
29/10/2025
De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.

09/10/2025
Doony’s® verrijkt zijn assortiment dit najaar met de Magic Blue Donut: een donut met blauwe coating, rijke vanillesmaak, versierd met witte strepen en feestelijke sneeuwvlokdecoratie. Kortom, dé ideale seizoensgebonden verwennerij voor jouw klanten.

24/09/2025
Of we achter de muren bij Vandemoortele ook gepassioneerd zijn door eten? Natuurlijk, onze medewerkers zijn verzot op eten! Het is dan ook geen verrassing dat onze Vandemoortele pastry chef Luca zijn grote passie voor bakkerijproducten en heerlijke recepten wilt delen met de wereld.

11/08/2025
Joriba Bakery blijft de Belgische bakkerijsector verrassen met vernieuwende ideeën die perfect inspelen op de noden van vandaag. Als familiebedrijf, stevig verankerd in artisanale waarden, combineert Joriba vakmanschap met het gemak dat onder andere bakkers, zelfstandige retailers en horeca ondernemers zoeken.

04/07/2025
Het bakkerijwereldje beweegt en Délifrance beweegt mee. Chez Lou & Marcel is de nieuwe naam voor de viennoiserie- en broodproducten van Délifrance.

01/04/2025
Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.

20/02/2025
Sommige producten zijn onoverwinbaar, wat het tegenproduct ook moge zijn. Het winkelaanbod in viennoiserie is hier het levende bewijs van. De krokante 'pain au chocolat' en croissant zijn lekkernijen die bijvoorbeeld nooit teleurstellen...

11/02/2025
De editie 2025 van de Croissants d’Or heeft opnieuw de vakbekwaamheid van de beste ambachtelijke bakkers in de schijnwerpers gezet. Met 100 inschrijvingen trok de wedstrijd een brede deelname, groter dan die van het vorige jaar.

11/12/2023
Bakkerij Frimout in Gent is een welbekend fenomeen dat geliefd is bij studenten, buurtbewoners en de veganistische gemeenschap. Ondanks de sluitingsdagen op zaterdag en zondag, weet Dieter stand te houden in een snel veranderende wereld.

18/10/2023
Fruitvullingen worden in alles gebruikt: muffins, drooggebak of fijne patisserie, de mogelijkheden zijn legio. Het is dan ook niet verrassend dat het aanbod in fruitvullingen stijgt.
10/07/2023
De broodcultuur is opnieuw in zijn opmars. In de Parijse wijken is te zien hoe Franse (banket)bakkers brood op een klassieke of originele manier opnemen in hun assortiment.

13/03/2023
Viennoiserie krijgt een groeiend belang als snack. Smaak, kwaliteit en prijs zijn doorslaggevend bij de productkeuze.

06/10/2022
Chocolade is bij de consument dé zoete zonde bij uitstek. Het is dan ook een interessante manier om viennoiserie nog aantrekkelijker te maken. We geven u alvast 3 verrassende recepten van viennoiserie met chocolade.

15/06/2022
Met chocoladeviennoiserie surft u ook mee op het succes van hedendaagse trends, zoals duurzaamheid en ‘on the go’ consumeren.
27/10/2021
Bakker Stefan Vandaele van De Broodsmid en bakkerszoon Guillaume David van Bakkerij De Cock verdedigden onder leiding van Les Ambassadeurs Du Pain en Aspirant Baker de Belgische driekleur op de achtste editie van Mondial du Pain – de wereldbeker van de internationale bakkerssector – in Nantes.

17/02/2021
Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de bake-off oven. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven.

15/02/2021
In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet.

12/05/2020
Van afbakken, beleggen tot verpakken: wat zijn de must-do's en wat doe je beter niet? Wij zetten het even op een rij.

12/05/2020
Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de combisteamer. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven, die ook binnen de slagerij en de broodjeszaak steeds vaker aanwezig is. Om die reden bekijken we dit apparaat met meer aandacht, en overlopen we de verschillende criteria waarop u zich het best baseert bij aankoop.

12/05/2020
Aangezien slagerijen meer en meer onestopshops worden, is het aanbieden van broodproducten zeker een optie. De eindconsument gaat op zoek naar variaties op traditionele klassiekers en vindt die bij bloemsoorten van weleer, maar ook bij desembroden. Ook de viennoiserie gaat de gezonde toer op, met bv. meergranencroissants of croissants met quinoa, volkoren of spelt. En dat nog het liefst gluten- of suikervrij. Maar genieten blijft in dit segment even belangrijk.