PatisseriePremium

CATEGORIEEN

Nutrition Brood

nutritionbroodBrood van (oer)granen en/of zaden, zodanig bereid dat het een surplus aan vezels, vitaminen, mineralen en andere micronutriënten oplevert. De vorm en afwerking mag creatief ingevuld worden door de deelnemer. 

Dit brood zal worden beoordeeld op smaak, gebruikte technieken, vormgeving en samenstelling/voedingswaarde
(dit laatste door onafhankelijke voedingstechnologen van UGent).
Om de voedingswaarde nauwkeurig te kunnen bepalen, moeten de volgende zaken ter beschikking gesteld worden:

  • recept (wordt enkel gebruikt voor de analyse, maar blijft verder confidentieel). Belangrijk is om concrete types van de grondstoffen mee te geven zoals het type bloem die is gebruikt;
  • hoeveelheid gebruikt water;
  • deeg- en broodgewicht.

In deze categorie moeten er telkens 10 broden ingediend worden.

luxebrood

Luxebrood

Brood gemaakt van een luxedeeg met bv. rozijnen, suikerstukjes, chocoladestukjes, ...De vorm en afwerking mag creatief ingevuld worden door de deelnemer. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 broden ingediend worden. Opgelet: er mogen enkel zoete luxebroden ingediend worden!

stokbroodStokbrood

Het stokbrood dat ook vaak doorgaat als het visitekaartje van de bakker, is een uiterst geschikte categorie om je als bakker te profileren voor een vakwedstrijd. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 stokbroden ingediend worden.

 

boterkoekBoterkoek

Een boterkoek is vaak een belangrijke parameter over de kwaliteit en het niveau van de bakker. In deze categorie zijn we op zoek naar de beste boterkoek. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 boterkoeken ingediend worden.

eclairEclair

De eclair is niet alleen erg hip, het is ook een ideale categorie om je creativiteit te testen. Niet alleen in het deeg, maar in de vulling en de toppings. Ga aan de slag met verbluffende vullingen en originele toppings. Durf vooral out of the box te denken! In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 eclairs ingediend worden.

 

 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Schrijf uw creatie in voor de Bakery awards 2020!

Schrijf uw creatie in voor de Bakery awards 2020! Na het succes van de eerste editie roepen we graag opnieuw professionals en studenten op om mee te doen aan de Bakery Awards. Nieuw is dat er dit jaar maar liefst 5 categorieën zijn waarin u uw creativiteit kan laten zegevieren. U kunt deelnemen in de categorieën nutritionbrood, luxebrood, eclair, boterkoek en stokbrood. Hoe inschrijven Opnieuw kunnen zowel professionele bakkers, leerkrachten in een bakkerijopleiding en studenten deelnemen aan deze vakwedstrijd. U kunt zich inschrijven tot 30 november 2019. Het finale deelnameformulier met dossier kunt u invullen tot 31 januari 2020. Deelnemen is gratis via bakeryawards.pmg.be U maakt niet alleen kans op de gegeerde Bakery Award maar ook op tal van andere prijzen: - Gebruik van het logo ‘Gold/Silver/Bronze Bakery Award’: ideaal om uw broodzakken, social media en ander materiaal te gebruiken. - Mediacampagne ter waarde van € 20.000 in print en online magazines Retail, ...

Ontdek de winnaars van de Verpakking & Label Awards

Op de verpakkingsbeurs Empack in Mechelen werden de Verpakking & Label Awards uitgereikt. De jury- en publieksprijzen gingen naar DW Reusables, Ducaju, Rembrandt Labels & Packaging en Tallpack International.

Delisting of staking? Klanten reageren sneller én breder dan je denkt

Twee recente KU Leuven-studies onder leiding van Els Breugelmans, professor marketing aan KULeuven, tonen dat zo’n verstoring verrassende gevolgen heeft.

Chocolade bekroond tijdens Belgium Chocolate Awards 2025

In 2025 waren de Belgium Chocolate Awards aan hun dertiende editie toe. Voor het eerst werd er live gejureerd, op 30 september tijdens vakbeurs Artisan. Daarna vond op de beursvloer ook de uitreiking van de prijzen in de verschillende categorieën plaats.

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine