CATEGORIEEN
Nutrition Brood
Brood van (oer)granen en/of zaden, zodanig bereid dat het een surplus aan vezels, vitaminen, mineralen en andere micronutriënten oplevert. De vorm en afwerking mag creatief ingevuld worden door de deelnemer.
Dit brood zal worden beoordeeld op smaak, gebruikte technieken, vormgeving en samenstelling/voedingswaarde
(dit laatste door onafhankelijke voedingstechnologen van UGent).
Om de voedingswaarde nauwkeurig te kunnen bepalen, moeten de volgende zaken ter beschikking gesteld worden:
- recept (wordt enkel gebruikt voor de analyse, maar blijft verder confidentieel). Belangrijk is om concrete types van de grondstoffen mee te geven zoals het type bloem die is gebruikt;
- hoeveelheid gebruikt water;
- deeg- en broodgewicht.
In deze categorie moeten er telkens 10 broden ingediend worden.
Luxebrood
Brood gemaakt van een luxedeeg met bv. rozijnen, suikerstukjes, chocoladestukjes, ...De vorm en afwerking mag creatief ingevuld worden door de deelnemer. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 broden ingediend worden. Opgelet: er mogen enkel zoete luxebroden ingediend worden!
Stokbrood
Het stokbrood dat ook vaak doorgaat als het visitekaartje van de bakker, is een uiterst geschikte categorie om je als bakker te profileren voor een vakwedstrijd. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 stokbroden ingediend worden.
Boterkoek
Een boterkoek is vaak een belangrijke parameter over de kwaliteit en het niveau van de bakker. In deze categorie zijn we op zoek naar de beste boterkoek. In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 boterkoeken ingediend worden.
Eclair
De eclair is niet alleen erg hip, het is ook een ideale categorie om je creativiteit te testen. Niet alleen in het deeg, maar in de vulling en de toppings. Ga aan de slag met verbluffende vullingen en originele toppings. Durf vooral out of the box te denken! In deze specifieke categorie moeten er telkens 15 eclairs ingediend worden.


