ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
    • Voedingsoliën
    • Zuivelproducten
    • Granen
    • Chocolade grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Granen

Als sector sta je sterker dan alleen

31/05/2024

Als overkoepelende organisatie van de grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij-, patisserie-, chocolade- en ijsbereiders zet UNIFA zich in voor een zeer brede sector. Wij spraken met Nathalie De Grauwe, General Manager Belux bij Puratos maar ook voorzitter van UNIFA.

  • Premium

Blijft brood eten een verantwoorde keuze?

11/04/2024

'Tarwe is genetisch gemanipuleerd', 'een mens kan graan niet goed verwerken', 'hedendaags tarwe is minder gezond' ... er doen talrijke verhalen de ronde over granen. Het Nederlands Bakkerijcentrum (NBC) trok op factfinding mission en weerlegt of bevestigt ...

  • Premium

Klassieke pastasoorten bepalen nog steeds het volume

03/11/2022

De Belgische markt van de droge deegwaren is dit jaar goed voor zo'n 134 miljoen euro in waarde. Dagelijks consumeert ongeveer één vierde van de Belgische bevolking pasta, en dat voornamelijk thuis.

  • Premium

Herformuleren van bakkerijproducten met alternatieve grondstoffen

20/10/2022

Professor Filip Van Bockstaele, onderzoeksdirecteur Ugent Vandemoortele Centre, legt ons uit welke mogelijkheden er zijn voor herformulering in bakkerijproducten, met aandacht voor de opportuniteiten en beperkingen van alternatieve oer- en pseudogranen

  • Premium

Een Blik op Volkoren: kennis over onze broodcultuur moet groeien

19/10/2022

Volkorenbrood is een essentieel basisproduct, dat bij zowel jong als oud in het dagelijkse consumptiepatroon thuishoort. Navrant genoeg eet tot op heden nog steeds een groot percentage van de Vlamingen geen volkorenbrood, dat is een gemiste kans voor onze gezondheid.

  • Premium

Oer- en pseudogranen winnen aan belang

23/08/2022

Zoals de naam reeds doet vermoeden, kennen oer- en pseudogranen een rijke geschiedenis. Deze granen worden al eeuwenlang geteeld. Ze worden niet enkel aangewend als grondstof voor brood, maar kunnen ook gebruikt worden in andere voedingsproducten. Wat zijn de karakteristieken van een oergraan? Waarin verschilt dit met een pseudograan? Welke soorten bestaan er en welke voordelen bieden deze granen? Ontdek het hier.

  • Premium

Vlamingen kopen steeds vaker bio

11/07/2022

In 2021 werd in heel België 992 miljoen euro aan bio gespendeerd, en dat betekent dat de bioverkoop er met 4% op vooruit gaat. De groei van bio in Vlaanderen gaat sneller dan in heel België.

  • Premium

Gemiddelde broodprijs stijgt met 13% tot 2,7 euro

29/03/2022

De oorlogssituatie in Oekraïne zorgt voor kopzorgen bij de bakkerijsector. "Bakkers moeten zelf de prijscalculatie durven maken, blijf niet stilstaan maar ga mee in het verhaal."

  • Premium

Verregaande gevolgen door de conflicten in Oekraïne

18/03/2022

De huidige situatie in de Zwarte Zee-regio heeft zwaarwegende gevolgen voor de bakkerijsector.

  • Premium

Toepassingsmogelijkheden alternatieve granen onderzocht

05/12/2019

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van alternatieve graansoorten in bakkerijproducten? Dat was de centrale vraag gedurende het tweejarige TETRA-project Alterbake door Hogeschool Gent en Universiteit Gent. Op 11 sep­tember werden de resultaten bekendgemaakt op de slotdag. De grootste conclusie? De hedendaagse consument is duidelijk op zoek naar een gevarieerd aanbod in brood- en graanproducten en wil hiervoor wat dieper in de buidel tasten. Dé uit­gelezen kans voor u als vakman om in te spelen op deze steeds grotere vraag, maar ook om uzelf te onderscheiden.

  • Premium

Aardappelen of graanproducten als bron voor koolhydraten

16/04/2018

Koolhydraten zijn onze belangrijkste energieleverancier. Haal je die echter het best uit brood, aardappelen, rijst, pasta of couscous?

  • Premium

Pasta wordt volwaardig gerecht

29/11/2017

Met pasta kun je alle kanten op. Dit deegproduct komt in tal van verschillende vormen voor, is een voordelig ingrediënt en makkelijk te bereiden. Als voorgerecht, onderdeel van een volwaardige maaltijd, koud bij een slaatje of zelfs in desserts: overal vinden de diverse pastavarianten hun plaats. Niet te verwonderen dus dat we bij het woord 'pasta' niet langer uitsluitend aan de klassieke spaghetti bolognese denken …

  • Premium

Graansoorten

14/10/2016

  • Premium

Granen verlagen foodcost

14/10/2016