig te bedekken met een coating van chocolade of suiker. In een tweede bewerking krijgen de producten glans, of ze worden voorzien van een kleurtje of een laagje cacaopoeder.

01/09/2020
Van artisanale confiserie tot een groothandel in chocolade en terug naar het bereiden van artisanale pralines. Het verhaal van familiebedrijf Roose’s Chocolate World gaat al even mee. Toch blijven Wim Roose en zijn zonen niet stilzitten en maken ze zich klaar voor een toekomst waar chocolade en robotica voor een ongeziene beleving zullen zorgen in de winkel. Op die manier worden de klanten gestimuleerd om naar de winkel te komen en zich te laten onderdompelen in een ware en unieke chocoladewereld.
19/11/2019
Technologische innovaties bieden u vandaag de nodige tools om uw ambacht uit te oefenen, een constante kwaliteit te leveren en u tegelijk meer te richten op de creatieve kant van het beroep. Machines maken zwaar en repetitief werk aangenamer. Het productieproces verloopt gecontroleerder en garandeert hierdoor uniformiteit en een langere bewaring van de producten. En last but not least is er de tijd- en geldwinst door minder verspilling van grondstoffen en een daling van de personeelskosten. Technologie wordt voorts steeds toegankelijker dankzij de ontwikkeling van diverse prijsgunstige instapmodellen.

12/10/2018
Bij het traditioneel infuseren, door het verwarmen van de vloeistof, en nadien even laten trekken, verdampen er altijd wel aroma's. Bij koude infusies is het verlies beperkt, maar daarbij moet de infusie wel zeer lang trekken. Door de infusies vacuüm te bereiden, behoud je optimaal de smaak. De aroma's kunnen immers nergens heen in de vacuümverpakking. Bovendien zijn producten onder vacuüm langer houdbaar en direct klaar voor gebruik.

12/10/2018
Anno 2018 wordt 3D-printen ook in de voedingsindustrie steeds belangrijker. Vooral met chocolade kun je uitzonderlijke creaties printen. Wie bereid is om tussen 2.500 en 4.000 euro neer te tellen voor een food printer, zal er veel voordelen van ondervinden. Je kunt je creativiteit er volledig de vrije loop mee laten en ontwerpt unieke creaties die gemakkelijk te personaliseren zijn volgens de wensen van je klant.

29/03/2018
Kwaliteitsvolle mallen zijn het begin van perfecte pralines, tabletten en holgoed. Polycarbonaat geeft de juiste krimp, zorgt voor een perfecte glans op de chocolade, is uitermate geschikt voor detailfiguren en kent dan ook talrijke toepassingen.

14/06/2016

14/06/2016

14/06/2016

08/06/2016