Bake-off viennoiseriePremium

BAKE-OFFBROODPRODUCTEN EFFICIENT AANBIEDEN

4 x gouden regels 

bake-off

Van afbakken, beleggen tot verpakken: wat zijn de must-do's en wat doe je beter niet? Wij zetten het even op een rij.

Gouden regels: afbakken

  • Haal het brood ruimschoots op voorhand uit de diepvries en leg het bij voorkeur op een rooster.
  • Laat het brood ontdooien voor tot het afbakken over te gaan.
  • Respecteer de baktemperatuur en de baktijd.
  • Laat het afgebakken brood afkoelen op het rooster, zo kunnen de warmte en het vocht ontsnappen.

Gouden regels: beleggen

  • Snijd het broodje doormidden.
  • Respecteer de volgorde van het beleg.
  • Voorzie voldoende beleg maar overdrijf niet, te veel is niet smakelijk.
  • Respecteer de  verhouding van het hoofdbeleg ten opzichte van de garnituur.
  • Maak niet enkel gebruik van mayonaises, boter en margarine maar varieer ook met vinaigrettes. Die zorgen voor frissere en evenwichtige smaken.
  • Beperk het aantal stappen door weloverwogen recepten te hanteren. Dus niet het basisbeleg met tien soorten garnituren. Dit zorgt voor minder handelingen en minder uitzonderingen.

Gouden regels: verpakken

  • Verpak niet te lang op voorhand, dit hoeft niet als men à la minute maakt.

Gouden regels bordpresentatie: Hoe stel je het best een broodjeskaart op?

  • Verdeel de broodjeskaart in drie pijlers: klassiekers, gezonde broodjes en broodje(s) van de week.
  • Kies voor de klassiekers een wit en bruin half stokbrood en een zacht broodje.
  • Neem voor de gezonde pijler meergranenstokbroodjes, desembroodjes, broodjes met toegevoegde voedingswaarde, bijvoorbeeld broodjes met extra zaden of granen die rijk zijn aan omega-3.
  • De broodjes van de week kunnen afhankelijk zijn van het seizoen en van het aanbod van beleg en garnituren, maar kies dan zeker voor een speciaal broodje dat aangepast is aan het beleg, bijvoorbeeld mediterraans beleg met een Italiaans focacciabroodje.
  • Wees creatief met het presenteren door het broodje nog eens schuin doormidden te snijden, of door het gebruik van een prikker.
  • Gebruik een bord dat voldoende groot is.
  • Voorzie een slaatje op het bord met wat vinaigrette, zo ziet het er als een gezonde maaltijd uit.
  • Gebruik geperforeerde folie of zakjes om het broodje in te pakken. Zo blijft het broodje langer krokant.

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Marie Verhulst12 mei 2020

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine