ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
    • Bladerdeeg
    • Viennoisserie vullingen
    • Viennoisserie afwerkingen
    • Viennoiserie
    • Bake-off viennoiserie
    • Verkoopklare viennoiserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Viennoisserie

12 tips voor een succesvolle bakkerijafdeling

29/10/2025

De presentatie en de grootte van het assortiment dragen in hoge mate bij tot het succes van de bakkerijafdeling. Specialisten op vlak van inrichting, uitrusting en productgamma delen graag 12 tips.

New: Doony’s® Magic Blue Donut, een magisch zoete wintertraktatie

09/10/2025

Doony’s® verrijkt zijn assortiment dit najaar met de Magic Blue Donut: een donut met blauwe coating, rijke vanillesmaak, versierd met witte strepen en feestelijke sneeuwvlokdecoratie. Kortom, dé ideale seizoensgebonden verwennerij voor jouw klanten.

NEW: Pastry chef wordt food influencer

24/09/2025

Of we achter de muren bij Vandemoortele ook gepassioneerd zijn door eten? Natuurlijk, onze medewerkers zijn verzot op eten! Het is dan ook geen verrassing dat onze Vandemoortele pastry chef Luca zijn grote passie voor bakkerijproducten en heerlijke recepten wilt delen met de wereld.

Joriba Bakery: innovatie met respect voor traditie

11/08/2025

Joriba Bakery blijft de Belgische bakkerijsector verrassen met vernieuwende ideeën die perfect inspelen op de noden van vandaag. Als familiebedrijf, stevig verankerd in artisanale waarden, combineert Joriba vakmanschap met het gemak dat onder andere bakkers, zelfstandige retailers en horeca ondernemers zoeken.

Maak kennis met Chez Lou & Marcel op Artisan

04/07/2025

Het bakkerijwereldje beweegt en Délifrance beweegt mee. Chez Lou & Marcel is de nieuwe naam voor de viennoiserie- en broodproducten van Délifrance.

Pimp je viennoiserie tot een feestelijke verleiding

01/04/2025

Al meer dan 40 jaar gaan we bij Banquet d’Or® creatief om met smaakvolle bakkerijproducten van hoge kwaliteit. En inspireren we je om ook zelf te creëren. Daarom delen we ideeën om kant-en-klare bladerdeeg- en viennoiserieproducten uniek én eenvoudig om te toveren in nieuwe eindejaarscreaties.

  • Premium

De opmars van viennoiserie: wat scoort in uw winkel?

20/02/2025

Sommige producten zijn onoverwinbaar, wat het tegenproduct ook moge zijn. Het winkelaanbod in viennoiserie is hier het levende bewijs van. De krokante 'pain au chocolat' en croissant zijn lekkernijen die bijvoorbeeld nooit teleurstellen...

  • Premium

De excellentie van ambachtelijke bakkerij bekroond

11/02/2025

De editie 2025 van de Croissants d’Or heeft opnieuw de vakbekwaamheid van de beste ambachtelijke bakkers in de schijnwerpers gezet. Met 100 inschrijvingen trok de wedstrijd een brede deelname, groter dan die van het vorige jaar.

  • Premium

Van traditionele bakkerij naar veganistische hotspot

11/12/2023

Bakkerij Frimout in Gent is een welbekend fenomeen dat geliefd is bij studenten, buurtbewoners en de veganistische gemeenschap. Ondanks de sluitingsdagen op zaterdag en zondag, weet Dieter stand te houden in een snel veranderende wereld.

  • Premium

Klassiekers blijven het goed doen, ook exotische fruitsoorten vallen in de smaak

18/10/2023

Fruitvullingen worden in alles gebruikt: muffins, drooggebak of fijne patisserie, de mogelijkheden zijn legio. Het is dan ook niet verrassend dat het aanbod in fruitvullingen stijgt.

  • Premium

Pain de Paris: de renaissance van het brood

10/07/2023

De broodcultuur is opnieuw in zijn opmars. In de Parijse wijken is te zien hoe Franse (banket)bakkers brood op een klassieke of originele manier opnemen in hun assortiment.

  • Premium

Nieuwe trends in viennoiserie creëren extra opportuniteiten

13/03/2023

Viennoiserie krijgt een groeiend belang als snack. Smaak, kwaliteit en prijs zijn doorslaggevend bij de productkeuze.

  • Premium

3 verrassende recepten: viennoiserie met chocolade

06/10/2022

Chocolade is bij de consument dé zoete zonde bij uitstek. Het is dan ook een interessante manier om viennoiserie nog aantrekkelijker te maken. We geven u alvast 3 verrassende recepten van viennoiserie met chocolade.

  • Premium

Tips voor onweerstaanbare viennoiserie met chocolade

15/06/2022

Met chocoladeviennoiserie surft u ook mee op het succes van hedendaagse trends, zoals duurzaamheid en ‘on the go’ consumeren.

  • Premium

België bemachtigt ticket voor best of mondial du pain

27/10/2021

Bakker Stefan Vandaele van De Broodsmid en bakkerszoon Guillaume David van Bakkerij De Cock verdedigden onder leiding van Les Ambassadeurs Du Pain en Aspirant Baker de Belgische driekleur op de achtste editie van Mondial du Pain – de wereldbeker van de internationale bakkerssector – in Nantes.

  • Premium

In 4 stappen naar de meest geschikte bake-off oven

17/02/2021

Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de bake-off oven. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven.

  • Premium

Croissant is populairste koffiekoek

15/02/2021

In een eigen onderzoek van uw vakblad Bakery over koffiekoeken, polsten we naar hoe het aanbod eruitziet, wat de populairste ontbijtkoek is en in welke mate het aandeel koffiekoeken doorweegt in de totale omzet.

  • Premium

Bake-off producten efficiënt aanbieden

12/05/2020

Van afbakken, beleggen tot verpakken: wat zijn de must-do's en wat doe je beter niet? Wij zetten het even op een rij.

  • Premium

Hoe kies ik de juiste bake-offoven?

12/05/2020

Voor het afbakken van broodjes bieden verschillende oventypes een oplossing. Denk maar aan de gewone oven en de combisteamer. Het toestel dat eigenlijk echter speciaal voor deze functie is ontwikkeld, is de bake-offoven, die ook binnen de slagerij en de broodjeszaak steeds vaker aanwezig is. Om die reden bekijken we dit apparaat met meer aandacht, en overlopen we de verschillende criteria waarop u zich het best baseert bij aankoop.

  • Premium

Trends in bake-off

12/05/2020

Aangezien slagerijen meer en meer onestopshops worden, is het aanbieden van broodproducten zeker een optie. De eindconsument gaat op zoek naar variaties op traditionele klassiekers en vindt die bij bloemsoorten van weleer, maar ook bij desembroden. Ook de viennoiserie gaat de gezonde toer op, met bv. meergranencroissants of croissants met quinoa, volkoren of spelt. En dat nog het liefst gluten- of suikervrij. Maar genieten blijft in dit segment even belangrijk.