Selmi Oneshot Tuttuno ICE
Oneshot ICE is de eerste machine op de markt die in staat is om gelijktijdig twee producten te doseren: warm en koud. De machine is ontworpen met gepatenteerde structurele aanpassingen die het mogelijk maken de twee producten snel en eenvoudig te combineren. Ze werd ontwikkeld om in te spelen op de vraag van de markt, die al jaren probeert de wereld van chocolade en ijs te verbinden — twee sectoren die commercieel sterk op elkaar lijken, maar qua seizoensgebondenheid en structuur vaak ver uit elkaar liggen.
Wij geloven dat we het antwoord hebben gevonden om deze twee fantastische producten samen te brengen en de markt te bedienen met een eenvoudig en intuïtief proces. Het resultaat: verbluffende creaties die de deur openen naar talloze toepassingen.
Voor wie is de Oneshot ICE ontworpen? Het antwoord is eenvoudig: voor iedereen! Ijssalons, chocolatiers en patissiers. Elk atelier kan zich creatief uitdrukken en innovatieve, fantasierijke producten aanbieden. De Oneshot ICE is veelzijdig: hij kan traditioneel worden ingezet voor de productie van snacks en klassieke pralines, maar ook voor snacks en ijspralines.
De Oneshot ICE is een simultane doseermachine die in één bewerking gevulde producten kan maken: pralines, snacks, ijsbiscuits in polycarbonaat- of acetaatvormen, eenpersoonsdesserts met twee smaken, boules, chocolade-eieren en driedimensionale producten met speciale kenmerken. Oneshot doseert chocolade en ijsvullingen in verschillende percentages, tijden en manieren, afhankelijk van de wensen van de operator. Zo worden in één enkele bewerking zowel de buitenste chocoladeschil als de vulling van het product gemaakt.
Een tempereermachine, achter de dispenser geplaatst, voedt de chocolade continu door deze te recirculeren in het pomphuis. De vulling wordt handmatig toegevoegd via de thermogeregelde trechter. Met een handig en intuïtief touchscreen bedieningspaneel kunnen alle functies van de machine eenvoudig worden beheerd.

